airfryer pogaca2

Mayasız Pratik Airfryer Poğaça Tarifi

Mayasız Pratik Airfryer Poğaça Tarifi

Çay saatlerinin, beslenme çantalarının ve kahvaltıların favori ürünü olacak yapması pratik lezzetin şahane poğaça tarifi ile çok rahat edecek, bugün ne pişirsem diye düşünmeyeceksiniz. Aynı zamanda dondurucuya attıktan sonra çıkarıp ısıtarak servis edebileceğiniz poğaça tarifi kolay yapım aşamalarıyla sizlere büyük rahatlık sağlayacak. Elektrikli pişirme kategorisinde yer alan hava fritözünde poğaça nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz.

airfryer pogaca4

Airfryerda Poğaça Nasıl Yapılır?

Önce kullanacağınız gereçleri ve malzemeleri hazırlayın. Tarifte kullanabileceğiniz Karaca’da bulunan küçük ev aletlerini inceleyebilirsiniz. Karaca Air Pro Cook XL 2 in 1 Konuşan Airfryer Iconic Beige kolay yıkanabilmesi, eşit dağılan ısı ile yemeğin her noktasını aynı lezzette pişirmesi ve konuşarak bilgilendirme gibi özellikleriyle bunun gibi birçok tarifinizi pratik bir şekilde yapmanıza imkân tanır.

Tarifin püf noktalarına da dikkat ederek herkesin severek tüketeceği bu tarifi yaparak leziz sofralar kurabilirsiniz. Mayasız hamurunu kolayca hazırlayarak kısa sürede pişirebilirsiniz. Sonrasında zevkinize uygun sofra grubu ürünleriyle göze hitap eden bir sunum oluşturabilirsiniz. Masanızı kahvaltılık seçenekleri ile de zenginleştirebilirsiniz. Poğaça kaç derecede pişer gibi soruların cevapları için okumaya devam edin.

airfryer pogaca5

Mayasız Pratik Airfryer Poğaça

Evde kısa sürede mayasız ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz airfryer poğaça tarifi Karaca Blog'da! Adım adım yapım aşamaları ve mayasız hamuru ile pratik bir şekilde tarifi hazırlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 50 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4
Kalori 243 kcal

Mayasız Pratik Airfryer Poğaça Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Mayasız Pratik Airfryer Poğaça Malzemeleri
  

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 5 su bardağı un

Mayasız Pratik Airfryer Poğaça Nasıl Yapılır
 

  • İlk olarak oda sıcaklığındaki poğaça malzemeleri süt ve suyu, şeker ve tuz ile bir karıştırma kabı içinde karıştırın.
  • Yumurtanın birinin sarısını ayırarak tüm malzemeleri karıştırın fakat unu eleyerek ve kontrollü ekleyin.
  • Yumuşak kıvamda ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun ya da mutfak robotunda 5 dakika orta ayarda yoğrulmaya bırakın.
  • Hamuru muhafaza etmek için bir kaba alıp 15 dakika dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra 1 dakika kadar biraz daha yoğurun.
  • Kolay şekil verebilmek için ellerinizi bu aşamada yağlayın.
  • Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şekil verin ve yuvarlayın.
  • Poğaçaları airfryer kabınızın içine alın ve üzerlerine önceden ayırmış olduğunuz yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün.
  • Yumurta kokusundan hoşlanmıyorsanız yumurtanızı biraz yağ veya su ile seyreltebilirsiniz.
  • Çörekotu, haşhaş ya da susam ile üzerlerini süsleyebilirsiniz.
  • Airfryer poğaça pişirme için 180 dereceye ayarlayın ve poğaçaları 20 dakika pişirin.
  • Üzerleri kızarmışsa altlarından da kontrol edin. Altları da kabuk olmuş ve kızarmışsa poğaçalarınız pişmiş demektir.

Besin Değeri

Serving: 70gCalories: 243kcalCarbohydrates: 22.33gProtein: 4.91gMonounsaturated Fat: 14.74gCholesterol: 45.28mgSodium: 289.42mgPotassium: 81.53mgSugar: 1.95gVitamin A: 97.81IUVitamin C: 0.14mgCalcium: 29.61mgIron: 0.84mg
Etiket poğaça tarifi

Airfryerda Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Poğaça yapımı kolay ve pratik doğru, fakat mayasız poğaça yapıyorsak eğer ilk püf nokta kabarmayla ilgili olacak elbette. Maya kullanmadığımız noktada karbonat ya da kabartma tozu kullanıyoruz. Bu iki ajanı ilk aşamada değil de son aşamada unla birlikte eleyerek eklemenizi tavsiye ediyoruz.

Eğer airfryer mayalı poğaça olur mu derseniz, tabi ki! Malzemelere 1 paket maya ekleyip şeker ve ılık su ile mayanızı aktive ettikten sonra tarifimizi uygulayabilirsiniz. Hamurunuzu 1 saat mayalandırdıktan sonra havasını alarak bir kez daha yoğurmayı ve şekil verdikten sonra 10 dakika daha tepside mayalandırma yapmayı unutmayın!

Bir diğer nokta ise poğaçanın kıvamı; hafif ele yapışan bir hamur istiyoruz, eğer çok sert bir hamur yaparsanız poğaça piştikten sonra kıyır kıyır dediğimiz kıvama ulaşamaz ve yerken çok keyif vereceğini de söyleyemeyiz.

Yapımı sırasında hamuru yoğururken kuru ürünleri bir tarafa sıvı ürünleri bir tarafa ayırın ve sıvı ürünleri mümkün olduğunca homojen olana kadar karıştırın. Ayrıca unu eleyerek eklemeniz de çok önemli çünkü topaklanma olursa hamurunuzu daha fazla yoğurmak isteyeceksiniz ve bu hamurunuzun çok fazla kinetik enerjiye maruz kalıp gluten üretmesine ardından bir süre sonra tel tel kopmasına yol açabilir.

Yumurta kokusundan hoşlanmıyorsanız eğer bir iki öneri de bunun için sunalım. Dış görünüşünde ya da renginde bir sorun olmamasına rağmen bayatlamaya yakın yumurtalar, kullanıldıkları durumlarda çok kokarlar. Bu durumda sizde yediğiniz tatlılarda ya da hamur işlerinde yumurta kokusundan rahatsız olursunuz. 

Yumurtalarınız taze ise tatlılarda veya yemeklerde çok fazla koku sorunu yaşamazsanız. Bu nedenle yumurtalarınızın tazeliğinden emin olun ve sarısını üzerine sürerken biraz seyreltmekten çekinmeyin. Hatta daha koyu renk görünmesini isterseniz biraz pekmez ekleyebilirsiniz.

airfryer pogaca3

Poğaça Sunum Önerileri 

Nefis airfryer mayasız poğaça hazır, mis gibi kokuyor sıra geldi servis ve sunuma! Airfryer poğaça pratikliğiyle sofraların en hızlı lezzetlerinden biri olurken aynı zamanda lezzeti ile sofranızı sunumu ise lezzetini renklendirecektir. Peki nasıl sunabiliriz?

Bir peynir tabağının yanında sunmak lezzetli bir fikir olabilir. Poğaçalarımız sade olacağından yan ürünlerle desteklemek uygun olacaktır. Bunun yanında poğaçalarınızı sunum tabağında yan yana dizebilirsiniz.

En şık önerilerimizden bir tanesi ise kahvaltı ve pasta takımları! İhtiyacınıza göre 6 kişilik kahvaltı takımlarına göz atabilirsiniz. Bu takımlar her tarifi şahane gösteriyor ama kahvaltı sofranızda poğaçalarınız için çok güzel bir seçenek olacaktır. Belki hamuru şekillendirirken boyutlarını biraz ufaltabilirsiniz, çok şık duracağına eminiz.

Renkli bir peçete ile ekmek sepeti içerisinde sofranıza yerleştirebilir hatta iki farklı yere koyabilirsiniz. Yan ürün olarak diğer hamur işlerinizi de koyabilir renkli bir lezzet şöleni ortaya çıkarabilirsiniz.

Biraz labne, peynir ve maydanozdan yardım almak isterseniz poğaçalarınızı ortadan yarıya kadar bölüp içerisinde peynir dolgusu koyduktan sonra dışarıda kalan ıslak kısmı maydanoza batırabilir lezzetli bir görüntü ortaya çıkarabilirsiniz.