sokak3 1 1024x576 1

Hangi Sokak Lezzeti Sana Göre?

Farklı yaş grubundan insanın, gün içerisinde severek tükettiği sokak lezzetleri namını tüm dünyaya hızlı bir şekilde yayıyor. Aperatif yemek tarzını oluşturan istanbul sokak lezzetleri tercih edildiğinde ise yüksek bir kalite bekleniyor.

Bu yüksek kaliteyi sunabilecek restoranlara ulaşmak için Hürriyet ve Karaca işbirliğiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi’nden faydalanabilirsiniz. İncili Gastronomi Rehberi, bünyesinde yemek tutkunlarından oluşan gizli müfettişleri bulundurur. Bu müfettişler, mekanları fiyat, lezzet, sunum, dekorasyon gibi birçok farklı açıdan değerlendirir. En az 3 müfettiş tarafından değerlendirilen mekanlar niteliklerine göre incili mekan olarak hizmet sunmaya devam ederler.  

Her yılın sonunda, o yıl içinde inci almaya hak kazanan restoranlar kitaplaştırılarak satışa sunulur. Rehber’de bu yıl 5 İncili 8, 4 İncili 74, 3 incili 156, 2 incili 187 ve 1 incili 166 olmak üzere toplam 591 restoran ve 486 lezzet noktası bulunuyor.

Rehberde birçok açıdan yüksek not olan restoranlar 5 incili sıradışı deneyim kazandıran mekan olarak vasıf kazanır. Mükemmel restoranlar 4 incili, çok iyi restoranlar 3 incili, iyi  restoranlar 2 ve gidilmeye değer restoranlar 1 incili olarak sınıflandırılır. Bu sınıflamalar doğrultusunda Gastronomi Rehberinde yer alan mekanlarda sokak lezzetleri üstün kaliteli bir şekilde deneyimleyebilirsiniz.

Birçok ülkenin kendi damak zevklerine uygun olarak sunduğu sokak lezzetleri bulunur. Hot dog, elote, jalebi, krep ve burek gibi farklı ülkelere ait dünya sokak lezzetleri vardır.

Peki Türkiye’ye ait sokak lezzetleri nelerdir? Sıklıkla tüketilen hamburger, döner ve kokoreçin yanı sıra tantuni, midye, balık ekmek vazgeçilmez lezzetlerin arasında yer alır. Büyük bir çoğunluğa hitap eden bu lezzetlere karşı talebin fazla olması, restoranların bu konuda kendilerini geliştirmelerini desteklemiş olabilir.

Yediğiniz sokak lezzetlerinde kaliteli ve lezzetli ürünler kullanılması, kişileri birçok açıdan mutlu edebilir. Hangi sokak lezzetini deneyimleyeceğinize karar verdikten sonra, nerede yiyeceğinizi de belirlemek, yiyeceklerin kalitesini de etkileyecektir.

Alalalede gideceğiniz bir mekanın yiyecekleri sizi tatmin edebilir. Fakat özel olarak hazırlanan, spesifik malzemeler kullanılarak yapılan lezzetler, damağınızda hoş bir hava uyandırabilir. Ben dönerde yesem, en iyi yerde yemek isterim derseniz, birkaç birkaç küçük araştırma sonucu, merkezi bir konumda, özenle hazırlanan lezzetleri bulabilirsiniz.

Sokak Lezzetleri Nelerdir?

sokak4 1 1024x576 1

Küçüklüğünüzden bu yana tükettiğiniz döner ve balık ekmek lezzetinin yanı sıra, birçok ortamda sunulan, aperatif olmaktan çıkıp, özel bir mutfak haline gelen sokak lezzetleri arasında tantuni, kokoreç ve midye bulunur. Doyuruculuğunun yanı sıra, muazzam lezzetleri ile sadece Türklerin değil, farklı ülkelerden gelen insanların da ilgisini çeker. 

Farklı yaş grupları tarafından severek tüketilen, zengin bir alternatife sahip hamburger neredeyse günün birçok öğününde tüketilir. Yolda yürürken yiyebileceğiniz ıslak hamburger denildiğinde ise akla spesifik semt ve mekanlar  gelmesi muhtemeldir. 

Yiyeceklerin içerisinde kullanılan malzemelerin kalitesi, o yiyeceklerden alacağınız verimi artırabilir. Bu nedenle sokak lezzeti diyerek geçmeden, birkaç araştırma yaparak gideceğiniz mekanları önceden belirlemeniz gerekebilir. Bu sayede hem yeni deneyimler keşfetmiş olursunuz hem de tam ağzınıza layık lezzetleri tatmış olursunuz.  

Bazı mekanlar özel soslarla ürettikleri hamburgerleri müşterilerine sunar. Bu menülerin içerisinde özenle hazırlanmış etler ve soslar bulunur. Çeşitli mekanlar vardır ki, hamburger ekmeklerine kadar kendileri üretir. Böyle bir mekandan aç kalkmak ise neredeyse imkansızdır.

Sokak Lezzetleri Nerede Yenir?

sokak2 1024x576 1

İstanbul’da Türk sokak lezzetleri , yoğunluğu genel olarak kapsayan, Beşiktaş, Beyoğlu ve Şişli bölgesinde bulunan mekanlarda yüksek kaliteli ürünlerle sunulur. Bunun dışında sıklıkla gençlerin yerleşim yeri olan Kadıköy sokak lezzetleri sunan zengin çeşitliliğe sahip mekanları bulunur. Bu mekanlar arasından sıklıkla adı geçen Akali, hamburger çeşitleriyle müşterilerinin kalbini kazanmaya aday bir yer olabilir. 

Efsane sokak lezzetleri arasında yer alan kokoreç, uykuluk, söğüş, döş ve pastırma gibi özenle hazırlanması gereken lezzetleri yüksek kaliteden sunan Alaf 2 Tek uğramanız gereken bir mekan tercihidir. 

Türkiye sokak lezzetleri tercih edildiğinde tüketilecek yiyeceklerde yüksek bir kalite beklentisi olanların tercih edebileceği Basta Street Food Bar hamburger çeşitlerinde kullandığı özel etlerle, damağınıza ayrıca bir şölen yaşatabilirsiniz. Yiyecekler kullanılan soslar ile hamburgerinize farklı bir aroma yaratılır. 

Burger, taco ve sosisli gibi lezzetleri özenle yemek isterim derseniz Zula İstanbul‘u ziyaret edebilirsiniz. Kaliteli et ve sos ürünleri kullanarak yiyecekler tercihlerinizin neredeyse hepsinden memnun kalmanızı sağlayabilir. Kadıköy taraflarında sokak lezzetlerine yönelik bir arayışınız varsa Muutto İstanbul tam sizlik olabilir. Farklı konseptiyle göze hitap ederken, özel şefler tarafından hazırlanan menüleri deneyimlemek için Fireroom Foods hafta sonu mekanınız haline gelebilir.