brownie5 1110x750 1

Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie Tarifi

Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie Tarifi

Çikolatanın en lezzetli dönüşümlerinden biri olan brownie şimdi airfryerda hem pratik hem de lezzetli! Airfryer ile kolayca hazırlayabileceğiniz sofralarda ya da çay kahve saatlerinde fark yaratacak bu şahane lezzete mutfağınızda yer vermeye ne dersiniz? Tatlı krizlerine hızlı ve lezzetli çözümler arayanlar için airfryer brownie tarifi detayları, püf noktaları ve sunum önerileri için yazımızı okumaya devam edin! 

brownie4

Airfryerda Brownie Nasıl Yapılır?

Çoğu kişinin favori tatlısı olan bu tatlıyı hava fritözünde kolaylıkla yapabilirsiniz. Malzemeleri kişi sayısına göre ayarlayarak orantılı bir şekilde artırabilir veya azaltabilirsiniz. Brownie kek tarifi böylelikle misafir sayınıza göre ayarlanabilir.

Bu ve bunun gibi tariflerde size pratik bir kullanım sunan mikser gibi küçük ev aletlerini inceleyebilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda seçimler yapabilirsiniz. Elektrikli pişirme kategorisinde yer alan Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer Space Gray gibi modeller ile mutfağınızı tamamlayabilirsiniz. 
Brownie nasıl yapılır, kaç derecede ve kaç dakikada pişer gibi soruların cevaplarını bulacağınız bu yazı ile sofralarınızı şenlendirecek tarifi yapmak için mutfağa geçebilirsiniz.

brownie2

Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie

Evde bulunabilecek malzemelerle lezzetli mi lezzetli, tam kıvamında airfryerda brownie tarifi ile tatlı krizlerini hızlıca giderebilirsiniz. Çikolatanın en nefis hâllerinden biri olan bu tatlı, adım adım yapım aşamaları ve püf noktalarıyla sizlerle. 
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 18 dakika
Toplam Süre 38 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 319 kcal

Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie Malzemeleri
  

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 200 gram bitter çikolata
  • 150 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Tadına Doyum Olmayan Airfryer Brownie Nasıl Yapılır
 

  • Airfryer brownie yapımında ilk adım olarak tereyağını eritmek için küçük bir tavaya alın ve kısık ateşte yakmadan yavaş bir şekilde erimesine izin verin.
  • Tereyağı eridiğinde içerisine ufalttığınız bitter çikolatayı ekleyin ve spatula ile karıştırarak tereyağının içerisinde eritin.
  • 2 adet yumurtayı derin bir kap içerisine kırın ve yarım çay kaşığı tuz ekleyip köpük köpük olana kadar çırpın.
  • İyice çırpılan yumurtaya şeker ekleyip şeker eriyene kadar 2 dakika daha mikser ile çırpmaya devam edin.
  • Ardından tereyağlı çikolatalı karışımına vanilya ve son olarak da un eklenerek karışımı tamamlayın.
  • Çikolata ve yumurtalı karışımı birleştirirken çikolatalı karışımın soğumuş olduğundan emin olun ve bu aşamada spatula ile malzemeleri bütünleştirin.
  • Airfryer kabınızı biraz yağlayın ve karışımı içine dökün.
  • 190 dereceye ayarladığınız airfryerda 18 dakika kadar pişirin.
  • İçi ıslak bir yapıdayken üst yüzeyi ise çatlak bir yapıda ve daha açık kahverengi olmalı.
  • 2 kişilik brownie tarifi için verilen malzemeleri orantılı olarak azaltabilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 319kcalCarbohydrates: 43.2gProtein: 2.97gFat: 14.19gCholesterol: 50.74mgSodium: 115.57mgPotassium: 92.55mgVitamin A: 68.35IUVitamin C: 0.278mgIron: 0.61mg
Etiket brownie tarifi

Airfryerda Brownie Yapımı Püf Noktaları 

Brownienin çok sevilen ve popüler bir lezzet olmasının sebebi iki dokunun bir lezzette buluşması deneyimidir. Dışındaki çatlak kabuğu ve içindeki yumuşak akışkan kıvam ile tam bir lezzet şöleni sunuyor. Bu doku ve kıvamı yakalamak için püf noktalara birlikte göz atalım.

Brownie yapımı sırasında en önemli adım yumurta diyebiliriz. Yumurtayı güzel çırpmanız brownienin üzerindeki kabuğu oluşturduğundan bu aşamada dikkatli olmalısınız. Henüz karışımı hazırlama aşamasında eritmiş olduğunuz çikolatanın sıcak olmamasına dikkat edin, erittikten sonra kenarda soğumasını bekleyin çünkü yumurta ile diğer malzemeleri karıştırırken çikolatanın ısısı yumurtanızı pişirebilir. Ek olarak fırından erken çıkarırsanız istemeden sufle yapmış olabilirsiniz. Yumurta kokusunu yoğun bir şekilde hissedebilirsiniz.

Tüm brownie malzemelerinin oda sıcaklığında olmasına önem gösterin, buzdolabından henüz çıkmış bir çikolatayı tereyağının içinde eritmeye çalışırken tereyağını yakma olasılığınız yüksek. Soğuk bir yumurtayı kabartmaya çalışmak zor olabilir ve malzemeleri karıştırırken çikolatayı da dondurabilirsiniz.

Doğru malzeme seçimi çok önemli! Çikolata tercihiniz kuvertür ya da bar çikolata olmalı. Damla çikolata ya da kokolin gibi ürünler tercih ederseniz eritmeniz zor olacaktır. Ayrıca istediğiniz lezzeti de yakalayamayabilirsiniz.

Tarifinizi lezzetlendirmek için vişneli brownie ya da çilekli brownie gibi tarifler de deneyebilirsiniz. Bu noktada birkaç ürünü birbirine karıştırmamanızı tavsiye ediyoruz, bitter çikolata baskın bir lezzet olduğundan birden fazla yan ürünü kaldıramayabilir.

Brownie malzemeleri karıştırılma aşamasında spatula kullanılmalı. Yumurtayı köpürtmek dışında mikser kullanımı karışımı söndürebilir. Bu yüzden “S” şeklinde hareketlerle malzemeleri homojenize etmekte fayda var. 

brownie3

Brownie Sunum Önerileri 

Brownie tarifi güzel bir sunumla iştah açan, sofraları görsel şölene dönüştüren bir lezzet. Servis ve sunum önerilerimiz ise hâliyle çok çeşitli!

Sunum için birbirinden güzel renkleri ile kek ve pasta takımlarından yardım alabilir, dikdörtgen tasarımları ile kayık tabakları tercih edip yanına bir top dondurma ile sunabilirsiniz. Karaca’da bulunan sofra grubu ürünlerini inceleyerek zevkinize uygun seçimler yapabilir ve özgün sunumlar oluşturabilirsiniz.

Daha eğlenceli bir sunum ile çocukların gönlünü kazanmak için kare dilimlediğiniz brownieleri çubuklara batırıp çikolata ve süsleme malzemeleri ile renklendirebilirsiniz.

Hazırladığınız brownieleri küçük porsiyonlara ayırıp yanına muz ve çilek gibi meyveler de koyarak kek servis kategorisinde yer alan servis tabaklarında sunabilirsiniz.

Küçük porsiyonlarda daha düzgün şekiller elde etmek isterseniz kalıplardan yardım alabilir, sunum aşamasında pratik bir çözüm yakalayabilirsiniz.