kozpatlican4

Lezzetin Sırları: Airfryer İle Pratik Patlıcan Közleme Yöntemi!

En sevilen sebzeler arasında yer alın patlıcan; kızartma, haşlama, közleme gibi farklı şekillerde, formlarda ve tarifler içerisinde kullanılabiliyor. Türk kültüründe özel bir yeri olan ve pek çok lezzetin ana ürünü olarak kullanılan patlıcanı son teknoloji airfryer ile oldukça pratik bir şekilde hazırlamak da mümkün. Siz de airfryer ile pratik patlıcan közleme yöntemlerini keşfetmek ve dilediğiniz tarifi hızlıca hazırlamak istiyorsanız bu yazı tam size göre! Sizler için özel hazırladığımız bu içeriğimiz sayesinde airfryer patlıcan közleme inceliklerini öğrenebilirsiniz!

kozpatlican3

Airfryer’da Patlıcan Közleme Nasıl Yapılır?

Airfryer, son yılların en sık tercih edilen mutfak aletleri arasında yer alıyor. Hem pratik bir şekilde hem de zahmetsiz yemek hazırlamayı mümkün kılan bu teknoloji harikası ürün sayesinde sebzeleri hızlıca pişirmek, közlemek de mümkün oluyor. Airfryer’da patlıcan közlenir mi sorusunun da bu kapsamda sıklıkla araştırıldığı görülüyor. Sevilen ve tüketilen patlıcanı hızla közlemeyi sağlayan airfryer, en lezzetli tarifleri yapmanızı sağlıyor. Peki, airfryer patlıcan nasıl közlenir?

Airfryer içerisine patlıcanları ilgili adımları takip ederek yerleştirdikten sonra cihazla ilgili ayarları yapmak yeterli oluyor. Teknolojik yağsız fritöz olarak da bilinen airfryer, aşırı yağ tüketiminden ve sağlıksız pişirme yöntemlerinden uzak bir şekilde tariflerinizi yapmanıza olanak sağlıyor oluşuyla da dikkat çekiyor. 

Airfryer patlıcan közleme kaç dakikada pişer merak edilen bir konu olarak öne çıkıyor. Karaca airfryer sayesinde 200 derecede 15 dakika pişirme uygulayarak patlıcanlar pratik bir şekilde közlenebiliyor. Bu sayede zamandan ve efordan tasarruf ederek de avantaj sağlanıyor. Hızlıca hazırlanan bu tarifi farklı şekillerde sunmak da mümkün oluyor. Fırın kabı, servis ve sunum gereçleri gibi ürünlerden faydalanarak şık bir görünüm de elde edilebiliyor. Siz de pratik bir şekilde tarifinizi hazırladıktan sonra Karaca servis tabağı ile eşsiz sunumlar yapabilirsiniz.

kozpatlican1

Airfryer’da Közlenmiş Patlıcan Tarifi

Patlıcan, özellikle sonbahar aylarının favori sebzeleri arasında yer alıyor. Bu lezzetli ve besleyici sebzeyi airfryer ile kolaylıkla közleyerek farklı pek çok tarifi hazırlamak mümkün oluyor. Siz de bu tarifi yapın ve hem sağlıklı hem de lezzetli öğününüzü hazırlayarak afiyetle tüketin!
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Meze
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 34 kcal

Airfryer’da Közlenmiş Patlıcan Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Airfryer’da Közlenmiş Patlıcan Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 adet bostan patlıcanı
  • 1 fiske tuz
  • 2 tk zeytinyağı.
  • Opsiyonel olarak baharatlar ve rende sarımsak

Airfryer’da Közlenmiş Patlıcan Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Patlıcanlarınızı dilimleyin ve acısını almak için tuzlu sirkeli su içerisinde bir süre bekletin.
  • Acısı alınmış olan patlıcanlarınızı airfryerın iç haznesi içerisine tek katman olacak şekilde yerleştirin. (Patlıcanları bütün olarak kullanacaksanız çatalla deldikten sonra airfryer içerisine alın.)
  • Yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine tuz ve zeytinyağını ekleyin.
  • 200 derecede 8-10 dakika pişirdikten sonra patlıcanları çıkarın ve baharatlarla yahut çeşitli yardımcı malzemelerle özel tariflerinizi hazırlayın.

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 34kcalCarbohydrates: 4.98gProtein: 2.48gFat: 0.36gSodium: 99.52mgPotassium: 448.03mgVitamin A: 14IUVitamin C: 10mgCalcium: 26.1mgIron: 0.84mg
Etiket Közlenmiş Patlıcan Tarifi

Airfryer’da Patlıcan Közleme Yapımı Püf Noktaları

Airfryer patlıcan közleme nasıl yapılır, dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gibi sorular da sıklıkla merak konusu oluyor. Airfryer ile patlıcan közlerken dikkat edilmesi gereken belli başlı noktalar bulunuyor. İşte tarifi çok daha lezzetli hale getirecek püf noktalar!

Daha Hızlı Közleme için Patlıcanları Dilimlemek

Patlıcanın çok daha kısa sürede közlenmesini istiyorsanız patlıcanları dilimleyebilirsiniz. Dilimlenen patlıcanlar daha küçük yüzey alanlarına sahip oldukları ve içleri ısıya doğrudan maruz kaldığı için çok daha çabuk pişiyor. Patlıcanları dilimlemek için Karaca doğrayıcı ve rondo kullanılabiliyor. Manuel olarak da dilimleme sürecini yürütmek mümkün oluyor. Bu işlemi gerçekleştirmek için önce doğru bir kesme tahtası seçmek gerekiyor. Sonrasında ise Karaca bıçak seti içerisinden bir seçimde bulunarak patlıcanlar pratik bir şekilde dilimlenebiliyor. 

Patlıcanın Acısını Almak

Dilimlenmiş patlıcanları özel tuzlu sirkeli suda bekleterek patlıcanların acısını aldıktan sonra pişirme uygulamak da önemli bir adım. Lezzette herhangi bir bozulma olmaması, patlıcanın tadını tam olarak vermesi için suda bekletme işlemini uygulamak gerekiyor.

Patlıcanları Tek Katman Olacak Şekilde Dizmek

Airfryer içerisinde patlıcanların üst üste gelmemesi, sıkışmaması da dengeli bir pişirme için önem taşıyor. Bu noktada patlıcanları dizerken tek katman haline getirmek gerekiyor. Üst üste binen patlıcanların bazı bölgeleri tam olarak pişmeyeceği yahut çiğ-sert kalacağı için bu noktaya özen gösterilmesi bekleniyor. 

Doğru Dereceyi Ayarlamak

Airfryer patlıcan közleme hangi ayarda pişer, en sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Hızlı bir pişirme uygulamak için airfryer’ı 200 derecede açmak yeterli oluyor. Pişirme süresi patlıcanın dilimli yahut bütün oluşuna göre farklılık gösterse de aralıklarla hazneyi kontrol ederek doğru oranda pişirme işlemi uygulamak da mümkün. Airfryer patlıcan közleme ayarı hakkında daha net bilgi edinmek için Karaca airfryer üzerinde yer alan göstergeleri takip etmek de kolaylık sağlıyor.

kozpatlican2

Karaca Airfryer ile Hazırlanan Patlıcan Közleme Yanına En İyi Ne Gider?

Karaca airfryer patlıcan közleme ile birlikte güzel gidecek pek çok tarif bulunuyor. Hemen her lezzete eşlik edebilecek olan közlenmiş patlıcanla birlikte en iyi gidecek yemek önerileri arasında;

Havuç tarator,
Tereyağlı pilav,
Nohut yemeği,
Köfte,
Zeytinyağlı yaprak sarma,
Turşu,
Sarımsaklı yoğurt sosu,
Makarna yer alıyor.

Daha farklı pek çok sulu ana yemek ile birlikte sunulabilen airfryerda közlenmiş patlıcan, salatalar içerisine katılarak da tüketilebiliyor. Bu tadı damakta kalan lezzeti Karaca tarafından özel desenleri ve renkleri ile üretilmiş kayık tabaklar içerisinde servis ederek de şık bir görünüm elde edilebiliyor. 

kozpatlican5