airfryer somon

Sağlıklı ve Nefis Airfryer Somon Tarifi

Sağlıklı ve Nefis Airfryer Somon Tarifi 

Çoğu kişinin severek tükettiği somon; içerdiği sodyum, potasyum, kalsiyum, demir gibi mineraller ve A, B6, B12, C vitaminleri ile zengin besin içeriğine sahip. Aynı zamanda Omega 3 yağ asitleri bakımından da mutfaklarda tercih sebebi olması gereken bir gıda. Bu yüzden evde kolayca, pratik ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz airfryer somon tarifi hazırladık. Airfryer somon balığı nasıl pişirilir gibi soruların cevaplarını bu yazıda bulabilirsiniz. 

Karaca’da bulunan hava fritözü modelleri ile bu gibi tarifleri pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Örneğin Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer her aşamada konuşarak sizi bilgilendirir. Sofralarınıza bu lezzeti taşımak ve airfryer somon nasıl yapılır öğrenmek için okumaya devam edin.

airfryer somon2

Airfryerda Somon Nasıl Yapılır?

Airfryer somon pişirme aşamasında somon ya da başka bir balık türü olsun, kurutmadan pişirmek çok önemli. Bu yüzden tariflerdeki pişirme sürelerini dikkate almanızı tavsiye ederiz. Aksi hâlde hem taşıdığı besin değerlerinden olursunuz hem de balığa özgü olan lezzeti kaybedebilirsiniz. Balık diğer et türlerine göre daha narin yapıdadır, bu yüzden de balığı yüksek sıcaklıkta değil daha dengeli ve düşük sıcaklıkta, yavaş pişirmek avantajlıdır.

Pişirme süresince çevirmemeye özen gösterin az önce de söylediğimiz gibi balık narin bir et türü ve fazla çevirmek onu yıpratıp parçalanmasına sebep olacaktır. Balık pişerken yağını salar; yağını salması demek piştiği anlamına gelir. Airfryer somon kaç dakikada pişer diye düşünüyorsanız ortalama 15 dakika diyebiliriz. Şimdi Karaca airfryer somon tarifi malzeme detaylarına geçelim.

shutterstock 1673564548
airfryer somon3

Sağlıklı ve Nefis Airfryer Somon

Pratik yapım aşamaları ve leziz malzemeleriyle airfryer somon tarifi sizlerle. Tadına doyum olmayan bu lezzeti deneyerek sofralarınıza farklı bir dokunuş katabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Fransız Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 269 kcal

Sağlıklı ve Nefis Airfryer Somon Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Sağlıklı ve Nefis Airfryer Somon Malzemeleri
  

  • 4 dilim somon
  • 15 adet arpacık soğan
  • 10 adet kokteyl domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ limon suyu

Sağlıklı ve Nefis Airfryer Somon Nasıl Yapılır
 

  • Bir kâse içerisinde dörde böldüğünüz çeri domates ve arpacık soğanları, sarımsak, zeytinyağı, toz kırmızı biber, karabiber, limon kabuğu rendesi ve tuzu karıştırın.
  • Dilimlenmiş balığı hazırladığınız sosa bulayıp harmanlayın.
  • Airfryer haznesine malzemeleri yerleştirin kalan sosu üzerlerine paylaştırın ve defne yaprağını ekleyin.
  • Airfryer hazneniz uygun değilse somonları yerleştirirken pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  • Airfryerı 180 dereceye ayarlayın ve 15 dakika pişirmeye bırakın.
  • Somonlarınızı dikkatle servis tabaklarına alın.

Besin Değeri

Serving: 150gCalories: 269kcalProtein: 29.9gFat: 15.65gCholesterol: 75mgSodium: 70.5mgPotassium: 591mgVitamin A: 679.5IUVitamin C: 6mgCalcium: 39mgIron: 0.38mg
Etiket airfryer somon

Airfryer Somon Yapımı Püf Noktaları

Bu gibi yağlı balıklarda önemli nokta yağ oranıdır. Bu yüzden tarifimizdeki yağ miktarı lezzetlendirmeye yetecek kadar. Un, mısır unu gibi ürünler somon balığı için uygun değildir çünkü balığın yağını çekeceğinden bu tür balıklarda tercih edilmez.

Airfryer somon balık pişirme aşamasından önce balığı aşırıya kaçmadan, ayarlı bir şekilde tuzlandıktan sonra buzdolabında bir süre bekletip marine olmasına izin verirseniz tuz bütün ete yayılır ve sofrada farklı tuz oranları ile karşılaşmazsınız. Marine etme kısmını hazırladığınız sos ile yapabilirsiniz tek yapmanız gereken pişirmeden önce biraz bekletmek. 

Airfryer somon yapımı sırasında dikkat etmeniz gereken püf noktalardan bahsettik. Tarifi tamamlayacak adımlardan biri de sunum. Sizi yansıtan sofra grubu ürünlerini seçerek özgün sofralar oluşturabilirsiniz. 

airfryer somon4

Karaca’da bulunan yemek takımları ile sunumunuzu tamamlayabilirsiniz. Stoneware yemek takımları modern ve şık görünümleri ile öne çıkar. Farklı takımları birleştirerek de masanızı kurabilir, misafirlerinizin beğenisini toplayabilirsiniz.

Somon airfryer gibi tariflerinizin hazırlık ve pişirme aşamalarını kolaylaştırabilecek küçük ev aletlerini Karaca üzerinden inceleyebilirsiniz. Airfryer gibi ürünlerin yer aldığı elektrikli pişirme kategorisine göz atarak mutfağınızdaki eksiklikleri giderebilirsiniz.

shutterstock 1779516077