Anneler Günü Ne Zaman

Anneler Günü Ne Zaman? Unutulmaz Bir Kutlama için Takvimleri İşaretleyin!

Mayıs ayının gelmesiyle beraber pek çok kişiyi heyecan sarmaya başlar. Anneler Günü mayısın kaçında sorusu ise akılları kurcalar. Bu özel günü hem özenle hem de unutulmaz bir şekilde kutlamak isteyenler de hediye arayışına girer. Anneler Günü hediyeleri arayışında olan kişilerin merak ettiği konulardan biri de elbette bu özel günün ne zamana denk geldiğidir.

Peki Anneler Günü hangi gün? Annelerin kendilerini en özel hissettikleri Anneler Günü ayın kaçında kutlanacak? İşte detaylar!

2024 Anneler Günü Ne Zaman?

Annelere duyulan sevginin ifadesi herhangi bir güne sığmayacak kadar büyük elbette. Ancak onlara özel hissettirmek ve fedakarlıkları için duyulan minneti göstermek adına her yıl Mayıs ayının 2. pazar gününde bu özel gün kutlanır. Ancak tüm dünya genelinde dahi kutlanan bu gün için net tarih vermek mümkün olmaz. Bu da 2024 Anneler Günü ne zaman sorusunu akıllara getirir. Tarih her yıl değiştiği için 2024 yılında da 14 Mayıs Anneler Günü mü sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilir. Türkiye’de Mayıs ayının ikinci pazarı olarak kutlanan bu gün 2024 yılında 12 Mayıs’a denk gelir. Anneler Günü ne kadar kaldı diye hesaplama yapmak için siz de 12 Mayıs’ı referans alabilirsiniz.

Anneler Günü Hangi Gün? Anneler Günü Neden Kutlanır?

Anneler Günü her yıl büyük bir coşku ve sevinçle kutlanır. Bu özel gün, yeri hiçbir şekilde doldurulamayan annelerimize sonsuz sevgileri, fedakarlıkları ve sabırları için teşekkür etme olanağı tanır. Bu nedenle de pek çok kişi Mayıs ayında Anneler Günü geri sayım halinde olur. 

Anneler Günü çocuklarla birlikte güzel vakit geçirildiği, aile bağlarının güçlendiği keyifli bir gündür. Tüm dünyada kutlanan bu özel günün hikayesi de bir o kadar ilgi çekici. Gelin, yakından bakalım.

Anneler Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Anneler Günü tarihi çok eski dönemlere kadar uzanır. Aslında Yunan Mitolojisinde dahi bu güne dair izler bulmak mümkündür. Ancak dünya genelinde 1908 senesinde ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde başlayan bu kutlamalar aslında Anna Jarvis’in annesinin kaybının ardından her sene ölüm yıl dönümü için bir etkinlik düzenlemesi sonucunda ortaya çıkar. Daha sonra bu düşünce bir gelenek halini alır. Ardından da Anna Jarvis bu etkinliği Anneler Günü adı altında geniş coğrafyalara yaymak için ekstra çaba gösterir.

1914’te Amerika’da Anneler Günü resmi bir şekilde kutlanmaya başlanmıştır. İlerleyen yıllarda bu kutlama fikri farklı ülkelere de yayılır. Net tarih yıla göre değişse dahi Anneler Günü hangi tarihte sorusuna birçok ülke için Mayıs ayında şeklinde yanıt vermek mümkündür.

Anneler Günü Dünya Genelinde Nasıl Kutlanır?

Anneler Günü, anneleri hem onurlandıran hem de fazlasıyla mutlu eden özel bir gündür. Bu özel gün; dünya genelinde coşkuyla kutlanır. Ancak ülkelere göre net gün değişiklik gösterebilir. 

Bu özel gün, dünya genelinde toplam 32 farklı tarihte kutlanır. Örneğin Belçika’da Ağustos ayında kutlanırken Rusya’da Kasım ayında kutlanır. Kutlamalar genelde ailecek yapılır ancak günün anlam ve önemine özel konser, film gösterisi ya da kermes gibi etkinliklerle de annelere duyulan sevgi vurgulanır.

Hem Türkiye’de hem dünyada bu özel gün için annelere hediyeler alınır. Bu hediyeler arasında kahve fincan takımı gibi mutfak eşyalarının yanı sıra giyim veya kozmetik ürünler de yer alır. Bu özel günde farklı aktiviteler yapmayı da düşünebilirsiniz.

Anneler Günü’nde Neler Yapılır?

Anneleri mutlu etmek için özel hediyeler seçmek, bu günün en önemli amaçları arasındadır elbette. Örneğin siz de annenizin gününe keyif katacak anlar için kullanışlı bir hediye alternatifi arıyorsanız Türk kahve makinesi gibi seçenekleri değerlendirmeniz mümkün.

Güne kahve içmeden başlamayan anneniz için filtre kahve makinesi gibi hediyeleri de değerlendirebilirsiniz. Dilerseniz hediye almanın dışında özel aktiviteler yaparak da günü ekstra anlamlı bir hale getirebilirsiniz. Ailece gideceğiniz bir piknikte beraber vakit geçirip baharın tadını çıkarabilirsiniz.

Anneler Günü için film gecesi düzenlemek de hoş bir fikir olabilir. Bunun için günün anlamına uygun bir film seçilebilir. Dilerseniz de annenizin en sevdiği filmi seçebilirsiniz. Film gecesi haricinde kutu oyunlarıyla vakit geçirmek veya karaoke partisi düzenlemek de yapabileceğiniz eğlenceli aktiviteler arasında.

Anneler Günü için Hazırlanabilecek Hediyeler

Anneler Günü, her zaman hediyeler ile taçlandırılır. Bu güzel günün anlam ve önemini vurgulamak için genelde mutfakta oldukça fazla zaman geçiren annenizin işini kolaylaştıracak sürprizler yapabilirsiniz. Annenize waffle makinesi gibi her zaman kullanabileceği eşyalar alabilirsiniz.

Tatlıdan vazgeçemeyen annenize kullanışlı ve şık bir hediye arıyorsanız fondü makinesi de değerlendirebileceğiniz seçenekler arasında yerini alır. Bunun dışında dilerseniz el emeğinizle hazırladığınız hediyeler de verebilirsiniz. Örneğin, ailenizle birlikte çekilen video ve resimleri toplayıp duygusal video hazırlamak unutulmaz bir hediye olabilir. Bu videoların aralarına bazı ufak notlar ekleyip eğlenceli karelerle annenize hoş mesajlar verebilirsiniz. Hatta o gün sizinle olamayan ya da uzakta yaşayan sevdiklerinizden anneniz için birkaç cümlelik videolar çekip göndermesini de isteyebilirsiniz.

Anneler Günü’nü özel bir hediyeyle kutlamak da hoş olabilir. Onun için özel tablolar ya da el yapımı sanat eserleri hazırlayabilirsiniz. Bunun için aile resmi, el emeği çerçeve, sevdiğiniz bir fotoğrafınızın yapbozu ya da daha farklı şeyler tercih edilebilir.

Karaca ile Anneler Günü’ne anlam katan en ideal hediye seçeneğini bulmanız mümkün. Siz de Karaca’nın şık ve kullanışlı koleksiyonlarına göz atın, annenizin ihtiyaçlarına ve zevklerine hitap eden özel bir tercih yaparak onu mutlu edin.