En Güzel Anneler Günü Çiçekleri

Annenize Gönderebileceğiniz En Güzel Anneler Günü Çiçekleri ve Anlamları

Dünyanın en kutsal varlıkları olan annelerimize, biz evlatlarını büyütürken verdikleri emekler için ne kadar teşekkür etsek az gelir. Yılın bütün günlerinde mutlu edilmeyi hak eden annelere Anneler Günü’nde tıpkı kendileri gibi güzel çiçekler göndererek onların gülümsemelerini sağlayabiliriz. Peki Anneler Günü çiçek hediyeleri nasıl seçilir? En iyi seçeneği seçebilmeniz için birlikte çiçek türlerinin anlamlarını inceleceyeğiz. Bu sayede annenizi en mutlu edecek türü kolayca bulabilirsiniz. İşte Anneler Günü hediyeleri arasında yer alan çiçek türleri ve anlamları!

Anneler Gününde Hangi Çiçek Alınır?

Anneler Günü için çiçek arayışında olan kişiler için aslında pek çok seçenek var. Ancak özellikle annelerimiz söz konusu olduğu zaman ekstra heyecanlandığımız da bilinen bir gerçek. Onlara sevgiyi ve saygıyı en iyi şekilde gösterme fırsatı veren bu günü muazzam çiçekler ile taçlandırabilirsiniz. Anneler Günü’nde hangi çiçek alınır sorusuna verilebilecek önerilerden bazıları şöyle:

  • Gül
  • Zambak
  • Lale
  • Orkide
  • Şakayık
  • Karanfil
  • Papatya
  • Menekşe
  • Begonya

Bunların haricinde mevsimine uygun saksı ve vazo çiçekleri de tercih edilebilir. Bu çiçeklerin anlamını bildiğiniz zaman aslında verdiğiniz hediyenin de ne kadar değerli olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca seçeceğiniz hediye için özel Anneler Günü çiçek notu ile bu anı unutulmaz kılabilirsiniz.

Anneler Günü Çiçek Hediyeleri ve Anlamları

Bütün dünyada her sene mayıs ayının ikinci pazar gününde kutlanan bu özel gün, annelere duyulan sevgiyi ve saygıyı göstermek için hoş bir fırsat. Popüler Anneler Günü özel çiçek seçenekleri geniş çeşitliliğe sahip. Her birinin de farklı anlamları var. Buyurun, bu çiçeklerin anlamlarını birlikte keşfedelim!

Gül

Güller, her dönem klasik olarak kabul edilen hediye seçenekleri arasında. Genelde romantizm ile ilişkilendirilen kırmızı güller, bu noktada ideal olabilir. Ancak minnet ve sevgi duygularını temsil eden pembe güller, daha iyi bir seçim. Dilerseniz saflığı simgeleyen beyaz gülleri de değerlendirebilirsiniz.

Zambak

Anneler Günü hediyesi canlı çiçek seçenekleri arasında zambaklar da son derece popüler. Evlerde dekoratif obje olarak da hoş bir görünüm oluşturan zambaklar, ortamlara ferah koku katar. Saflığın ve masumiyetin simgesi olan bu çiçekler, ilk önce tomurcuklanır. Açıldıklarında ise ortaya muazzam bir görünüm çıkar. Bu anı anneniz ile yaşayıp heyecanı paylaşabilirsiniz. Renk seçeneği geniş olan zambakları farklı çiçekler ile birleştirip buket halinde de hediye edebilirsiniz.

Lale

Lale; uzun yıllardan beridir tarihte sevgi ve zaferin sembolü halinde. Türkiye’den Avrupa’ya yayılma gösteren bu tür, dünya genelinde son derece popüler. Laleler; sevgi, saygı ve şefkati temsil eder. Bu nedenle annenize, onu ne kadar çok önemsediğinizi ve sevdiğinizi göstermenin en güzel yolları arasında. Dikkat çekici renkleriyle de rağbet gören lalelerin renklerine göre anlamlarının değiştiğini söylemek mümkün. Anneler Günü buket çiçek seçenekleri arasında görebileceğiniz beyaz laleler hem saflığın hem de masumiyetin simgesi. Kırmızı lale, aşkın ifadesi iken sarı laleler, mutluluk ve zenginliğin sembolü.

Orkide

Her dönem dikkat çeken Orkide, aşkın yanı sıra saygı ve takdiri de temsil eder. Anneniz için orkide tercih ederek ona olan saygınızı ve sevginizi en hoş şekilde gösterebilirsiniz. Hoş görünümü ve akılda kalıcı kokusu bulunan orkide, duygularınızı da iyi biçimde ifade etmenizi sağlar. Dilerseniz bir buket orkide ile çerçeve içinde fotoğrafınızı da hediye edebilirsiniz. Bu sayede her baktığında sizi hatırlayacağı ve mutlu olacağı bir anı da vermiş olursunuz.

Şakayık

Beyaz, kırmızı, pembe ya da mor tonlarına sahip olan şakayıkların anlamı son derece kapsamlı. Bu da şakayıkları, anneler için eşsiz bir hediye haline getirir. Şakayık; şeref, şans, mutluluk, sevgiyi ve daha pek çok şeyi temsil eder. Özellikle şefkatin de sembolü olması, anneler için ideal seçim haline getirir.

Karanfil

Karanfil de Anneler Günü’nün temsili ve favori çiçekleri arasında. Hatta bazı ülkelerde bu özel günün simgesi olarak kullanıldığını dahi görebilirsiniz. Saf sevgiyi ve şefkati temsil eden beyaz karanfiller, annenize fazlasıyla mutluluk verebilir.

Papatya

Papatya, çiçek dünyasının en samimi türü olarak bilinir. Bu tür; sarı, yeşil ve beyazı bünyesinde taşıdığı için masum olarak da nitelendirilir. Gösterişten uzak olmasına rağmen son derece duygu yüklü türler arasında. Papatya denildiği zaman pek çok kişinin aklına ilk olarak beyaz ve sarı papatyalar gelir. Ancak bu çiçeğin gerbera adı verilen çeşitleri de var. Bunlar da klasik papatya görünümündedir. Fakat daha büyük ve gösterişli yapıdadır. Duygusallığın sembolü olan papatyalar, masum ve saf sevgiyi de temsil eder. Annenize sadece papatyalardan oluşan bir buket armağan edebilirsiniz. Dilerseniz farklı çiçek türlerini de harmanlayabilirsiniz.

Menekşe

Menekşe; gençlik, hoşnutluk, sadakat ve sevgi gibi anlamları ifade eder. Menekşenin farklı renkleri de farklı anlamlar taşır. Mor menekşeler; romantizmi ifade eder. Beyaz menekşeler; sevginin temsilidir. Anneler Günü’nde menekşe hediye etmek, sevginizi anlatmanın da en hoş yolu aslında. Menekşenin yanı sıra lale ve karanfil gibi farklı türleri harmanlayıp buket haline getirmeniz de mümkün.

Begonya

Begonya da çiçekler arasında son derece popüler. Bu çiçek türü; hem parlak renkleri hem dayanıklılığı ile ünlü. Begonya, sevgi dolu kabul edilir. Annelerin de yumuşak kalplerini, sıcaklığını ve sevgisini temsil eder. Bu güzel tür, annenize ne kadar çok değer verdiğinizi gösterebilir. Farklı renk tonlarına sahip olan begonyalar bulunur. Annenizin sevdiği renk tonlarındaki seçenekleri tercih edebilirsiniz. İç mekanlarda rahat biçimde yetiştirilen bu çiçekler, anneleriniz için adeta arkadaş niteliğinde olabilir. Dilerseniz sadece begonyalardan dilerseniz de farklı çiçek türlerinin yer aldığı bir sepet hazırlayabilirsiniz.