pufpogaca1

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Puf Poğaça Tarifi

Puf poğaça, yumuşak dokusu ve kendine has lezzetiyle her lokmada damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. Atıştırmalığın lezzetini artırmak için genellikle sıcak servis edilmesi öneriliyor. Poğaçanın altın sarısı rengini alan dış yüzeyi, görüntüsüyle de iştahları kabartıyor. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzeti dilerseniz kahvaltı sofralarında dilerseniz de çay saatlerinde servis edebilirsiniz. Farklı damak tatlarına uygun olarak peynirli, zeytinli veya sade puf poğaça seçenekleri bulunuyor. Puf poğaça tarifi ve püf noktalarına dair bütün detayları öğrenmek için yazıyı okumaya devam edebilirsiniz!

Puf Poğaça Nasıl Yapılır?

Puf puf poğaça, her damak zevkine uyum sağlayan lezzetli bir atıştırmalık. Misafirlerinize hoş sunumlar hazırlamak için bu tariften yararlanabilirsiniz. Sofra tamamlayıcı parçalar ile buluşan bu poğaça sayesinde şık bir sunum hazırlamak mümkün hale geliyor. Sade puf poğaça tarifleri, çay saatleri için ekonomik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Puf poğaça tarifinde kullanılacak olan iç harç, bireylerin damak zevklerine uygun olarak belirleniyor. Farklı alternatifler hazırlamak için kaşarlı, sosisli veya patatesli iç harçlar kullanabilirsiniz. Puf poğaça, kahvaltılarda veya özel gün sofralarında tercih ediliyor. Karaca’da bulunan kahvaltı ve pasta takımları zarif sunumlar hazırlamanıza imkan tanıyor.

pufpogaca2

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Puf Poğaça Tarifi

Doyurucu içeriğiyle her damak tadına hitap eden puf poğaçayı hazırlamak oldukça basit! Puf poğaça, dolgun hamuru ve yumuşak dokusuyla sofralara renk katmayı başarıyor. Misafirlerinizin favorisi haline gelecek bu tarif, evlerde kolayca bulunabilen malzemelerden hazırlanıyor. Kuru mayalı-puf poğaça tarifi yönergelerini takip ederek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 2 saat 30 dakika
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 2 saat 55 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 8 kişi
Kalori 245 kcal

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Puf Poğaça Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Puf Poğaça Tarifi Malzemeleri
  

Hamuru İçin:

  • 7 su bardağı un
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağı

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • İki yumurta sarısını ayırın ve daha sonra kullanmak üzere buzdolabına koyun.
  • Hamuru hazırlamak için derin bir kaba yumurta beyazı, süt, su, sıvı yağ, şeker, tuz ve mayayı ekleyin.
  • Kuru maya eridikten sonra azar azar unu eklemeye başlayın ve hamuru yoğurun.
  • Kıvam almaya başlayan hamuru, tezgaha alarak yoğurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamuru, yoğurma kabına geri alın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru, yeniden tezgaha alın ve yoğurarak içerisindeki kabarcıkların sönmesini sağlayın.
  • Hamuru, eşit parçalar halinde yuvarlayarak beze haline getirin ve tepsiye alın.
  • Hazırladığınız bezelerin üstünü örterek 45 dakika tepsi mayasının olması için bekleyin.
  • Dolaptan aldığınız yumurta beyazını sıvı yağ ile seyreltin ve poğaçaların üstüne sürün.
  • Poğaçaların üstüne dilediğiniz miktarda susam serpin.
  • Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kontrollü bir şekilde pişirin.

Besin Değeri

Serving: 70gCalories: 245kcalCarbohydrates: 23gProtein: 5gFat: 14gCholesterol: 45mgSodium: 290mgPotassium: 82mgCalcium: 30mgIron: 1mg
Etiket Puf Poğaça Tarifi

Puf Poğaça Yapımı Püf Noktaları

Bayatlamayan puf poğaça hazırlamak için önerilen püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Tarifler için verilen ipuçları daha lezzetli sonuçlar almanıza da yardımcı oluyor. Hazırladığınız atıştırmalıkların lezetini artırmak için bu püf noktalarından yararlanabilirsiniz. 

Mayanın Aktifleşmesini Sağlamak

Mayalı puf poğaça tarifini uygulayarak puf puf kabaran poğaçalar hazırlamak için mayanın aktifleşmesini sağlamak gerekiyor. Soğuk veya sıcak su kullanımı hamurun kabarmasını engelleyebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için toz maya şeker, ılık süt ve ılık su kullanarak aktifleştiriliyor.

Hamur Kalınlığı

Bütün poğaçaların aynı anda pişmesi için hamurun eşit bezelere ayrılması gerekiyor. Bunun için hamuru bir bıçak yardımıyla eşit parçalara ayırabilirsiniz.

Un Seçimi

Puf poğaçaların temel malzemesi olarak un kullanılıyor. İstenilen hamur kıvamını elde etmek için kaliteli bir un tercih etmek gerekiyor.

Unu Elemek

Dolgun poğaçaların en büyük sırrı, unu eleyerek kullanmak. Puf puf kabaran poğaça hazırlamak için unu bardakla boşaltmak yerine elemeniz öneriliyor. 

Yoğurma İşlemi

Bütün malzemelerin iyice karışması için yoğurma işlemini uzun tutmak gerekiyor. Başarılı bir sonuç almak için istediğiniz kıvama gelene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.

Tepsi Mayası

İyice kabaran poğaçalar hazırlamak için tepsi mayası büyük bir öneme sahip. Önerilen mayalama süresine uyarak poğaçalarınızın daha iyi bir şekilde kabarmasını sağlayabilirsiniz. 

Süt ya da Yoğurt Kullanımı

Evinde hazır süt bulunmayanlar için yoğurtlu puf poğaça tarifi de mevcut. Yoğurt, mayalanma sürecini hızlandırarak poğaçalara karakteristik bir aroma kazandırıyor. 

Puf Poğaça ile En İyi Neler Gider?

Mayasız puf poğaça, pratik tarifi ve yoğun lezzeti sayesinde farklı atıştırmalıklarla da hoş bir uyum yakalıyor. İşte, bu eşsiz tarifin yanında tercih edebileceğiniz alternatifler:
Puf poğaçanın yanında genellikle çay tercih ediliyor. Hızlı ve doyurucu bir sunum hazırlamak için Çaycı çay makinesi modellerini inceleyebilirsiniz. 
Kahvaltı sofralarını zenginleştirmek için poğaçanın yanında peynir, domates, salatalık ve zeytin gibi tuzlu atıştırmalıklara yer veriliyor. 
Taze sebzeler ve yeşillikler daha hafif sunumlar hazırlamak isteyenlerin tercihi oluyor. 
Yumuşacık poğaçalarınızı sunmak için tercih edebileceğiniz kayık tabak modellerini incelemek ve satın almak için Karaca’yı ziyaret edebilirsiniz.