cilek receli 2 1

Kışa Hazırlık: Çilek Reçeli Tarifi

Enfes Tatlılık: Çilek Reçeli Tarifiyle Kışa Merhaba!

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmez parçalarından biri olan çilek reçeli, neredeyse her evde bulunur. Yapılışı oldukça basit olduğu için ev ortamında kolaylıkla yapabilirsiniz. Genel itibariyle yaz aylarında yapılır. Fakat yaz aylarında aldığınız çilekleri doğrayarak buzluğa atabilir ve kış aylarında da yapabilirsiniz. 

Çilek reçelini yaparken eve oldukça hoş bir koku yayılır. Yaz akşamlarını anımsatan yoğun çilek kokusu iştahınızı açabilir. Yaz aylarında olgunlaşmış leziz çileklerden, kışa hazırlık için dilediğiniz kadar çilek reçeli yapabilirsiniz. 

Çileğin faydaları da oldukça fazladır. Pek çok farklı vitamin ve minerali bünyesinde bulundurduğu için oldukça sağlıklı bir besin olarak ön plana çıkar. Özellikle C vitamini deposu olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda canlı bir cilde sahip olmak için de tüketilmesi önerilir. 

Çilek reçeli tarifi oldukça basit olduğu için dileyen herkes rahatlıkla yapabilir. Genel anlamda birkaç tane malzeme bulunduğu için de hazırlaması oldukça kolaydır. Çilek reçeli kaç dakikada kaynatılır gibi soruların cevabı için okumaya devam edin. Yaz aylarında satın aldığınız meyveyi, kısa bir süre içerisinde reçel hâline getirmeniz mümkündür. Karaca kışa hazırlık ürünleri ile tüm işlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. 

Çilek Reçeli Yapmak İçin Gereken Malzemeler

Pek çok farklı şekilde çilek reçelinin tarifi vardır. Kalabalık aileler düşünülerek ölçüler ayarlanabilir. Fakat az miktarda yapmak isterseniz, 1 kg çilekten de yapabilirsiniz. Ortalama 4 kişilik bir aile için yeterli olabilir. 1 kilo çilek reçeli tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basittir.

cilek receli 1 1

Çilek Reçeli Tarifi

Çilekleri şekerle birlikte tencere içerisinde pişirerek hızlı ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 45 dakika
Toplam Süre 55 dakika
Kategori Kahvaltı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 11 kcal

Çilek Reçeli Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Çilek Reçeli Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 kg çilek
  • 4 su bardağı şeker

Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İşe çilekleri güzel bir şekilde yıkayarak başlayabilirsiniz. Bu adımdan verim alabilmek için sirkeli veya karbonatlı suda bekletmeyi deneyebilirsiniz. Sonrasında küp küp doğrayabilirsiniz.
  • Doğradığınız çilekleri reçel tenceresi içerisine alarak üzerine 4 su bardağı şekeri ekleyerek devam edin. Bu da 1 kilo çilek reçeline ne kadar şeker konur sorusunun cevabı niteliğindedir.
  • Tüm malzemeleri tencere içerisine aldıktan sonra ocağın altını kısık olacak şekilde açabilirsiniz. 30 ile 45 dakika gibi bir süre pişirdikten sonra kıvam aldığını görebilirsiniz.
  • Ocağın altını kapattıktan hemen sonra reçel sıcakken kavanoz içerisine koymanız gerekir. Bu şekilde bir nevi vakumlama işlemi yapabilirsiniz

Video

Besin Değeri

Serving: 5gCalories: 11kcalCarbohydrates: 2.32gProtein: 0.02gSaturated Fat: 0.01gSodium: 0.08mgPotassium: 3.73mgVitamin A: 0.2IUVitamin C: 1.62mgCalcium: 0.65mgIron: 0.03mg
Etiket çilek reçeli tarifi, Reçel Tarifi

1 kilo çilek reçeli nasıl yapılır sorusuna ek olarak 3 kg çilek için hangi ölçüleri kullanmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. 3 kg çilek için 3 kg toz şeker kullanmanız yeterli olur. Bu şekilde fazla porsiyon çıkarabilir ve kış ayları için de saklayabilirsiniz. 

Çilek Reçeli Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Çilek reçeli nasıl yapılır püf noktaları nelerdir diye düşünebilirsiniz. Özellikle satın alacağınız çileği özenle seçmeniz gerekir. Seçmiş olduğunuz çileklerin tazeliği yapacağınız reçelin tadını belirler. Bu bakımdan oldukça önemli bir konu olarak ön plana çıkar. 
Bununla birlikte çileği ve reçeli kaynama işleminden önce tencerenin içerisinde bekletmek, çileğin tadı şekere iyice nüfuz edeceği için oldukça hoş bir karışım elde etmenizi sağlar. Vaktiniz varsa bir gece öncesinden bu işlemi yapmayı deneyebilirsiniz. 
Reçelin daha koyu bir kıvam almasını istiyorsanız kaynatma aşamasında içerisine birkaç damla limon ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda elma da aynı görevi görür. Bu bakımdan evinizde hangisi varsa kullanabilir ve daha jölemsi bir kıvam elde edebilirsiniz. 
Reçelin dibinin tutmaması için ise sıkça karıştırmanız gerekir. Özellikle kaynar su ile yıkanmış bir tahta kaşık kullanmanız önerilir. Metal bir kaşık kullanmanız hâlinde reçelin yapısı bozulabilir. Bu bakımdan tahta bir ürün kullanmanız oldukça önemlidir. 
Büyük kavanozlar açıldığında hemen tüketilmeyebilir. Bu da içerisindeki reçelin bozulmasına sebep olabilir. Böyle bir problemle karşılaşmamak adına birkaç gün içerisinde tüketebileceğiniz büyüklükte bir kavanozda saklayabilirsiniz.

Çilek Reçeli Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler 

cilek receli 0 1

Çilek reçeli nasıl yapılır diye düşünüyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı noktalar olduğunu söylemek gerekir. Öncelikle seçmiş olduğunuz çileklerin olgunlaşmış olduğundan emin olarak başlayabilirsiniz. Olgunlaşmayan meyveler yapacağınız reçelin tadının ekşi olmasına sebep olabilir. 

Bununla birlikte reçel yaparken kaynama işlemi sırasında oluşan köpüğü devamlı almanız gerekir. İlk köpüğü aldıktan sonra tekrar köpük oluşursa birkaç kez daha bu işlemi tekrarlayabilirsiniz. Bu adımı atlarsanız reçel ekşimsi bir tada sahip olabilir. 

Çilek Reçeli Sunum Önerileri 

Çilek reçeli yapımı sonrasında yemeden önce en keyifli aşama sunumdur. Hazırladığınız reçeli güzel bir şekilde sunmak isteyebilirsiniz. Bunun için kahvaltılık kullanabilirsiniz. Aynı zamanda küçük kâseler içerisinde de servis etmeniz mümkündür. 
Karaca’da bulunan birbirinden farklı ve özgün tasarımlara sahip olan kahvaltı tabakları içerisinden de kendi zevkinize ve kahvaltılıklarınıza uygun olan bir ürün tercih edebilirsiniz. Dilerseniz reçelin üzerine nane veya fesleğen yaprağı ekleyebilir, damla çikolata ve benzeri yiyeceklerle birlikte de sunabilirsiniz.