karaca-blog-ev-hediyeleri-header
mercimek1

Sağlıklı ve Leziz Bir Seçenek: Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

Yeşil mercimek yemeği, tam bir kurtarıcı niteliği taşıyor. Yemek hazırlamak için vakti olmayanlar, besleyici ve doyurucu bir tarif yapmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilen yeşil mercimek, herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği pratik bir tarife sahip. Baharatlarla lezzetlendirilen yeşil mercimek yemeği tarifi, hem göz doyuruyor hem de midelerin bayram etmesini sağlıyor. İçeriğinde bulunan protein ve lif açısından zengin mercimekler, sağlıklı bir beslenme için önemli bir kaynak olarak öne çıkıyor.

Kıymalı yeşil mercimek yemeğini çeşitli sebzelerle zenginleştirerek kişisel dokunuşlar katabilir ve yemeğin lezzetini daha da artırabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif arıyorsanız sizler için özenle hazırlamış olduğumuz tariften yeşil mercimek yemeği nasıl yapılırın tüm püf noktalarına ulaşabilirsiniz. Yemek yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz kesme tahtası, tencere ve diğer mutfak gereçlerini Karaca’dan satın alabilirsiniz!

mercimek3

Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır?

Derin tencerenin içinde hazırlanabilen yeşil mercimekler, müthiş kokusuyla bir kez tadanların bir daha vazgeçemeyeceği bir lezzet vadediyor. Göz alıcı yeşil rengi ve kullanılan baharatların uyumundan doğan patatesli yeşil mercimek yemeği, hem tencerede hem de düdüklüde pratik bir şekilde yapılabiliyor.

Her bir lokması lezzet festivali havası yaratan yeşil mercimek yemeği kalori miktarı açısından da oldukça fazla avantaj sağlıyor. Protein bakımından yüksek, kalori açısından düşük olan düdüklüde yeşil mercimek yemeği tarifi diyet yapanlar için adeta bir vazgeçilmez! Sizler de besleyici, doyurucu ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir yemek arayışı içindeyseniz bu tarifin detaylarından yeşil mercimek yemeği nasıl pişirilir başta olmak üzere tüm püf noktalara ulaşabilirsiniz!

mercimek2

Kıvamıyla Göz Dolduran Yeşil Mercimek Tarifi…

Tane tane bir yemek için yeşil mercimekleri haşlayarak istediğiniz kıvama getirin. Derin bir tencerenin içine aldığınız küp küp doğranmış soğanları salça ile kavurun. Yeşil mercimekleri salça ve soğan karışımının üstüne ekledikten sonra suyunu ilave edin. Mercimekler suyunu çektikten sonra altını kapatarak servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 284 kcal

Kıvamıyla Göz Dolduran Yeşil Mercimek Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Kıvamıyla Göz Dolduran Yeşil Mercimek Tarifi… Malzemeleri
  

Mercimeği Hazırlamak İçin:

  • 1,5 sb yeşil mercimek (önceden ıslatılmış)
  • 2,5 sb su

Soğanlı Harcı İçin:

  • 4 yk zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (orta boy)
  • 1.5 yk domates salçası
  • 1/2 tk tuz
  • 1 çk karabiber
  • 1 çk pul biber
  • 2.5-3 sb su
  • 1/4 adet limonun suyu

Kıvamıyla Göz Dolduran Yeşil Mercimek Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • 1.5 su bardağı yeşil mercimeği yıkadıktan sonra suyunu süzün ve derin bir tencerenin içine alın.
  • Mercimeklerin üstünü bir parmak kadar geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.
  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını farklı bir tencerenin içinde kızdırın.
  • Yemeklik şekilde doğranan soğanı zeytinyağının içinde rengi değişene kadar soteleyin.
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçasını soğanların üstüne ilave ettikten sonra mercimekleri de ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Mercimek, soğan ve salça karışımının üstüne 2.5 bardak su ekleyin ve çeyrek limonu da sıktıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte pişirdiğiniz ve baharatlarını eklediğiniz mercimekler suyunu çektikten sonra altını kapatın ve servise hazır hale getirin.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 95gCalories: 284kcalCarbohydrates: 34.79gProtein: 21.85gFat: 0.87gSodium: 12.35mgPotassium: 918.65mgFiber: 24.69gVitamin A: 16.15IUVitamin C: 0.95mgCalcium: 60.8mgIron: 7.38mg
Etiket Yeşil Mercimek Tarifi

eşil Mercimek Yemeği Yapımı Püf Noktaları

Yeşil mercimek yemeği besin değeri son derece yüksek gıdalar arasında bulunuyor. Bu besin değerinden faydalanmak ve sağlıklı bir öğün geçirmek isteyenlerin tarifin bazı püf noktalarını bilmeleri gerekiyor. Yeşil mercimek yemeği kaç dakikada pişer başta olmak üzere dikkat edilmesi gereken püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Mercimekleri Suda Bekletmek

Kullanacağınız mercimekleri pişirmeden önce bir süre suda bekleterek daha kısa sürede haşlanmasını sağlayabilirsiniz.

Patates Eklemek

Mercimeği sade bir şekilde pişirmek yerine bıçak yardımıyla küçük parçalara böldüğünüz patatesi tencereye ilave ederek daha yoğun kıvamlı bir yemek elde edebilirsiniz. 

Pişirme Süresine Dikkat Etmek

Mercimek yemeği tencerede yapıldığında ön haşlama gerektirebiliyor. Bu durum mercimeğin pişme süresinin değişim göstermesine neden oluyor. Kontrollü pişirme gerçekleştirerek son derece lezzetli bir mercimek yemeği yapabilirsiniz.

Yeşil Mercimek Yemeği ile En İyi Neler Gider?

Kolaylıkla hazırlanabilen bu sebze yemeği, yanında birçok lezzetli ve sağlıklı alternatifle mükemmel bir uyum yakalıyor.  Hem mezeler hem de ana yemeklerle tüketilebilen yeşil mercimeğin yanında tercih edebileceğiniz lezzetler şu şekilde sıralanıyor:

Pirinç pilavı
Bulgur pilavı
Tavuk kızartması
Kepekli ekmek
Yoğurt
Ayran
Mevsim salata
Cacık

Yeşil mercimek yemeği yanına ne gider sorusunun yanıtı oluyor. Sizler de pratik bir şekilde hazırladığınız yeşil mercimek yemeği piştikten sonra Karaca Stoneware yemek takımını kullanarak sunuma hazır hale getirebilirsiniz. Sunumda kullanabileceğiniz 316 paslanmaz çelik çatal kaşık bıçak takımı ile son derece şık sofralara imza atabilirsiniz.

mercimek4