butun tavuk

Lezzetin Sırrı: Airfryer Bütün Tavuk Tarifi

Lezzetin Sırrı: Airfryer Bütün Tavuk Tarifi

Airfryer bütün tavuk tarifi ile tavuğu lezzetlendiriyor, bol protein içeren nefis bir yemeğe imza atıyoruz. Hızlıca hazırlanabilecek, kısa zamanda yemeye hazır hâle gelecek tarifimiz iştah açıyor. Pratik yapımı ve nefis sonuçlarıyla airfryer bütün tavuk tarifi Karaca Blog’da! 

Farklı özellikleriyle ihtiyaçlarınızı karşılayacak hava fritözü modellerini keşfederek mutfak deneyiminizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Airfryer tavuk kaç dakikada pişer gibi soruların cevaplarını ve tarifin püf noktalarını öğrenmek için okumaya devam edin! 

butun tavuk2

Airfryerda Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

Mutfakların sevilen küçük ev aletlerinden olan hava fritözü ile tüm lezzetler güvende! Hızlı ve kolay bir şekilde yemeklerinizi pişirebilirsiniz. Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer Space Gray modeli ile az yağ kullanarak lezzetli tatlara imza atabilirsiniz. 
Airfryer bütün tavuk pişirme için en ideal yöntemlerden biri. Bu gibi işinizi kolaylaştırcak elektrikli pişirme aletlerine Karaca üzerinden ulaşabilir, sıcak hava akımı teknolojisi ile yemeğinizin her noktasını eşit kıvamda pişirme deneyimine ulaşabilirsiniz.

butun tavuk3

Lezzetin Sırrı: Airfryer Bütün Tavuk

Sağlıklı bir öğün için hızlı ve pratik lezzetlerden biri airfryer bütün tavuk yapımı kurtarıcı ve protein deposu bir tarif olarak karşımıza çıkıyor. Lezzetini baharatlardan alan tarifimizi püf noktaları ve sunum önerileri ile keşfedin.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 1 saat
Toplam Süre 1 saat 20 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 468 kcal

Lezzetin Sırrı: Airfryer Bütün Tavuk Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Lezzetin Sırrı: Airfryer Bütün Tavuk Malzemeleri
  

  • 1 bütün tavuk
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/3 su bardağı sıvı yağ
  • ½ çay kaşığı karabiber

Lezzetin Sırrı: Airfryer Bütün Tavuk Nasıl Yapılır
 

  • Yemeğimizi yapmaya ilk olarak airfryer bütün tavuk sosu ile başlayacağız.
  • Sos için bir karıştırma kabı içerisine yağ ve baharatları alıp biraz karıştırın.
  • Sosu tavuğa iyice yedirin hatta mümkünse derinin altına da sürebilirsiniz.
  • Tavuğunuzu bu aşamada biraz buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
  • Dinlenmiş olan tavuğu airfryer sepetine yerleştirin.
  • Airfryer ısı ayarını 195 dereceye getirip 1 saat kadar pişirin.
  • Arada bir tavuğunuzu çevirebilirsiniz.
  • Tavuklarınızı piştikten sonra servis tabağınıza alın. Afiyet olsun!

Video

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 468kcalProtein: 37.54gFat: 34.14gCholesterol: 150mgSodium: 90mgPotassium: 434mgVitamin A: 258IUVitamin C: 3.4mgCalcium: 22mgIron: 2.18mg
Etiket airfryer bütün tavuk

Airfryer Bütün Tavuk Yapımı Püf Noktaları

Karaca airfryer bütün tavuk pişirme için tarifi uygulamaya başlarken baharatların taze olduğundan emin olun. Tavuğunuzun airfryer için uygun boyutta olup olmadığını da kontrol edin ve tarife başlayın!

Hazırladığınız sosu tavuğun her yerine yaydığınızdan emin olun. Bolca soslayın. Bu kısımda tavuğun derisinin altına da elinizle sostan yayabilirsiniz. Tavuğunuz eğer büyük geldiyse airfryer içindeki rezistanslara değmemesi için tavuğun göğüs kemiklerine bastırıp kırabilir ve böylece yassı hâle getirebilirsiniz.

Airfryer bütün tavuk kaç dakikada pişer diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabı 1 saat. Pişirirken birkaç kez çevirebilirsiniz, bu eşit şekilde pişmesine katkı sağlar. Tavuk tam olarak pişmeli ve çiğ kalmamalıdır. Bunu henüz pişerken anlamanın yollarından biri mutfak termometresi. Mutfak termometreniz varsa kemikli tavuklarda pişme derecesi 80 derecedir, iç sıcaklık 80 derece ise pişmiş demektir. 

butun tavuk4

Bütün Tavuk Sunum Önerileri

Airfryer bütün tavuk nasıl yapılır sorusundan sonra sıra sunuma geldi. Servis ve sunum Karaca ürünleri ile sofralarınızda göz alıcı bir hâle gelebilir! Gelin neler yapabileceğinizi beraber inceleyelim;

Tariflerinizin tadı kadar sunumu da önemli. Bunun için zevkinize hitap eden sofra grubu ürünlerini inceleyebilir ve özgün sofralar kurabilirsiniz. Şık yemek takımları kullanarak uyumlu bir görünüm elde edebilirsiniz.

Geniş bir sunum tabağı içerisinde, airfryerda soslayarak pişirebileceğiniz sebzeler, elma dilim patates ya da patates kroket gibi tariflerle zenginleştirip sunabilirsiniz. Ayrıca pişmiş olan tavuğun üzerine gravy ya da ballı hardal gibi soslar hazırlayıp dökebilir böylece hem şık bir sunum hem de nefis bir lezzet yakalayabilirsiniz.