milfoy borek 1

Milföy Hamurundan Airfryer Börek Tarifi

Milföy Hamurundan Airfryer Börek Tarifi 

Buzlukta duran kahramanımız, mutfağın belki de en kurtarıcı ürünlerinden biri milföy ile pratik lezzetlere var mısınız? Hatta bu pratikliği ikiye katlayıp milföy hamurundan börek yapıyoruz, böreklerimizi ise elektrikli pişirme aletlerinden hava fritözü ile pişiriyoruz! Çıtırlığı ile sofralarınıza renk katacak milföy hamurundan airfryer börek tarifi için okumaya devam edin.

milfoy borek4

Airfryerda Milföy Hamurundan Börek Nasıl Yapılır?

Börek çoğu kişinin hassas noktası. Bu tarif ile hamur hazırlama ve açma işlemleri olmadan pratik bir şekilde börek hazırlayabilirsiniz. Mutfağınızın vazgeçilmezi olacak küçük ev aletleri kategorisinde yer alan airfryer modellerini inceleyebilir, size uygun modeli tercih edebilirsiniz. 
Airfryer börek kaç dakikada pişer diye merak ediyor olabilirsiniz. Karaca Air Pro Cook Köz XL Airfryer Black Shine ile 20 dakikada tarifi pişirebilirsiniz. Airfryer börek kaç derecede pişer sorusunun cevabı ise 180 derecedir. Şimdi milföy börek nasıl yapılır detayları ve püf noktaları ile inceleyelim.

milfoy borek2

Milföy Hamurundan Airfryer Börek

Pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif ile sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Milföyün çıtırlığı iç harcın lezzeti ile buluşuyor! Airfryer milföy börek tarifi püf noktalarıyla herkesin favorisi olacak.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 302 kcal

Milföy Hamurundan Airfryer Börek Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Milföy Hamurundan Airfryer Börek Malzemeleri
  

  • Milföy hamuru
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu

İç harcı için:

  • 300 gr kıyma
  • Soğan
  • Zeytinyağı
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Milföy Hamurundan Airfryer Börek Nasıl Yapılır
 

  • Karaca airfryer börek pişirme için milföy hamurlarını buzluktan çözünmeleri için bir tepsiye alıp çıkarın, oda sıcaklığında bekletin.
  • Soğanlarınızı kavurmak üzere kesme tahtasında ince ince doğrayın ve sarımsaklarınızı ezin.
  • Bir tava içerisinde soğan, sarımsak ve zeytinyağını kavurun.
  • Soğanlarınızın kavrulduğuna emin olduktan sonra kıymanızı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi ekleyin.
  • Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın.
  • Eğer rengini ve lezzetini seviyorsanız bu harca biraz salça da ekleyebilirsiniz.
  • Soğuyan iç harcınızı çözünen milföy hamurlarına paylaştırın ve üçgen olacak şekilde hamurları kapatın.
  • Hamurların üzerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürün ve çörekotu ya da damak tadınıza göre susamla süsleyin.
  • Airfryer sepetine dizin, 180 derecede 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak servis edin.

Besin Değeri

Serving: 125gCalories: 302kcalCarbohydrates: 16.86gProtein: 11.32gFat: 21.16gCholesterol: 47.14mgSodium: 402.23mgPotassium: 147.57mgVitamin A: 134.78IUVitamin C: 5.77mgCalcium: 159.72mgIron: 1.23mg
Etiket börek tarifi

Milföy Hamurundan Airfryer Börek Yapımı Püf Noktaları 

Milföy hamuru pratikliği ile bilinse de bazen kullanılması zor bir hamur olabilir. Pişirmeden önce ne çok çözünmüş olmalı ne de çok donuk kalmış olmalı. Bu arayı bulabilmemiz önemli. İç harcın sıcaklığı ile hamurun erimemesi de ayrı bir detay.

Börek tarifleri arasında belki de en pratik olanı milföy hamuru ile börek olabilir. Milföyün kendine has bir özelliği var ki yufka gibi ortadan değil, kat kat kabarır. Bu yüzden yumurtayı kenarlara akmayacak şekilde sürerseniz hamurun daha rahat kabarmasına izin verirsiniz. Aksi takdirde yumurta kenardaki katmanları bir arada tutar milföy istediğimiz gibi kabaramayabilir.

Airfryer börek yapımı için önceden ısıtma işlemi gerekmez. Hazneye yerleştirdiğiniz böreklerinizi direkt olarak pişirmeye başlayabilirsiniz. Ön ısıtma yapmanıza gerek yoktur.

Milföy börek tarifi aşamalarında sadece kıymalı harca yer verdik fakat eğer dilerseniz ve çeşitlilik yaratmak isterseniz kaşar peyniri, sucuk, sosis, peynir, zeytin gibi gıda ürünleri ile airfryer milföy börek yapabilirsiniz. Sofranızda da birbirinden farklı kahvaltılıklara yer verebilirsiniz.

milfoy borek3

Milföy Börek Sunum Önerileri

Airfryer börek pişirme aşamasından sonra şık ve özenli bir sunum tercih etmek isterseniz hamuru üçgen katlamak yerine volovan şeklinde hazırlayıp içerisine harcınızı doldurduktan sonra üzerine kaşar ya da parmesan peyniri serpebilirsiniz.

Hazırladığınız milföyleri dilerseniz sofra grubu ürünlerinden kahvaltı ve pasta takımları veya servis tabaklarını kullanarak servis edebilir yanında domates salatalık gibi yeşillikler ile sunabilirsiniz. Daha ufak börekler yapıp katlı servis tabaklarında sofranıza koyabilirsiniz. 

Aynı zamanda masada şahane lezzetlerinizi ön plana çıkaracak bir diğer sunum önerisi ürün ise ayaklı servis tabakları, eğer kullanmaktan zevk alıyorsanız mutlaka milföylerinizi servis ederken kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Uzun kayık tabakta yan yana koyabilir aralarına maydanoz koyarak renklendirebilirsiniz.

Tarifin üzerine son dokunuşları yaparken sınırlı değilsiniz, sadece çörekotu ve susam değil aynı zamanda haşhaş ya da kurutulmuş otlar da koyabilirsiniz; nane, kekik gibi.

Peki tahta servis ekipmanlarına ne dersiniz? Böreklerinizi sofranızda çok güzel gösterecek bir diğer seçenek bunlar olabilir. Ekmek sepetlerine renkli ve şık peçeteler ile yerleştirebilir iştah açıcı bir görüntüyü sofranıza taşıyabilirsiniz.

Sunum sırasında servis maşası kullanmayı ihmal etmeyin ve servis yaparken şık duracağından sofranızda misafirleriniz için mutlaka bulundurun.