turlutarifi1

Renk Cümbüşü Sofraların Vazgeçilmezi: Türlü Yemeği Tarifi

Gastronomi dünyasında renkli bir cümbüş olarak adlandırılan türlü yemeği, sofraların vazgeçilmezi! Bu lezzetli yemek, her damak tadına hitap eden zengin bir içeriğe sahip olmasıyla biliniyor. Sebzelerin muhteşem uyumuyla öne çıkan türlü yemeği tarifi birbirinden farklı şekillerde hazırlanabiliyor ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler tarafından tercih ediliyor.

Zeytinyağında kavrulan soğan, patlıcan ve kabaklar, domateslerle birleşerek muhteşem bir uyum yakalıyor. Karışık türlü yemeğinin içine eklenen baharatlar ve yeşillikler, bu lezzetli tarifin bütünlük kazanmasını sağlıyor. Sizler de özel davetlerde, günlük öğünlerde ya da Ramazan sofralarında lezzetli bir menüye imza atmak istiyorsanız özel olarak hazırladığımız bu tariften türlü yemeği nasıl yapılırın yanıtına ve diğer tüm püf noktalara ulaşabilirsiniz. Yemeği hazırlarken kullanabileceğiniz servis gereçleri ve daha fazlasını ise Karaca’da satın alabilirsiniz.

turlutarifi4

Türlü Yemeği Nasıl Yapılır?

Havuç, patates, kabak ve biber gibi sebzelerin bir araya gelerek oluşturduğu damak çatlatan lezzet her lokmada ayrı bir his yaşatıyor. Baharatlarla zenginleştirilen domatesin ekşi tadıyla öne çıkan sebzeli türlü yemeği, hem göze hem de mideye hitap eden bir öğün olarak sofralardaki yerini alıyor.

Fırında türlü yemeği, içerdiği vitaminler ve lifler sayesinde vücudu besliyor. Hem kilo almaya çalışanlar hem de diyet yapanlar için son derece uygun bir seçenek olan türlü yemeği kalori bakımından da oldukça fazla avantaj sağlıyor. İçine eklenebilecek olan et ve tavukla protein değeri arttırılabilirken yalnızca sebzelerle hazırlandığında ise tam bir diyet yemeği halini alıyor. 

turlutarifi2

Hafif ve Besleyici Türlü Yemeği Tarifi…

Patlıcanları ve diğer tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın. Doğranan sebzeleri zeytinyağında kavrulan soğanların üstüne ilave edin. Tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra yanında yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun!
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 35 dakika
Toplam Süre 55 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 143 kcal

Hafif ve Besleyici Türlü Yemeği Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Hafif ve Besleyici Türlü Yemeği Tarifi… Malzemeleri
  

  • 2 adet kabak (orta boy)
  • 2 adet patlıcan (orta boy)
  • 2 adet patates (orta boy)
  • 1 adet soğan (orta boy)
  • 2 adet domates (orta boy)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tk domates salçası
  • 5 yk zeytinyağı
  • 1/2 sb sıcak su
  • 1 çk pul biber
  • 1 çk tuz
  • 1/2 çk karabiber

Hafif ve Besleyici Türlü Yemeği Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyduktan sonra küp küp doğrayın.
  • Kabuğunu soymuş olduğunuz kuru soğanı küpler halinde yemeklik olacak şekilde doğrayın. Sarımsakları da ince ince kıyın.
  • Kabuğunu alacalı olacak şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları doğrayın.
  • Domates ve patatesleri de doğrayarak istediğiniz boyuta getirin.
  • Derin bir tencerenin içinde zeytinyağını kızdırın. Küp küp doğranan soğan ve sarımsakları kavurduktan sonra üstüne salça ilave edin.
  • Tüm malzemeleri tencereye aldıktan sonra bir tur karıştırın.
  • Tuz, pul biber ve karabiber başta olmak üzere damak tadınıza uygun olan baharatları ilave edin.
  • Tencereye yarım bardak sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatın.
  • Yemeği 25-30 dakika kadar orta ateşte pişirdikten sonra altını kapatın.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 275gCalories: 143kcalCarbohydrates: 13.98gProtein: 3.84gFat: 7.75gSodium: 410.33mgPotassium: 660.15mgFiber: 6.28gVitamin A: 118.48IUVitamin C: 78.2mgCalcium: 50.96mgIron: 1.39mg
Etiket Türlü Yemeği Tarifi

Türlü Yemeği Yapımı Püf Noktaları

Türlü yemeği yapılışı sırasında lezzetin doruklarına ulaşmak için bazı püf noktalara dikkat etmek oldukça fazla öneme sahip. Tencerede, fırında veya güveçte türlü yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Sebze Seçimi

Lezzetli bir türlü için dikkat edilmesi gereken ilk püf nokta sebze seçimi oluyor. Tercih edilen taze sebzeler, yemeğin aromasını ve dokusunu zenginleştiriyor. Sizler de özenle seçtiğiniz taze sebzeleri derin tencere içinde buluşturarak son derece lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Sebzeleri Eşit Büyüklükte Doğramak

Sebzeleri bıçak yardımıyla doğrarken eşit büyüklükte parçalar elde etmeye özen göstermek pişme sürecini dengeliyor. Karaca’dan temin edebileceğiniz kesme tahtası üzerinde doğradığınız sebzeleri eşit parçalara ayırarak her birinin eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.

Zeytinyağı Kullanmak

Zeytinyağı, yapılan yemeklere hafif bir aroma katıyor ve sağlıklı beslenmeyi mümkün hale getiriyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir yemek hazırlamak istiyorsanız pişirme sürecinde zeytinyağı kullanımı gerçekleştirebilirsiniz. Hazırladığınız yemeği Karaca’dan alabileceğiniz porselen yemek takımı ile servise hazır hale getirebilirsiniz.

Türlü Yemeği ile En İyi Neler Gider?

Tencerede türlü yemeğinin yanına tercih edilebilecek birbirinden farklı pek çok lezzet bulunuyor. Birkaç sebzenin bir araya gelerek oluşturduğu bu muhteşem yemeğin yanında hem meze hem de ana yemek servis edilebiliyor. Davet sofralarının vazgeçilmezi olan türlü yemeği malzemeleriyle uyum sağlayan yemekler şu şekilde sıralanıyor:

Pirinç pilavı
Bulgur pilavı
Mevsim salata
Mercimek çorbası
Yoğurt
Ayran
Semizotu salatası
Havuç tarator

Türlü yemeği yanına ne gider sorusunun yanıtı oluyor. Sizler de bu tarifin detaylarında yer alan türlü yemeği kaç dakikada pişer, püf noktaları nelerdir ve yanında ne servis edilire dikkat ederek son derece lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız bu yemeği yaparken kullanabileceğiniz süzgeç, soyacak ve diğer tüm aletleri Karaca’dan satın alabilirsiniz.

turlutarifi3