mastermaid116 1 1024x576 1

Mastermaid Chef Stand Mikser İle Evde Yapabileceğiniz 5 Ekmek Çeşidi

Her öğün keyifle yenen ekmekler lezzetleri ile sofraların vazgeçilmezleri arasındadır. Hazır alınan ekmekler kadar evde kendi ellerinizle pişireceğiniz ekmekler de iştah kabartır. Ekmek yapmanın en önemli püf noktası hamuru iyice yoğurmaktan geçer. El gücü ile bunu yapmakta zorlanabilirsiniz. Yumuşacık ekmekler yapmak güçlü bir hamur yoğurma makinesinden faydalanabilirsiniz. Mastermaid Chef Stand Mikser ile profesyonel fırınlardan çıkma ekmekler pişirebilirsiniz.

Ekşi Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır?

Kaliteli besinler tüketmek sağlıklı ve keyifli bir yaşam sürmek için son derece önemlidir. Bunun için yediklerinizin içinde neler yer aldığına dikkat etmeniz gerekir. Ekmekleri dışarıdan almak yerine kendiniz yaparak bir değişime adım atabilirsiniz. Ekşi mayalı ekmek en lezzetli ekmek türlerinden biridir. Ekşi mayalı ekmek nasıl yapılır sorusu aklınıza takılıyor olabilir.

İhtiyacınız olanlar sadece un, su, tuz, ekşi maya ve güçlü bir hamur yoğurma makinesidir. Endüstriyel mayalar kullanmak yerine ekşi mayanızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bir miktar un ve suyu karıştırıp bekletmeniz ve belli aralıklarla besleme yapmanız mayanızı oluşturmanız için yeterlidir. Un, su, tuz ve ekşi mayayı bir karıştırma kabına alıp iyice özleşene kadar yoğurmanız gerekir. Bu yoğurma işlemi yaklaşık yarım saat kadar sürebilir. Bu süreyi kısaltmak için Karaca Mastermaid hamur yoğurma makinesi kullanabilirsiniz. Sadece birkaç dakika içinde hamurunuzu hazır hale getirebilirsiniz.

İlk yoğruma işleminden sonra hamuru yarım saat dinlendirmeniz ve tekrar yoğrumanız gerekir. Bunun 4 kez tekrarlamanız önemlidir. Hamur mayalanırken hacmi iki üç katına kadar çıkar. Yoğurma kabının genişliği bu açıdan önem arz eder. Mastermaid 5 litrelik hacmi ile başka bir kaba ihtiyaç duymadan hamuru mayalamanıza yardım eder.

mastermaid113 1024x576 1

Tavada Ekmek Nasıl Yapılır?

Ekmek yapmanın pek çok yolu bulunur. Pişirme işlemi için sadece fırın kullanmanız agerek yoktur. Tavada ekmek nasıl yapılır sorusu merak edilen bir konudur. Dilediğiniz ekmek hamurunu Karaca Mastermaid ile kısa sürede yoğurup mayalandırdıktan sonra döküm bir tavanın içinde pişirebilirsiniz. Döküm tavanın tabanına yağlı kağıt serip hamuru üzerine yerleştirebilirsiniz. Kapağını kapatıp iyice kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Somun Ekmek Nasıl Yapılır?

Klasik lezzetleri sevenler için somun ekmeklerin yeri bir başkadır. Somun ekmek nasıl yapılır diye merak ediyor olabilirsiniz. Un, su, tuz ve kuru ya da yaş maya kullanarak bir hamur hazırlamanız gerekir. Ekmeğin içinin yumuşak, dışının kıtır olması için yoğurma işlemi oldukça önemlidir. Elinizle yoğurmanız kıvamında bir ekmek yapmak için yeterli gelmez.

Karaca Mastermaid hamur yoğurma makinesi 6 kademeli hız ayarına sahiptir. Geniş karıştırma haznesi ve hamur yoğurma aparatı sayesinde sizi yormadan ekmek hamurunu hazır hale getirir. Hamuru pişireceğiniz tepsiye alıp somun ekmek şekli verdikten sonra yüksek sıcaklıktaki önceden ısıtılmış fırında pişirmeniz gerekir.

mastermaid114 1024x576 1

Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mısır ekmeği Karadeniz yemeklerinin vazgeçilmez eşlikçilerindendir. Rengi, kokusu ve dokusu ile iştah kabartan mısır ekmeği nasıl yapılır diye düşünebilirsiniz. Mastermaid’in geniş haznesine mısır unu, buğday unu, kabartma tozu, şeker, ılık su, sıvı yağ ve su ekleyerek çırpmaya başlayın. Hamurun kıvamının kek hamurundan koyu, kurabiye hamurundan da sıvı olması gerekir. Ardından pişirme kabına aktararak pişmeye bırakabilirsiniz.

Bazlama Nasıl Yapılır?

Hem kahvaltıda hem de akşam yemeklerinde severek tüketebileceğiniz bazlama son derece kolay biçimde hazırlanabilir. Bazlama nasıl yapılır sorusunun yanıtı oldukça basittir. Un, ılık su, maya, tuz, şeker ve bir miktar zeytinyağını Mastermaid Chef Stand Mikser ile karıştırabilirsiniz. Hamuru çırpma haznesinin içinde yarım saat dinlendirdikten sonra porsiyonara bölerek tavada kolayca pişirebilirsiniz.