balkon dekorasyon

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Balkon Dekorasyonu Fikirleri

Temiz hava almaya yardımcı olan bölüm, çeşitli etkinliklerle vakit geçirebilmenizi sağlayan bir yarı oda sayılabilir. Bina, apartman, villa gibi yaşam alanlarında evle bağlantılı olan bu yapıya balkon denir. Aynı zamanda alanınız yeterli ise misafirleri ağırlamak için de oldukça idealdir. Küçük de olsa bir balkona sahip olmak önemli bir avantajdır. Balkon dekorasyonu fikirleriyle bu alanı çok daha estetik ve kullanışlı hâle getirmeniz de mümkün.

Şehir yaşamında, doğayla bağlantıyı koruyabilmek adına balkonlar büyük bir öneme sahip. Özellikle bahçesi bulunmayan apartman dairelerinde yaşayan bazı kişiler için ihtiyaç olarak kabul edilebilir. Bu alanı evin içerisine dahil etmek yerine çeşitli tasarımlarla yeniden düzenlemek samimi ve eğlenceli anlar yaşayacağınız bir ortam oluşturmanıza imkân verir.  Dekorasyonlarda kişisel zevklerinizi ön planda tutarak seçeceğiniz isteklerinize uygun eşyalarla sürekli kullanabileceğiniz bir ortama dönüştürebilirsiniz. 

Balkonlar, günlük yaşam telaşı yüzünden ev sahipleri tarafından sık sık kullanılamayabilir. Dış dünyayla irtibat kurulan bu alanda kendinize vakit ayırarak dinlenme fırsatı yakalayabilirsiniz. Kahvaltı, akşam yemeği, doğum günleri, yıl dönümleri gibi özel organizasyonları gerçekleştirebilir, aynı zamanda keyif kahvelerinizi içebilirsiniz. Kış mevsiminde kapalı değilse çok fazla tercih edilmiyor olsa da bahar ve yaz aylarının vazgeçilmez alanlardan birini oluşturur.  

Alanın büyüklüğünü göz önünde bulundurarak balkon dekorasyon hazırlıkları yapabilirsiniz. Mobilya, aksesuar, çiçek ve lambaları satın alırken mekân ölçülerini hesap ederek istediğiniz sonuçları alabilirsiniz. Dar alanlarda karışıklık, dağınıklık gibi sorunlarla karşılaşma ihtimali daha yüksektir. Bu nedenle ortamı daha ferah gösterecek tercihler yapmaya dikkat etmelisiniz. Duvar renginden, oturma gruplarına aydınlatmadan, çiçek, vazo gibi aksesuar çeşitlerine kadar balkon dekorasyonları için aradığınız tüm ürünleri Karaca’da kolayca bulabilirsiniz.  

balkon dekorasyon2

Balkon Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 

Balkona dekor yaparken ilk değişiklik gereken yerlerden biri duvarlardır. Rengine, kullanılacak malzemelerin özelliklerine karar vererek bu alanlarda düzenleme yapmaya başlayabilirsiniz. Farklı desenlerdeki duvar kağıtlarını seçebilirsiniz. Mobilyaların renklerine uygun tonlarda seçerek uyumlu bir ortam oluşturabilirsiniz.  

Ortamın estetik bir görünüme kavuşmasına yardımcı olan, özel dekoratif malzemelerden biri de panellerdir. Balkon duvarı dekorasyon fikirleri için tercih edeceğiniz bu ürünler, mekânınıza farklı bir hava katmakta oldukça başarılı olur. Evin birçok alanında olduğu gibi balkon duvarlarında kullanıldığında da şık bir görüntü oluşturur. Boyama yapma, duvar kağıdı kullanma gibi seçeneklerden daha pratik ve avantajlı olabilmesi tercih edilme nedenleri arasındadır. İstenildiği zaman çıkarılarak farklı modellerle değiştirilebilir. 

Balkon duvar dekorasyon için bir diğer dikkat etmeniz gereken konuysa doğru boya seçimidir. Ferah ve huzurlu bir ortamda olduğunuzu hissetmek için uygun renk tercihlerinde bulunmanız gerekir. Aksesuarlarınızla uyumlu olmasına özen göstererek alanı küçük ve basık göstermeyen tonları tercih edebilirsiniz. Dayanıklı, kaliteli boyalar seçerek daha uzun süreli bir kullanım sağlayabilirsiniz.

Sarı, mavi, pembe, yeşil, kahve, lila, beyaz gibi birçok rengin soft tonları mekânlarınız için uygun seçenekler sunar. Örneğin ortama canlılık katarak enerjinizi yükseltmede faydalı olan sarı rengini kullanabilirsiniz. Rahatlatıcı etkiye sahip olan açık mavi tonlarında boya kullanmak da balkonun daha ferah görünmesini sağlayabilir. 

Balkonlarda en çok kullanılan renklerden biri de beyazdır. Her mobilyaya ve aksesuara uyumlu klasik bir seçenek olarak öne çıkar. Aydınlık bir hava katması tercih nedenlerinden biridir. Diğer yandan huzur veren renkler içerisinde bulunan kahvenin birçok tonundan da yararlanabilirsiniz. Tek renk duvarlar dışında birden fazla boyayı kullanarak da ortamı eğlenceli hâle getirebilirsiniz.  

Ayna, raf, tablo gibi aksesuarlar duvarlarınıza işlevsellik ve şıklık katmanızı sağlar. Çeşitli eşyaların taşınmasında tercih edilen rafların farklı boyutlarını duvara monte ettirmeniz mümkün. Çerçeve görünümlü tablolar da mekânlarınızı modern görünüme kavuşturmanıza olanak tanır. Balkonun boyutunu ve kullanım şeklini de göz önünde bulundurduktan sonra Karaca’da kolaylıkla bulma imkânınız olan birçok dekoratif obje vardır.

balkon dekorasyon3

Balkon için Mobilya ve Aksesuar Seçimi 

Balkon dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basittir. Öncelikle mekânın bütün ruhunu değiştirebilecek oturma grubu için seçim yaparak başlayabilirsiniz. Bu konuda alanın büyüklüğünü ve şeklini göz önünde bulundurmalısınız. Gösterişsiz mobilyalar seçerek sade, ferah ve iç açıcı bir alan yaratabilirsiniz. Aynı zamanda farklı aksesuarlarla alışılmışın dışında bir balkon dizaynı da oluşturabilirsiniz. 

Dekorasyon hazırlarken kullanabileceğiniz birçok tema vardır. Stilinizi yansıtan ve konforlu yaşam alanı sunan bu alanlarda mobilya ve aksesuar seçimi yaparken bazı püf noktalara da dikkat etmeniz gerekir. Seçilen eşyalarda kolaylık sunma, pratiklik sağlama gibi özellikler aranır. Bu sayede kullanışlı ve göze hitap eden aksesuarlara sahip olabilirsiniz. Balkon dekorasyon fikirleri için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır: 

  • Günlük hayatınızda keyifli anlar geçirmek istediğiniz bir balkon oluşturmak için koltuk takımını iyi seçmelisiniz. Bu mobilyalar evin dışında kullanılacağı için kumaş türü ve sağlamlık gibi faktörlere özen göstermek gerekir. Çok fazla leke tutmayan kadife, pamuk, keten ve deriden yapılan koltukları seçmek daha avantajlı olabilir. Üzerini kaplaması için ev tekstili eşyaları içerisinde olan koltuk örtüleri de alabilirsiniz.
  • Balkonlar için kullanılabilecek eşyalardan biri de halılardır.  Büyüklüğüne de dikkat ederek ortamın enerjisiyle uyumlu dört mevsim kullanacağınız halılar seçebilirsiniz. Tarzınıza hitap eden renkleri tercih ederek diğer aksesuarlara uygun olmasını sağlayabilirsiniz.  
  • Hamak veya salıncaklar balkon dekorasyonunuz için daha eğlenceli seçenekler sunar. Karaca’da bulunan çeşitli renklerdeki desenli, dolgulu kırlentler ile bu alanı daha da zenginleştirebilirsiniz. Yastıklarla süsleyerek rahat ve hareketli bir görünüm oluşturabilirsiniz. 
  • Masa ve sandalye takımları da kullanılacak mobilyalar içerisinde bulunur. Boyutlarını göz önünde bulundurarak alacağınız bu ürünler sayesinde yemek organizasyonları düzenleyebilirsiniz. Üzerini süsleyebileceğiniz dekoratif tepsi, bardak, peçetelik gibi Karaca’da bulabileceğiniz çeşitler mevcuttur.  Doğru sofra aksesuarı seçimleriyle şık bir masa kurabilirsiniz. 
  • Balkonun havasını değiştirerek güzel bir görüntü oluşturan bir diğer aksesuar ise çiçekler ve saksılardır. Geniş renk çeşitliliği sayesinde çoğu yerde tercih edilir. Ortamı daha estetik bir yaşam alanına dönüştürür. Aynı zamanda mis kokuları sayesinde mekânınıza tazelik katar. Canlı veya yapay çiçekleri kullanarak dekorasyonu tamamlayabilir, isteklerinize göre boyamalar yaparak saksıları kişiselleştirebilirsiniz. 
  • Vazo, biblo gibi aksesuarları balkonun uygun bölümlerinde kullanarak mobilyalarla uyumlu bir görüntü ortaya çıkarabilirsiniz. Farklı tasarımlarıyla öne çıkan sepet modelleri, birçok eşyanın saklanmasına kolaylık sağlar. Aynı zamanda hoş bir görüntü oluşturur.

Tüm bu ürünler dışında daha birçok aksesuar ve mobilya seçeneklerini araştırarak balkon dizaynınızı tamamlayabilirsiniz. Kişiselleştirebilir bir mekâna sahip olmak için ev terliği, masa örtüsü gibi eşyaları alabilirsiniz. Balkon dekorasyonu fikirleri için Karaca’da bulabileceğiniz ürünlerle bu alana farklı bir enerji katarak konforunu arttırabilirsiniz.

balkon dekorasyon4

Küçük Balkon Dekorasyon Önerileri 

Küçük ve dar yapılı balkonlarda çeşitli dekorasyon önerilerine dikkat ederek alanı daha geniş gösterebilirsiniz. Portatif özellikte ve çok amaçlı kullanılabilen ürünler, ortamda karışıklığın yaşanmasını engeller. Özellikle katlanabilen masa ve sandalyeler tercih ederek kullandıktan sonra farklı bir alanda saklayabilirsiniz. Tek kişilik salıncak ve koltuklar da küçük balkon dekorasyon seçenekleri arasında öne çıkan diğer seçenekler arasındadır. 

Dar alanlarda çok fazla aksesuar kullanmamaya özen göstermelisiniz. Fazla eşyalar gözü yorabilir. Bu yüzden gerekli ve ortama uyumlu birkaç ürün yeterli olur. Aynı zamanda bu eşyaların renklerini daha açık tonlarda seçebilirsiniz. Dar yapılı alanlarda koyu tonlar mekânın daha küçük ve boğuk gözükmesine neden olabilir. 

Büyük Balkon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? 

Büyük balkon dekorasyon açısından farklı uygulamalara daha fazla olanak verir. Yaratıcılığınızı açığa çıkararak daha fazla aksesuar kullanabilirsiniz. Çiçekler, bitki sarmaşıkları, geniş aydınlatmalar bu alanlarda ön plana çıkar. Planlama yaparken oturma grubunu, yemek alanını daha hareketli hâle getirecek seçeneklere göz atabilirsiniz. Misafirlerinizle veya aile üyelerinizle yaz akşamlarının keyfini çıkarabileceğiniz mekânları bu sayede oluşturabilirsiniz.  

Büyük balkona neler yapılabilir sorusunun birçok cevabı vardır. Öncelikle işe bölümleme yaparak başlamanızda fayda vardır. Farklı işlevler için alanlar ayırarak mekânınızın daha kullanışlı ve organize hâle gelmesini sağlayabilirsiniz. Oturma, yemek, bitki yetiştirme gibi aktiviteler için uygun bölümler yaratabilirsiniz.

Yemek bölümünde estetik bir görünüm için tercih edebileceğiniz çok sayıda seçenek vardır. Birbirinden farklı desenleri ve renkleri bulunan masa örtüsü takımı seçenekleri ortama renk katar. Yemeğinizi bu alanda yemek istediğinizde çeşitli dekoratif tabak modelleriyle sunum yapabilirsiniz. 

Oturma bölümü için daha büyük ve rahat mobilya seçimleriyle balkonda geçireceğiniz süreyi artırabilirsiniz. Bunlara örnek olarak L koltuklar, minderler, hamak ve salıncaklar verilebilir. Çiçek sayısını artırarak hoş bir görünüm sağlayabilir, belirli bir bölgede bazı bitki ve sebzeleri yetiştirebilirsiniz.  

balkon dekorasyon5

Açık Balkon Dekorasyonu İpuçları 

Birçok binada balkonlar açık olarak tasarlanır. Bunu dış dünyaya açılan bir kapı olarak düşünebilirsiniz. Temiz hava almanızda yardımcı olan bu bölümü daha fazla vakit geçireceğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Açık balkon dekorasyonları için ipuçları sayesinde canlı ve enerjik bir görünüm sağlamanız mümkün. 

Süs eşyalarıyla yaratıcı tasarımları her zaman deneyebilirsiniz. Ancak rüzgar, yağmur gibi etkenleri göz önünde bulundurarak uygun dekoratif aksesuarlar tercih etmeye özen göstermelisiniz. Diğer yandan balkonlar için boya seçerken alanın boyutunu ve fiziki yapısını da dikkate almanız gerekir.

Dar ve uzun yapılı bir alana sahipseniz, renk seçimlerinde koyu tonları kullanmamanız önerilir. Yumuşak renkler bu tür mekânlarda oldukça işinize yarayabilir. Açık bir balkonunuz varsa yine kolay temizlik yapılması, fazla toz tutmaması için silinebilen boya seçmeniz iş yükünüzün hafiflemesine katkı sağlar. 

balkon dekorasyon6

Kapalı Balkon Dekorasyonu Püf Noktaları 

Kapalı balkonlar iklim koşullarından etkilenmediği için her mevsimde kullanım imkânı sunar. Bazı püf noktalara dikkat ederek kullanışlı alanlar elde edebilirsiniz. Bunlara örnek olarak lambalar, ısıtmalar, zemin çeşidi gibi cam balkon dekorasyon fikirleri verilebilir. Kapalı balkonlarda kullanılacak lambalar, göz yormamalı ve ortamın yeterince aydınlatılmasını sağlamalıdır. Bu yüzden güçlü lambaderleri, led şeritleri, çeşitli avizeleri bu alanda kullanmak daha iyi bir tercih olabilir.  

Kış mevsiminde sıklıkla kullanacağınız kapalı balkonlarda ısıtma seçeneklerini de detaylı şekilde araştırmalısınız. Boyutu küçük, elektrikli şömineler bu alanlar için oldukça idealdir. Ortamın ısınmasını sağlarken şık görüntüsüyle de göz zevkine hitap eder. Aynı zamanda ahşap, seramik, porselen gibi balkon tavan dekorasyon çeşitleriyle kaplamalar yaptırabilirsiniz. 

Kapalı balkon dekorasyonu fikirleri içerisinde çeşitli desenleri olan kilim seçenekleri de bulunur. Böylece ortama otantik bir hava katabilirsiniz. Balkonu camla kaplatarak estetik ve korunaklı bir alan hâline dönüştürebilirsiniz. Kapalı bir ortam olduğundan fazladan oda olarak da kullanabilirsiniz. Ya da kış bahçesi olarak tercih edebilirsiniz. 

Açık tonlara sahip mobilyalar seçebilir, yapay veya gerçek çiçeklerle dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Yapay çim döşemesi keyifli bir alan oluşturmak için idealdir. Zevklerinize hitap eden dekorasyon fikirleriyle Karaca’da kapalı balkon ve daha fazlası için birçok eşyayı bulabilirsiniz.

balkon dekorasyon7