bezelyeyemegi2

Lezzetli Bir Başlangıç: Etli Bezelye Yemeği Tarifi

Sağlıklı beslenmenin yolu şüphesiz ki günlük öğünlerde tercih edilen yemeklerden geçiyor. Gün içinde tüketilen sebze yemekleri, öğle ve akşam öğünlerinin besleyici geçmesine yardımcı oluyor. Etli bezelye yemeğiyse sofralara lezzet katıyor ve özellikle kış aylarında sıcacık bir alternatif sunuyor!

Muhteşem bir etli bezelye yemeği yapmak için işe gerekli malzemeleri hazırlamakla başlanması öneriliyor. Taze bezelyelerin kokusu çelik tencerede etle bütünleşerek muhteşem bir uyum yakalıyor. Etli bezelyeli patates yemeğinin ekşimsi tadı, etin doyurucu lezzetiyle birleşerek mükemmel bir dengenin oluşmasını sağlıyor. Yemeğin pişme sürecinde yayılan kokular, evin her köşesini sarmalıyor ve akşam öğününe duyulan isteğin artmasını sağlıyor. Sizler de son derece besleyici bir yemek hazırlamak istiyorsanız bu tarifin detaylarından etli bezelye yemeği nasıl yapılır sorusunun yanıtına ulaşabilirsiniz! 

bezelyeyemegi3

Etli Bezelye Yemeği Nasıl Yapılır?

Fırında etli bezelye yemeği, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenek olmasıyla sofralardaki yerini alıyor. Geçmişten günümüze kadar menülerdeni yerini koruyan etli bezelye yemeği tarifi ise görünenden daha kolay. Birkaç püf nokta, kesme tahtası ve son derece az malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu lezzeti dilerseniz davet sofralarında dilerseniz de günlük öğünlerde tercih edebilirsiniz. 

Sizin için özel olarak hazırladığımız bu tariften etli bezelye yemeği kalori miktarına, hangi malzemelerin gerektiğine ve püf noktalarının tamamına ulaşabilirsiniz. Yemeği yaparken kullanacağınız şef bıçaklarını ve diğer malzemeleri ise Karaca’dan satın alabilirsiniz!

bezelyeyemegi1

Tane Tane Etli Bezelye Yemeği Tarifi…

Tane tane ve son derece lezzetli bir bezelye yemeği yapmak için ilk olarak etleri kavurun. Etler bir tencerede kavrulurken diğer yandan sebzeleri hazırlayın. Tüm sebzeleri tek tencerenin içinde birleştirdikten sonra suyunu ekleyin ve pişmesini bekleyin. Pişen yemeği yoğurtla servis edebilirsiniz…
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 50 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 200 kcal

Tane Tane Etli Bezelye Yemeği Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Tane Tane Etli Bezelye Yemeği Tarifi… Malzemeleri
  

  • 350 g kuşbaşı dana eti
  • 1 adet havuç (büyük boy)
  • 1 adet patates (büyük boy)
  • 500 g bezelye
  • 1/2 çb sıvı yağ
  • 1 yk domates salçası
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çk pul biber

Tane Tane Etli Bezelye Yemeği Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • Kuşbaşı etlerini düdüklü tencerenin içine alarak hafif yumuşayana kadar kavurun.
  • Soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın ve farklı bir tencereye ilave edin. Soğanlar kavrulduktan sonra üstüne salça ekleyin.
  • Salçanın kokusu çıktıktan sonra küp küp doğranan patatesleri, et ve soğanları bir araya getirin. Tüm malzemeleri bir güzel kavurun.
  • Bezelyeleri de tencereye ilave ettikten sonra 5 dakika tüm malzemelerin kavrulmasını sağlayın.
  • Malzemelerin üstüne tuz ekledikten sonra tencereye kaynar su ilave edin.
  • Kaynar su ilave ettiğiniz yemeğe damak tadınıza uygun baharatlar ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeleri eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra yemeğinizi sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişirme işlemini tamamladıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

Besin Değeri

Serving: 250gCalories: 200kcalCarbohydrates: 18.12gProtein: 15.51gFat: 6.87gCholesterol: 30.18mgSodium: 372.34mgPotassium: 719.54mgFiber: 5.5gVitamin A: 2333.04IUVitamin C: 36.77mgCalcium: 43.98mgIron: 2.94mg
Etiket Bezelye Yemeği Tarifi

Etli Bezelye Yemeği Yapımı Püf Noktaları

Güzel ve lezzetli bir yemek yapmanın en kolay yolu, tarifin püf noktalarını bilmekten geçiyor. Her tarifin kendine özgü olan bu püf noktalar, son derece sıradan malzemelerle eşsiz tatlara imza atmayı sağlıyor. İç Anadolu başta olmak üzere pek çok bölgede tüketilen etli patatesli bezelye yemeğinin püf noktaları ise şu şekilde sıralanıyor:

Et Seçimi Gerçekleştirmek

Lokanta usulü etli bezelye yaparken dikkat edilmesi gereken ilk püf nokta malzeme seçimi oluyor. Bu yemeğin temelini oluşturan etlerin tavuk ya da danadan elde edilmesi mümkün. Kemiksiz et tercih edilmesi yemeğin kısa sürede pişmesine katkı sağlıyor.

Pişirme Yöntemi

Tencerede, fırında ve düdüklüde etli bezelye olmak üzere birbirinden farklı pişirme yöntemleriyle leziz bir yemek elde edebilirsiniz. İdeal sonuca ulaşmanız için tarife başlamadan önce hangi pişirme yöntemini kullanacağınıza karar vermeniz öneriliyor.

Baharat Kullanımı

Bezelye yemeği tek başına dahi lezzetiyle damak çatlattığı için tuz dışında baharat kullanımı gerektirmiyor. Fakat yoğun tatları seviyorsanız karabiber, pul biber ve kimyon gibi ekstra baharatlar kullanarak bezelye yemeğinizin daha yoğun bir tada sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Etli Bezelye Yemeği ile En İyi Neler Gider?

Etli bezelye yemeği, zengin ve doyurucu bir lezzete sahip. Bu nedenle etli bezelye yanına ne gider sorusunun pek çok yanıtı bulunuyor. Lezzetliyle tadına doyum olmayan bu tarifin yanında tercih edebileceğiniz eşlikçiler şu şekilde sıralanıyor:

Pirinç pilavı
Turşu
Bulgur pilavı
Makarna
Yoğurt
Ayran
Mevsim salata

Etli bezelye yemeğinin yanına ne gider sorusuna yanıt arıyorsanız bu eşlikçileri tercih edebilirsiniz. Tüm bu yiyecek ve içecekler hem lezzet olarak uyum sağlıyor hem de yemeğin doyuruculuğunu artırıyor. Sizler de bezelye yemeğini yaptıktan sonra Karaca’dan aldığınız servis gereçleriyle sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Karaca 4 kişilik yemek takımını kullanarak göz doyuran sofralar hazırlayabilirsiniz.

bezelyeyemegi4