hali1 1 1024x576 1

İskandinav Halı Modelleri İle Tarzınızı Tamamlayın

İskandinav halı modelleri gösterişten uzak, mütevazi tarzdan yana olan kişilerin evlerinde tercih edebilecekleri bir üründür. Zamansız çizgilere sahip olması nedeniyle uzun dönemler, birçok tarza uygun olarak kullanılabilir. Mobilyalarınızı değiştirseniz bile, açık renklere ve natural çizgilerin hakim olması sayesinde İskandinav halı modellerinizi kullanmaya devam etme imkanı bulabilirsiniz. Yoğun olarak beyaz, açık gri gibi hafif tonların zeminde yer alması, üzerinde koyu çizgilerin bulunması, modele hareketlilik katabilir.

Odada kullanılan mobilyaların çok renkli olması veya birçok aksesuarın bulunması göz yorabilir. Ortamın dengesini sağlamak içinse, halı modellerini daha sakin ve dikkat çekmeyen detaylara sahip ürünler arasından tercih etmeniz gerekebilir. Böyle bir durumda Kaşmir Halı size yüzlerce seçenek sunar. Bu sayede siz istediğiniz tarzda halı modelini seçerken, Kaşmir Halı size evinizin tüm halıları 1999 TL’ye satın alma imkanı sunar. Aksesuarda ve renklerde abartıya kaçmayan bir tarz benimseyen İskandinav halkının zevkinden esinlenerek üretilen halı modelleri, küçük odalara sahip bir evde kullanılabilir.

İskandinav Halı Tarzı Nedir?

hali3 1024x576 1

Sade konforlu huzurlu iskandinav dekorasyon tarzı evinizin enerjisini artırabilecek, ferahlık katan bir stil olarak benimsenebilir. Beyaz tonların ve büyük desenlerin yoğunlukla kullanıldığı, İskandinav tarzı halı modelleri özellikle küçük odalarda rahatlıkla tercih edilebilir. İsminden de anlaşılabileceği gibi Danimarka, Norveç gibi İskandinav ülkelerinde benimsenen sade ve modern çizgilerin yer aldığı tarzdan etkilenilir.

Göz yormayan çizgilerin, açık renk üzerine işlenmesi ile birlikte meydana gelen İskandinav desenli halı modeli evinde sade bir ortam oluşturmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alabilir. Evin farklı odalarında, farklı modellerden destek alınarak tercih edilebilir. Stil olarak, her zaman ihtişamlı modellerin şıklığı yakalamanın tek yolu olmadığını gösteren bu tarz sayesinde zarafetin sunduğu şıklığı bulunduğunuz ortama yansıtabilirsiniz.

İskandinav Halı Modelleri Nasıldır?

İskandinav halı kilim modelleri, sade tarzıyla evin birçok odasında kullanıma uygun, beyaz renklerin yoğun olarak kullanıldığı bir tarza sahiptir. En önemli niteliğinin basitlik olması nedeniyle olası göz yoran detaylardan kaçınılır. Salon, oturma odasında sıklıkla tercih edilebilen İskandinav model halı üzerinde bulunan desenler , modelin temel rengine yakın, kendinden işlemi olarak da üretilir.

Temizliği oldukça kolay olan materyallerden üretilen halının, açık renkli olması ortamın ferah görünmesini sağlayabilir. Özellikle güneşin yeteri kadar ortama nüfuz etmediği odalarda tercih edilebilir. Açık tonlara sahip olması nedeniyle özellikle yoğun olarak vakit geçirdiğiniz odalarda modunuzu yükseltebilir. Çalışma odasında kullanacağınız halı modelinin sade ve açık tonlara sahip olması, çalışma kalitenizi de etkileyebilir. Koyu renkler sıkılmanıza, bunalmanıza neden olabilirken, İskandinav tarzı açık renkler sizleri motive edebilir.

İskandinav Halı Hangi Odalarda Tercih Edilebilir?

hali4 1024x576 1

İskandinav tarz halı modelleri yapıları gereği poliprobilen malzemeden üretilir. Bu nitelikleri sayesinde kir tutmaz, toz ve tüy toplamaz. Çocuklarınızın odasında tercih edeceğiniz halı modellerinin açık renkli olması ve toz toplamaması, çocuklarınızın sağlığı açısından büyük önem taşır. Salonda tercih edeceğiniz halı modelleri ise odada yoğun olarak kullanılan renklerle uyum içerisinde ve doğru ebatlarda tercih edilmelidir. Özellikle küçük odalarda tek ve geniş bir model tercih etmek odanın da geniş görünmesini sağlayabilir.

İskandinav tarzında benimsenen açık ve uçuk tonlarla birleşen şık çizgiler, evinize modern bir hava katabilir. Farklı ölçülerde alabileceğiniz halı modellerini çocuk odasında, mutfakta, salonda, antrede ve çalışma odasında kullanabilirsiniz. Kare ve dikdörtgen şekillerde bir halı tercih edebileceğiniz gibi, yuvarlak, oval modeller odanızın havasını değiştirebilir.

Seçtiğiniz İskandinav tarzı halı modellerinin evinizde nasıl duracağını merak ederseniz, Karaca uygulaması üzerinden  Artırılmış Gerçeklik teknolojisinden faydalanabilirsiniz.