bahar3

Bahar Meyveleriyle Şenlenen Enfes Tatlılar

Baharın canlı renkleri doğaya tazelik katarken, en lezzetli sebze ve meyvelerde tezgahlarda yerini almaya başlıyor. Gelin, bahar tazeliğini enfes tatlılarla buluşturan harika tariflere göz atalım, bahar sofralarımızı ağızlara layık tatlılarla şenlendirmeye başlayalım!

İşte sofralarınıza neşe ve lezzet katacak bahar meyveleriyle hazırlanmış en tatlı öneriler;

Bir Balerinin Asaletine Sahip Çilekli Pavlova

Çıtır çıtır bir pavlova tabanının üzerine bol miktarda taze çilek ve hafif bir krema ile hazırlanan bu tatlı, baharın tazeliğini sofranıza taşıyacak.

Pavlova için 4 büyük yumurta akı, 250 gr toz şeker, 1 çay kaşığı beyaz sirke ve 1 çay kaşığı mısır nişastasını Mastermaid Stand Mikser ile kolayca çırpın. Karışımı fırın tepsisine daire şeklinde yayın ve 120 derecede 1,5 saat kadar pişirin.

Soğuyan pavlovanın üzerine önceden çırpılmış kremayı sürün ve taze çileklerle süsleyin.

Herkesin Sevgilisi Limonlu Cheesecake

Baharın serinletici lezzeti limon, cheesecake tarifimizde başrolde. Taban için 200 gr ezilmiş bisküvi ve 100 gr eritilmiş tereyağını karıştırıp kalıba yayın. Üzeri için 400 gr krem peynir, 200 ml krema, 150 gr toz şeker, 2 büyük limonun rendelenmiş kabuğu ve suyunu mikserle çırpın.

Bisküvi tabanının üzerine dökün ve en az 4 saat buzdolabında bekletin. Servis ederken üzerine limon dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Eğer bir meyve sebze kurutucusuna sahipseniz, süsleme için limonlarınızı kurutarak da kullanabilirsiniz.

Tartların Şefi Şeftalili Tarte Tatin

Karamelize şeftaliler ve kıtır bir hamur tabanıyla hazırlanan bu Fransız tatlısı, bahar akşamlarını tatlandırmak için çok ideal.

Yarım su bardağı toz şeker ve 50 gr tereyağını yanmaz yapışmaz bir tavada eritin ve karamelize olana kadar pişirin. Arından tart kalıbınızın içine dökün. Üzerine dilimlenmiş şeftalileri dizin ve hazır yufka hamurunu üzerine kaplayın. 180 derece fırında hamur altın rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz tabağa ters çevirerek servis edin.