koridor

Koridor Dekorasyonu Fikirleri

Koridor Dekorasyonu Fikirleri

Evin giriş bölümünde bulunan ve misafir karşılama için de kullanılan koridorlar, yaşam alanlarında önemli bir yere sahip. Koridor dekorasyonu doğru yapıldığı takdirde bu noktalara hem kullanışlı hem de estetik bir görünüm kazandırır. Ayrıca boyutlarına göre tercih edeceğiniz ev tekstili ve dekorasyon ürünleriyle iç tasarımlarınızı renklendirmeniz de mümkün. 

Karaca’da bulabileceğiniz özel tasarım parçalar sayesinde koridor dekorasyonu yapmanız oldukça kolay hâle gelir. Holünüzde ihtiyaç duyulan tüm malzemeleri ilgili kategorilerde bulabilir ve etkileyici bir izlenim yaratabilirsiniz. Böylece modern yapılı şık seçeneklerle tarzınızı yansıtma şansına sahip olursunuz. Odalarınızı birbirine bağlayan bu alanda yaratacağınız etkileyici bir ambiyans, gün içinde enerjinizin ve keyfinizin artmasını da sağlayacaktır. 

Koridor Dekorasyonu Nasıl Yapılır? 

Koridor nasıl dekore edilir sorusu için verilebilecek ilk cevap, gün boyu sık sık kullanılan, aynı zamanda geçiş noktası olan bu alanların, evinizin genel havasını yansıtması gerektiği şeklindedir. Sevdiğiniz stillerde ürünler kullanırken aynı zamanda ayakkabı ve dış giyim ürünleri gibi eşyalarınızı konumlandırmak için yeterli olacak fonksiyonel mobilyalar seçmeniz de çok önemli. 

Antrelerin genellikle kullanım yoğunluğu fazla olduğu için halı seçimi de dikkat edilmesi gereken bir diğer noktadır. Kolay temizlenebilir özelliğe ve dokuya sahip ürünleri seçmeniz daha doğru olacaktır. Koridor dekorasyon düzenlemesinde odak noktası belirlemenizse istediğiniz tasarımı oluşturmanız için avantaj sağlar. Böylece hem ön plana çıkarmak istediğiniz yeri gösterebilir hem de yeterli düzeni sağlayabilirsiniz. 

Alanınızı dekore ederken aydınlatmanın önemini de unutmamak gerekir. Gereğinden fazla aydınlık veya karanlık olması, elde etmek istediğiniz şıklığı olumsuz etkileyebilir. Ek olarak genişliğe göre dekoratif objeler ekleyerek modern bir görüntü yakalayabilirsiniz. Bu aşamada Karaca’nın özgün tasarımlı ürünlerini inceleyerek zorlanmadan karar verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ihtiyaçlarınızı belirleyerek ürün kategorilerine göz atmaktır. 

koridor2

Koridor Dekorasyonunda Mobilya ve Aksesuar Seçimi 

Koridor dekorasyonları aracılığıyla ulaşacağınız estetiğin etkisi, seçeceğiniz mobilya ve aksesuar ile daha belirgin hâle gelecektir. Mobilya ürünleriniz ise eşyalarınızı rahatlıkla yerleştirebileceğiniz nitelikte olmalı. İşlevsel parçalar görünümle beraber kullanım açısından birçok kolaylık kazanmanızı sağlar. Aynı zamanda kalabalık eşya görüntüsünü azaltacak kapaklı ve raflı ürünler, sade şık koridor dekorasyonu isteyenler için doğru seçimler arasındadır.

Mobilya, kilim ve diğer aksesuarların birbirlerinin yanı sıra duvar rengiyle uyumu son derece önemlidir. Temel gereksinimlerden olan eşyalarınızı tamamladıktan sonra sepet, vazo, biblo, tablo, sehpa gibi parçalarla son dokunuşları yaparak alanlarınızı özelleştirebilirsiniz. Ayrıca ayna, avize, şamdan modelleri, tavan ve koridor duvar dekorasyon işlemlerinize destek olur. Düzenleme yaparken evde yaşayan kişi sayısına da dikkat ederek alan kullanımının kısıtlanmadığından da emin olabilirsiniz.

Karaca farkıyla dekoratif aksesuarlar kategorisinde beğeninize sunulan birçok seçenek arasından dilediğinizi sepetinize ekleyebilirsiniz. Her zevke hitap eden ürünler aracılığıyla yansıtmak istediğiniz tarzı, net olarak gösterebilirsiniz. Bu sayede verdiğiniz emeğin karşılığını almış olmanın keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Ayrıca yarattığınız farklılık sayesinde evinizde oldukça keyifli anlar geçirerek hatıra biriktirmeye devam etme şansına da sahip olursunuz. 

koridor6

Dar Koridor Dekorasyon İpuçları 

Dar koridor dekorasyon planlaması yaparken kullanabileceğiniz bazı önemli ipuçları sayesinde daha ferah alanlara kavuşabilirsiniz. Öncelikle duvar boyası seçiminde açık renk tonlarını tercih edebilirsiniz. Özellikle beyaz renk, holünüzü daha geniş gösterecektir. Ayrıca zevkinize uygun olarak krem, bej, açık mavi ve yeşilden de faydalanabilirsiniz. 

İç mekân düzenlemelerinde her alana yakışan aynalar, dar uzun koridor dekorasyonu için derinlik katmanıza olanak tanır. Birkaç parça aynayı beraber kullanmak ise bu etkiyi fazlasıyla artıracaktır. Bununla beraber ayna, mobilya ve çerçevelerin etrafına LED ışık şeritleri yerleştirerek farklı renklerle tasarımlarınızı zenginleştirebilirsiniz.  

Dar bölümlerde zemin kaplaması yardımıyla da fark yaratabilirsiniz. Desenli seramik kaplama ürünleriyle birlikte sade mobilyalar arasında gerekli uyumu yakalayarak daha geniş görünüm sağlamanız mümkündür. Uzun ömürlü bir planlama için uygulamanın yanı sıra alacağınız parçaların niteliği büyük önem taşır. Bu nedenle kaliteli eşyalar ve malzemeler kullanmaya da dikkat etmeniz önerilir. Böylece koridor dekorasyonu hedeflerinizi gerçekleştirme noktasında daha rahat harekete geçebilirsiniz. 

Dar koridorlarda depolama alanınızı artırmak için zeminden başlayarak tavana kadar uzanan dolaplar kullanmak, yer tasarrufu sağlayacaktır. Yüksek dolaplarla birlikte minimal aksesuarlar seçmeniz, sade ve geniş bir bölüm yaratmanıza katkı sunar. Küçük çerçeveler, ince uzun vazolar ve uzun yolluklar ise bu bölümleri olduğundan geniş gösterir. Herhangi bir zorluk yaşamadan uygulayabileceğiniz taktiklerle birlikte kısa sürede amaçladığınız sonuca ulaşabilirsiniz. 

koridor3

Geniş Koridorlarda Dekorasyon Nasıl Olmalı? 

Geniş bir koridora sahipseniz, dekorasyon aşamaları beklediğinizden daha rahat olabilir. Alanın boyutuna göre kullanacağınız gömme dolap, özellikle kış aylarında bot ve kaban gibi eşyalarınızın yerleştirilmesinde işinizi kolaylaştırır. Aynı zamanda fazladan depolama alanı da kazandırır. Eğer evinizin girişine şık bir lobi havası vermek isterseniz çeşitli aktiviteler için kullanabileceğiniz bir oturma alanı da oluşturabilirsiniz. Berjerle birlikte puflar bu alana uygun olarak kullanmak isteyebileceğiniz eşyalar arasındadır. 

Modern koridor dekorasyonu yapmak istiyorsanız, diğer eşyalarınıza uyumlu olacak şekilde seçeceğiniz şemsiyelik ve askılık parçalarını da tercih edebilirsiniz. Çok daha etkili bir antre hayal ediyorsanız, heykel ve duvara monte edilen süsleri inceleyerek karar alabilirsiniz. Bununla beraber hasır sepetler ve salon bitkileri de yaratmak istediğiniz kusursuz görselliği destekleyecektir. 

Duvarlarınızda kullanacağınız büyük çerçeveli tuvaller veya sanatsal fotoğraflar, modern ve şık bir görünümü fazlasıyla artıracaktır. Koridor dekorasyon fikirleri arasında yer alan aydınlatma ipuçları, holünüz genişse bu konudaki sınırlandırmayı ortadan kaldırır. Bu nedenle sarkıt lamba, antre avizeleri, lambader kullanımları tamamen zevkinize hitap edecek şekilde tasarımınıza eklenebilir. 

Koridor Dekorasyonu İçin Püf Noktalar 

Ev koridor dekorasyonu konusunda alacağınız kararlardan önce uygulanabilir ve verimli bir planlama yapmanız gerekir. Uygulama yapacağınız bölüm hakkındaki tüm detayları net olarak belirlemeniz önemlidir. Bu sayede sürprizlerle karşılaşma ihtimaliniz de ortadan kalkar. 

Bunun yanı sıra Karaca ürünlerini tercih ederek istediğiniz sonuçları gönül rahatlığıyla elde edebilirsiniz. Yolluk modellerinden çeşitli aksesuarlara, halıdan çerçeveye kadar pek çok farklı parçaya göz atarak aradığınızı rahatça bulabilirsiniz. 

koridor4

Tarzınızı yansıtırken diğer yandan beklentilerinizi karşılamak adına bazı koridor antre dekorasyonu püf noktalarına dikkat edebilirsiniz. Özen gösterilmesi gereken tavsiyeler şu şekilde sıralanır: 

  • Koridorun genişliği ile beraber yüksekliği doğru biçimde ölçülmelidir. 
  • Duvar boyası olarak genişlik ve darlığa göre seçim yapılabilir. 
  • Halı, kilim ve yolluk seçiminde de bu değerlendirme yapılarak ürünlere yönelmek gerekir. 
  • Antre ışıkları, gereğinden fazla aydınlık veya karanlık olmayacak şekilde ayarlanmalıdır. 
  • Dar bölümler için birkaç aynayı beraber kullanarak elde edilecek derinlik oranı artırılabilir. 
  • Çerçeve ve vazo seçimi, alanın büyüklüğü ile doğru orantılı olarak yapılmalıdır. 
  • Küçük alanlar için kapaklı ve geniş hazneye sahip dolaplar alınabilir. 
  • Fonksiyonel mobilyalar kullanılarak eşya kalabalığı ortadan kaldırılabilir. 

Koridor dekorasyonu için yukarıda sayılan özelliklerin yanı sıra zevk ve beğenilerinizi de göz ardı etmemeniz oldukça önemlidir. Aile bireyleriyle birlikte düzenleme yapacağınız alan için ortak kararlar alarak memnuniyetinizi artırabilirsiniz. Böylece sevdiklerinizle beraber son derece keyifli bir yaşam alanına sahip olabilirsiniz.