Anneler Günü Ev Yapımı Hediyeler

Anneler Günü Hediyeleri: Sevginizi Katarak Yapabileceğiniz 10 El Yapımı Hediye Fikri

Hiç şüphe yok ki anneler dünyanın en özel insanları. Bu özel insanlara elbette ki senede bir gün değil her an özel olduklarını hissettirmek gerekir. Anneler, her zaman özeller ama yine de her anne, kendileri için özel olan Anneler Günü’nde evlatlarından gelecek hoş sürprizleri, jestleri bekler. Onların bu beklentilerini karşılamak isteyen evlatları ise Anneler Günü gelmeden bir telaş sarar. Anneler Günü yaklaştıkça “ Anneler Günü ne hediye alınır?” diye araştırmalar yapılır. 

Siz de Anneler Günü’nde annenize ne hediye alacağınız, nasıl bir sürpriz yapacağınız konusunda karar veremiyorsanız sevginizle ve emeğinizle yapabileceğiniz 10 el yapımı anneler günü hediye fikirlerini ve daha pek çok detayı içeren yazımıza göz atabilirsiniz.

Anneler Günü El Yapımı Hediye Fikirleri

Anneler Günü için annenize sürpriz yapmak, onu şaşırtmak, mutlu etmek istiyorsunuz ancak birçok hediye fikrinden hangisinin anneniz için en özel ve unutulmaz hediye olacağına karar veremiyorsunuz. Elbette ki her insanın zevki ve tercihleri farklı olabilir ancak her anne için özenilen, zaman ayrılarak ve uğraş verilerek el emeğiyle yapılan hediyeler daha özel anlam ifade eder.

Siz de bu yıl Anneler Günü’nde annenize farklı bir hediye vermek istiyorsanız ona olan sevginizi gösteren el emeğiyle hazırladığınız hediyelerle onu hem şaşırtabilir hem de mutlu edebilirsiniz. Dilerseniz el emeğinizle yapabileceğiniz pek çok Anneler Günü hediye fikirlerini yazımızın devamında inceleyebilirsiniz.

Annenizin Stiline Uygun El Yapımı Bez Çantalar

Anneler, bir kadın olarak her zaman giyim kuşamlarına, nasıl göründüğüne dikkat eder ve şık görünmek ister. Bir kadının şıklığını tamamlayan en önemli parçalardan biri de çantalardır. 

Siz de Anneler Günü’nde “Ne yapmalıyım?” diye düşünüyorsanız annenizin stiline uygun bez bir çanta yapabilirsiniz. Bez çanta yapmak için öncelikle, piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz hazır bez çantalardan satın alabilirsiniz. Satın aldığınız düz renkteki bez çantaya boncuk, düğme gibi farklı malzemelerle işlemeler yapabilir veya doğal kumaş boyaları ile annenizin beğeneceği figürleri yaparak çantayı annenize özel hâle getirebilirsiniz.

“Benim el becerim var, çantayı kendim yapabilirim.” diyorsanız kumaş parçaları satın alıp onları annenizin beğenisine göre hazırlayarak hediyenizle annenize ne kadar özel olduğunu hissettirebilirsiniz. 

Anneler Günü İçin Kağıttan Hediye: Fotoğraf Albümü

Anneler, pek çok konuda duygusal insanlardır. Dolayısıyla, duygusal anlam içeren hediyeler onları daha fazla mutlu edebilir. Anneler Günü’nde siz de anneniz için özel anlam ifade eden bir hediye vermek istiyorsanız annenizle mutlu anlarınızın olduğu bir fotoğraf albümü hazırlayabilirsiniz.

Fotoğraf albümü hazırlamak için öncelikle, karton mukavva kağıdını albümünüzün olmasını istediğiniz biçimde ve büyüklükte kesmelisiniz. Kestiğiniz karton mukavva kağıt parçalarının üzerine yapıştırıcı sürerek albümünüzde olmasını istediğiniz fotoğrafları, varsa fazlalıklarını keserek yapıştırıcı bulunan kısma yerleştirmelisiniz. Yerleştirdiğiniz fotoğrafların üzerine bir süre baskı uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Annenize, fotoğraf albümünüzü hediye ettiğinizde yüzündeki mutluluk görülmeye değer olacaktır. 

Annenize, fotoğraf albümünüz gibi onun için anlamlı olacak, hatıralık bir hediye almak isterseniz Karaca’nın hatıralık hediyeler sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Kullanışlı Hediyelerden Hoşlanan Anneler İçin El Yapımı Bardaklar 

Annelerin hoşlanacağı hediyelerden bir tanesi de el yapımı bardaklardır. Özellikle kahve ve çaysever annelerin hoşlanacağı bu hediye için düz renge sahip bir kupa almanız gerekir. 

Kupanızı akrilik boya kullanarak farklı desenlerle süsleyip annenize sıradışı bir hediye verebilirsiniz.

Anneler Günü Çiçek Yapımı İle Annenizi Mutlu Edebilirsiniz

Anneler Günü’nde klasik hediyelerden şaşmayanlar için güzel bir alternatif olan çiçekler, anlamları itibarıyla saf sevgiyi temsil eder. Siz de ‘’Anneler Günü’nde klasik hediyelerden şaşmam.’’ diyorsanız annenize el emeğinizle çiçekler hazırlayabilirsiniz. El emeğinizle çiçek yapmaksa oldukça kolaydır. El yapımı çiçek için malzemeler şu şekilde sıralanabilir;

  • Keçe
  • Makas 
  • Pipet
  • Yapıştırıcı

Keçeden hazırlayacağınız çiçekler için keçenizi papatya, gül gibi farklı çiçek desenlerinde kesmelisiniz. Kestiğiniz çiçeklerin yapraklarını detaylandırmak isterseniz yaprak kısımlarını küçüklü büyüklü kesebilirsiniz. Kesme işlemleri bittikten sonra birçok çiçek elde edebilirsiniz.

Artan keçe parçalarıyla küçük çiçekler yapabilir, bu çiçeklere sap yapmak için pipetleri kullanabilirsiniz. Pipetleri, hazırladığınız çiçeklerin arka kısmına yerleştirerek bir yapıştırıcı yardımıyla yapıştırabilirsiniz.

Hazırladığınız bu çiçekleri, renkli kurdeleler yardımıyla buket hâline getirerek annenize olan sevginiz gibi solmayan çiçekler elde edebilirsiniz.

Anneler Günü İçin En Güzel Hediye: El Yapımı Hediye Kutusu 

Anneler Günü’nde hediyenizi aldınız ancak hediye kutunuzun annenize özel olmasını istiyorsunuz. Fakat hediye kutunuzu nasıl yapacağınıza dair endişeleriniz var. 

Hiç endişelenmeyin, yazımızın bu kısmında, aradığınız en kolay hediye kutusu hazırlama yöntemlerini bulabilirsiniz. Hediye kutunuzu yapmak için işe klasik bir yöntemle başlayabilirsiniz.

Hediye kutunuzu yapabilmek için öncelikle kalın karton mukavvayı, hediyenizin boyutuna göre kare küp veya dikdörtgen şeklinde kesmelisiniz. Sonrasında, farklı renk boyalarla boyayarak hediye kutunuzu renklendirebilirsimiz. 

Renklendirdiğiniz kutunuzun içine anneniz için aldığınız hediyenizi yerleştirebilirsiniz. Sonrasında, kutunuzu bir kurdele yardımıyla fiyonk yaparak daha fazla detaylandırabilirsiniz. 

Anneniz onun için çaba sarf ettiğiniz bu kutuyu gördüğünde hediyeniz onun için daha fazla anlam kazanacak, çok özel olacaktır.

Hediye kutusu hazırlama yöntemlerinden bir diğeri ise ahşap bir kutu satın alarak süslemelerinizle hediye kutunuzda fark yaratmak olacaktır. 

Satın aldığınız ahşap kutuyu, boncuklarla ve boyama yöntemleriyle bezeyerek annenize anlamlı bir hediye verebilirsiniz.

Ayrıca, süsleyerek ayrıcalıklı hâle getirdiğiniz ahşap hediye kutusunu, annenize başlı başına bir hediye olarak da verebilirsiniz. Hediye kutusunu, annenizin zevkine göre takı kutusu veya içine özel eşyalarını koyabileceği bir kutu olarak adlandırarak annenizi memnun edebilirsiniz.

Hediye kutusu hazırlama için evde uğraşmak istemiyorsanız online hediye kutusu yöntemini deneyebilirsiniz. Bu yöntemle, istediğiniz modelde kutunuzu seçebilir, farklı süslemeler ile kutunuzu eşsiz hâle getirebilirsiniz. 

Kıymetli anneniz, hangi yöntemle hazırlamış olursanız olun, onun için zamanınızı ayırarak yaptığınız bu hediye kutusu ile dünyanın en mutlu annesi olacaktır.

Anneler Gününde Annenize Özel Notlar İle Onu Şımartın

Anneler Günü hediye önerisi olarak öne çıkan bir diğer el yapımı hediye çeşidi, annenize özel olarak hazırlayacağınız notlardır. İçinizden gelerek yazdığınız bu notlar ile annenizin en özel gününün çok güzel geçmesini sağlayabilirsiniz. 

Hediye notlarınızı yapmak için;

  • Renkli elişi kağıtları 
  • Makas
  • Yapıştırıcı 
  • Maket bıçağı 
  • Daha özelleştirmek için hazır şablon çıktısı 
  • Sert zemin 

materyallerine ihtiyacınız vardır. Tüm bunları temin ettikten sonra notlarınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz. 

Notlarınızı yapmak için hazır şablonlara ihtiyaç duyuyorsanız internet üzerinden rahatlıkla bulabileceğiniz şablon çeşitlerinden dilediğinizin çıktısını alabilirsiniz. Çıktı almak istemiyorsanız renkli elişi kağıtlarını küçük notlarınızı yazabileceğiniz biçimde ölçerek makas yardımıyla kesmelisiniz. 

Küçük notlarınızı yazabileceğiniz biçimde kestiğiniz geniş kağıdı yine, küçük kare küp olacak şekilde işaretlemelisiniz. İşaretleme işleminiz bittikten sonra 4-5 adet küçük kutucuklarınız oluşacaktır. Bu kutucukları isterseniz boya ile isterseniz farklı renklerde kağıt parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Kağıt parçaları ile süsleme yapacaksanız parçaları not yazacağınız kısma değil, dış kısma yapıştırmalısınız. 

Süslediğiniz not kağıtlarınıza, annenize içinizden gelen, onu mutlu edeceğini düşündüğünüz cümleler yazarak küpleri bir içten bir dıştan olmak üzere katlamalısınız. Katladığınız notlarınızın açılmaması ve bir hediye paketi görüntüsü vermek için güzel bir ip yardımıyla fiyonk yaparak bağlayabilirsiniz. Anneniz, içtenlikle yazdığınız bu notları gördüğünde eminiz ki çok mutlu olacaktır. 

Dilerseniz bu küçük notlarınızı, bir bütün olarak değil, farklı yerlere yerleştirerek de annenizi şaşırtabilirsiniz. 

Anneler Gününde Annenize Hoş Kokulu Dekoratif Bir Hediye El Yapımı Mum

Anneler, romantik insanlardır. Romantik doğaları gereği mum ışığında sohbet etmeyi, yemek yemeyi, film izlemeyi oldukça severler. Annenize romantik bir hediye vermek isterseniz ona kendi ellerinizle bir mum hazırlayabilirsiniz. 

Mumunuzu hazırlamak için portakal benzeri meyvelerden edinmeniz gerekir. Meyvenizi edindikten sonra, iç kısmını bir bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde kesmelisiniz. 

Meyvenin iç kısmında bulunan kök kısmı mumunuzun fitili olacağından zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Dikkatli bir şekilde kestiğiniz meyvenizi güzel bir şekilde temizlemelisiniz.

Temizleme işlemini yaptıktan sonra kuruladığınız meyvenizin iç kısmına, fitil olarak kullanacağınız yer hariç sıvı yağ dökmelisiniz. Sıvı yağ miktarını meyvenizin büyüklüğüne göre ölçebilirsiniz. Mumunuzu hazırladıktan sonra üst kısmını yapmaya başlayabilirsiniz.

Meyvenizin üst kabuk kısmını mumunuzun daha hoş kokulu olması için kapak olarak kullanabilirsiniz. Bunun için üst kabuk kısmında mumunuzun ışığını yansıtacak şekilde dilediğiniz şekillerde delikler açmalısınız. Delikler açtığınız üst kısmı, mumunuzun üstüne yerleştirerek mumunuzu tamamlayabilirsiniz. 

Dilerseniz meyvenizi farklı renklere boyayarak daha dekoratif bir hediye elde edebilirsiniz. Anneniz bu hediyeyi gördüğünde hemen kullanmak isteyecektir.

Annenize El Yapımı Teknolojik Bir Hediye 

Annelerin teknolojik cihazlarla çoğu zaman başı dertte olsa da teknolojik cihazlar, onların hayatlarını kolaylaştırmada büyük önem taşır. Annenize Anneler Günü’nde alışılmışın dışında bir hediye vermek isterseniz kurutulmuş çiçekler ile ona telefon veya tablet kabı yapabilirsiniz. Telefon veya tablet kabı yapmak için gerekli malzemeler ise şu şekilde sıralanabilir;

  • Farklı renklere sahip kurutulmuş çiçekler 
  • Şeffaf veya düz renge sahip telefon kabı
  • Kağıt, kalem, cetvel, makas ve bant
  • 2 adet plastik bardak ve ahşap küçük çubuk 
  • Reçine 
  • Pamuklu kulak çubuğu 
  • Aseton

Kurutulmuş çiçekleri, istediğiniz şekilde kabın üzerine alın. Bu çiçeklerle hangi deseni yapacağınıza karar verdikten sonra, çiçekleri deseninize göre büyük parçalardan başlayarak yapıştırıcı yardımıyla kabın üzerine yerleştirin. 

Reçineyi uygulamak için havadar bir alanda olmalısınız. Makas yardımıyla parşömen kağıdını 60 cm kadar keserek düz kağıdın üzerine yapıştırın. Reçinenin içerisinde nasıl kullanmanız gerektiğine dair kullanma kılavuzu olması gerekir. Bu kılavuza uygun şekilde reçinenizi uygulayabilirsiniz. 

Yaklaşık olarak 5 dakika süren reçine hazırlama işleminden sonra sıvı olan reçineyi kabın üzerine yavaş bir şekilde uygulayın. Spatula veya çubuk yardımıyla reçineyi kabın ortasından başlayarak yayın. Reçinenin tüm çiçekleri kapsadığından emin olun. 

Kabı yaklaşık bir-iki saat kadar parşömen kağıdında beklettikten sonra taşan kısımları aseton ile temizleyin. Hazırladığınız benzersiz telefon veya tablet kabını annenize hediye ettiğinizde, bu kılıf onun için favori eşyalar arasındaki yerini alacaktır.

Anneler Gününde Fark Yaratacak Bir Hediye: Mutfak Gereçlerini El Emeğiyle Yeniden Yapılandırma 

Anneler, günlerinin pek çoğunu mutfakta geçirir. Dolayısıyla mutfakla alâkalı, onların hayatlarını kolaylaştıracak hediyeler onları daha fazla mutlu eder. Annenizin günlük yemek yapımında kullandığı eski görüntüye sahip kepçe, ekmek kesme tahtası, salata karıştırıcı gibi materyalleri plastik veya ahşap boyalarla yeniden renklendirebilirsiniz.  Renklendirdiğiniz bu ürünlerle annenize hoş bir sürpriz yapabilirsiniz. 

Mutfak gereçlerini renklendirmek ile uğraşmak istemiyorsanız Karaca’nın hediye mutfak gereçleri kategorisine göz atabilirsiniz.

Anneler Gününde Annenizle Birlikte Bir Pasta Yapmaya Ne Dersiniz?

Anneler Günü, kıymetli annenizle yaşayacağınız en özel zaman. Bu kıymetli zamanı, annenizle birlikte keyif alarak yapacağınız bir pasta ile taçlandırmaya ne dersiniz? 

Adıyla müsemma, görüntüsüyle bir köstebeği andıran, hafif bir tada sahip, kolay yapımlı köstebek pasta tarifini aşağıda inceleyebilirsiniz.

Köstebek Pasta Malzemeleri :

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ ve süt 
  • 2,5 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya 

İç Kısmı İçin Malzemeler:

  • 3 adet muz 
  • 2 paket krem şanti 
  • 1,5 su bardağı soğuk süt 

Köstebek pastanın yapılışı ise şu şekildedir;

Köstebek pastanızın öncelikle kekini yapmanız gerekir. Bunun için 3 adet yumurta, toz şeker, sıvı yağ ve sütü sırasıyla geniş bir kabın içinde homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.

Karışıma yavaş bir şekilde un, kakao ve vanilyayı ekleyin. Karıştırmaya devam edin. 

Önceden yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. 

Yine, önceden ısıtılmış 175°lik fırına 35 dakika ayarlı şekilde yerleştirin. Kekiniz pişerken,

iç kısmında kullanacağınız krema için 2 paket krem şanti ve soğuk sütü kısık ateşte çırpın. 

Krema kıvamlı hâle geldiğinde ocaktan alarak buzdolabında bekletin. 

Kekiniz piştikten sonra biraz ılık olması için dinlendirin. Dinlendirdikten sonra kalıptan kekinizi çıkarın. Kekinizi, kubbe şeklindeki bölümünden 4 parçaya bölün ve parçaları kekin içerisinden çıkarın. Ara kısma muzları ve krem şantiyi ekleyin. 

Çıkardığınız kekin iç kısmını rondo yardımıyla ufalayın. Ufalanan bu parçaları kekin üzerine serpin. Buzdolabında 3 saat kadar bekletin ve sonrasında afiyetle yiyin.

Annenizle yaptığınız bu özel pastanın ve geçirdiğiniz özel zamanının hatıra kalması için fotoğraf çekmeyi de unutmayın. Ayrıca, farklı tarifler denemek isteyenler için çeşitli ev aletlerini bulabileceğiniz, Karaca’nın kadınlara özel hediyeler sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.