evcilhayvan1

Evcil Hayvanlı Evler İçin Evdeki Tüylerle Başa Çıkmanın Yolları

Evcil dostlarımız hayatımıza eşsiz bir mutluluk ve koşulsuz bir sevgi katıyorlar. Ancak bu sevimli dostlarımızla birlikte yaşamanın getirdiği bazı zorluklar da var. Mesela tüy dökmek… Evcil hayvanlarınızın tüylerini kontrol altına alarak temiz ve düzenli bir ev ortamı yaratmak için uygulanabileceğiniz birkaç basit yöntemimiz var. İşte hem siz hem de evcil dostlarınız için daha sağlıklı ve konforlu bir yaşam alanı sağlayabileceğiniz o yöntemler;

1- Tüyleri Düzenli Fırçalama

Evcil hayvanınızı düzenli olarak fırçalamak, dökülen tüylerin çoğunun kontrol altına alınmasına yardımcı olur. Bu işlemi özellikle balkonunuzda ya da dışarıda yapmanızı öneriyoruz. Böylece evin içine tüylerin yayılması da önlenmiş olur.

2- Tüyler Konusunda Etkili Özel Süpürgeler

Evcil hayvan tüyleri için özel olarak tasarlanan süpürgelere sahip olmak, daha hijyenik bir yaşam alanı oluşturmanıza yardımcı olabilir. Bu süpürgeler evcil hayvan tüylerini daha etkili bir şekilde toplayarak, temizlik rutininizin vazgeçilmez bir parçası olacaklar. Tabii süpürgeyi düzenli aralıklarda kullanmayı ihmal etmeyin.

3- Düzenli Yıkama ve Temizleme

Evcil hayvanınızın kullandığı battaniye, yastık gibi eşyaları düzenli olarak yıkamak, tüylerin evde dağılmasını engeller. Ayrıca, mobilyaları ve halıları özel aparatlarla vakumlamak da tüyleri toplama konusunda etkilidir.

4- Hava Temizleyiciler

Hava temizleyici cihazlar, evdeki tüylerin yanı sıra, alerjen ve tozların da filtrelenmesine yardımcı olacağı için kullanılmasını öneriyoruz. Özellikle evcil hayvan besleyen küçük bebekli evlerde ya da alerjen kişilerde bu cihazların kullanımı oldukça etkilidir.

5- Tüy Toplama Ruloları

Koltuklarda, halılarda, yatakta ya da giysiler üzerindeki tüyleri temizlemek için tüy toplama ruloları oldukça pratik ve hızlı çözüm odaklıdır. Bu rulolar, ziyaretçileriniz geldiğinde hızlı bir temizlik için de oldukça ideal.