321pogacatarifi1

Pratik ve Lezzetli 3 2 1 Poğaça Tarifi

3 2 1 poğaça, lezzetli tadı ve hoş görüntüsüyle sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Damaklarda eşsiz bir tat bırakan bu atıştırmalık adını içerisinde bulunan malzemelerin miktarından alıyor. Bu tarifi, her zaman evde bulunan malzemeleri kullanarak pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Tarifte yer alan yönergeleri takip ederek dilerseniz kendinize dilerseniz de misafirlerinize bu eşsiz lezzeti hazırlayabilirsiniz. Alternatif atıştırmalıklar hazırlamak isteyen kişiler için farklı iç harç seçenekleri bulunuyor. Poğaçanın dolgun hamurunun içerisine peynir, zeytin ezmesi ya da patates püresi de eklenebiliyor. 3 2 1 poğaça tarifi hakkında bütün detayları öğrenmek için bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz!

3 2 1 Poğaça Nasıl Yapılır?

Çay saatleri için pratik bir atıştırmalık hazırlamak isteyen kişiler, 3 2 1 poğaça nasıl yapılır sorusuna cevap arıyor. Hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif, sofralara renk katmayı başarıyor. 3 2 1 poğaça, genellikle sade olarak hazırlansa da iç harcını zenginleştirmek isteyenler için alternatifleri de bulunuyor. Farklı baharatlar veya malzemeler kullanarak tarifi kendi damak tadınıza uygun olacak şekilde uyarlayabilirsiniz. Basit uygulama adımlarını takip ederek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Poğaçayı hazırlamak kadar tazeliğini korumak da önemli. Hamurunda yumurta bulunmayan tarifler, daha uzun süre saklanabiliyor. Poğaçanın yumuşaklığını korumak için saklama kabı içerisinde muhafaza edilmesi öneriliyor. Lezzeti korumak için hazırladığınız poğaçaları, nem almayan kuru bir ortamda saklayabilirsiniz.

321pogacatarifi2

Pratik ve Lezzetli 3 2 1 Poğaça Tarifi

Lezzetiyle deneyenleri hayran bırakan 3 2 1 poğaça tarifini hazırlamak oldukça pratik! Çay saatlerinde hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzet, hoş sunumuyla sofralara renk katıyor. 3 2 1 poğaça malzemeleri ve tariflerde yer alan yönergeleri takip ederek istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 1 saat
Pişirme Süresi 25 dakika
Toplam Süre 1 saat 25 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 375 kcal

Pratik ve Lezzetli 3 2 1 Poğaça Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Pratik ve Lezzetli 3 2 1 Poğaça Tarifi Malzemeleri
  

Hamuru İçin:

  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 sb yoğurt
  • 1 sb sıvı yağ
  • 3 tk toz şeker
  • 4.5 sb un
  • 1 tk tuz

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • 1/2 tk sıvı yağı

Pratik ve Lezzetli 3 2 1 Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Kabartma tozu, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu bir kaba alarak karıştırın.
  • Kabın içerisine elediğiniz unu azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Hazırladığınız hamuru kıvam alana kadar yoğurun ve bir süre dinlenmeye bırakın.
  • 30 dakika dinlenen hamuru tezgaha alın ve bir bütün haline getirin.
  • Bıçak veya hamur kesici yardımıyla hamuru eşit parçalara ayırın ve avucunuzda şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Yumurta sarısına sıvı yağ ekleyerek karıştırın ve poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün.
  • Hazırladığınız poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 375kcalCarbohydrates: 41gProtein: 7gFat: 20gCholesterol: 36mgSodium: 195mgPotassium: 80mgVitamin A: 546IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 36mgIron: 1mg
Etiket 3 2 1 Poğaça Tarifi

3 2 1 Poğaça Yapımı Püf Noktaları

3-2-1 poğaçası hazırlarken püf noktalarına dikkat etmek, daha lezzetli sonuçlar almanıza yardımcı oluyor. Hazırladığınız atıştırmalıkların uzun süre yumuşaklığını koruması için bu ipuçlarına dikkat etmeniz gerekiyor. 3-2-1 poğaça tarifi sade veya iç harçlı olacak şekilde hazırlamak için püf noktalarından yararlanabilirsiniz. İşte bunlardan bazıları:

Un Kalitesi

Un kalitesi, hamur işi yiyeceklerin lezzetinde büyük bir etkiye sahip. Hamurun istenilen kıvama ulaşması ve daha kolay yoğrulması için kalite standartlarına uygun malzemelerin tercih edilmesi öneriliyor.

Beze Büyüklüğü

Bütün poğaçaların aynı anda pişmesini sağlamak için beze büyüklüklerinin eşit olması gerekiyor. Bıçak kullanarak hamurunuzu eşit parçalara ayırabilirsiniz.

Unu Elemek

3 2 1 poğaça yapılışında maya kullanılmıyor. Yumuşak poğaçalar hazırlamak için unun hamura elenerek eklenmesi gerekiyor.

Malzemeleri Oda Sıcaklığında Bekletmek

Poğaça tariflerinden başarılı bir sonuç almak için kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması oldukça önemli. Yoğurdu hamura eklemeden önce sıcaklığını kontrol ederek puf puf kabaran poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

Hamura Sirke Eklemek

Daha gevrek bir hamur hazırlamak isteyenler, 3 2 1 poğaça sirkeli tarifine yöneliyor. Asidik bir yapıya sahip olan sirke, hamurun kabarmasını sağlarken aynı zamanda tarife karakteristik bir lezzet katıyor. 

İç Harç Seçeneği

3 2 1 poğaça tarifi peynirli seçeneklerde farklılık gösterebiliyor. Hazırlarken kullanılacak olan peynirin türü damak zevkine göre değişiklik gösteriliyor. Sıcak servis edilecek poğaçalar için kaşar peyniri iyi bir seçenek haline geliyor.

Siz de bu püf noktalara dikkat edebilir, Karaca’dan fırın kabı gibi tarifi hazırlarken kullanacağınız mutfak ürünlerini temin edebilir ve yumuşacık poğaçalar hazırlayabilirsiniz.

3 2 1 Poğaça ile En İyi Neler Gider?

3 2 1 poğaça malzemeleri ve nasıl yapılacağı kadar yanında nelerin iyi gittiği de merak konusu. İşte, bazı öneriler:
Rus Salatası: Süzme yoğurt, mayonez ve garnitürlerin eşsiz buluşması! Pratik aperetiflerin arasında kendine yer edinen Rus salatası, 3 2 1 poğaçanın yanına oldukça yakışıyor. 
Kısır: İnce bulgur ile hazırlanan kısır kadar 3 2 1 poğaçanın yanında iyi gidebilecek başka bir alternatif yok desek yeri. Yeşillikler, turşu ya da biber gibi ürünlerle hazırlayabileceğiniz kısırı, poğaçanızın yanında sunabilirsiniz. Bu sunum sırasında sofra servis araçlarını kullanarak özel davet sofraları hazırlayabilirsiniz.
Mercimek Köftesi: Limon ve marul ile servis edebileceğiniz mercimek köftesi de listede kendine yer buluyor. Bu hafif lezzeti hazırlayarak poğaçanın yanında tüketebilirsiniz.
Karaca’dan ihtiyacınız olan sofra aksesuarı ürünlerini satın alabilir, 3 2 1 poğaçanın yanında sunmak için bu lezzetleri pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.