kandilsimidi1

Kandil Simidi Tarifi ile Lezzet Şölenine Davet!

Kandil simidi; özel günlerde ve kandil gecelerinde sofraları süsleyen, geleneksel lezzetlerden biridir. Yumuşak dokusu ve hafif tatlı aromasıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakan kandil simidi tarifi, özellikle Ramazan ve Mevlid kandillerinde pek çok kişi tarafından yapılıyor. 

Kandil simidi yapımı, özenle seçilen malzemelerin ustalıkla yoğrulması ve şekillendirilmesiyle gerçekleşiyor. Fırında kızarana kadar pişirilerek enfes bir kıvama gelen bu simit, geleneksel bir tat olmasının yanı sıra sevdiklerinizle paylaştığınız mutlu anların da sembolü oluyor. Sizler de kandillerde ya da istediğiniz her anda sofralarınıza taşıyabileceğiniz bu lezzeti hazırlayarak sohbetlerinizi renklendirebilirsiniz. Kandil simidi nasıl yapılır sorusunun cevabını, tarifin detaylarını ve püf noktalarını öğrenmek için içeriğimizi okumaya devam edin!

kandilsimidi3

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Her ısırıkta ağızda dağılan kandil simidi, özel günlerde sofraları şenlendiriyor. Aynı zamanda kültürel bir mirasın da taşıyıcısı olan susamlı kandil simidi, geleneğin ve enfes bir tadın buluştuğu nokta olarak kabul görüyor. Geçmişten günümüze uzanan bir lezzet yolculuğunun temsilcisi olan simidi hazırlamak ise oldukça kolay. 
Sizler için hazırlamış olduğumuz tariften kandil simidi yapılışı hakkında pek çok püf noktaya ulaşabilirsiniz. Bu nefis tarifi yaptıktan sonra saklama kabında uzun süre ilk günkü tazeliğini koruyacak şekilde muhafaza edebilirsiniz. Tarifte kullanacağınız fırın kabı ve tepsisini Karaca’dan satın alabilirsiniz!

kandilsimidi2

Lezzet Şölenine Davet Eden Kandil Simidi Tarifi

Kandil gibi özel günlerde sıklıkla tüketilen kandil simidinin tarifi oldukça pratik. Elma sirkesi kullanarak çıtır çıtır simitler elde edebilmek için bütün detayları adım adım uygulayabilirsiniz. Susam ya da çörek otu ile süslediğiniz kandil simidini afiyetle tüketebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 20 kişi
Kalori 334 kcal

Lezzet Şölenine Davet Eden Kandil Simidi Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Lezzet Şölenine Davet Eden Kandil Simidi Tarifi Malzemeleri
  

  • 150 g tereyağı oda ısısında bekletilmiş
  • 1 çb sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yk elma sirkesi
  • 5 yk su
  • 1 tk toz şeker
  • 1 tk tuz
  • 1 çk kabartma tozu
  • 1 yk mahlep
  • 4 sb un

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/4 çb pekmez
  • 4 yk susam
  • 4 yk çörek otu

Lezzet Şölenine Davet Eden Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Derin bir kabın içine sıvı yağ, tereyağı, tuz, şeker, kabartma tozu, mahlep ve sirkeyi ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
  • Karışımın üstüne unu yavaş yavaş ekleyin ve hamur kıvamı alana kadar yoğurun.
  • Karışım, hamur kıvamını aldıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin.
  • Çember şeklini verdiğiniz hamurları ilk olarak su-pekmez karışımına ardından susama bulayın.
  • Çörek otlu kandil simitleri için şekillendirdiğiniz hamurları tepsiye dizin üstüne pekmez ile karıştırdığınız yumurta sarısını yedirin ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Üstleri kızardıktan sonra fırından çıkarın.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 70gCalories: 334kcalCarbohydrates: 29.94gProtein: 5.87gFat: 21.39gCholesterol: 33.25mgSodium: 260.9mgPotassium: 77.92mgFiber: 2.16gVitamin A: 151.68IUVitamin C: 0.23mgCalcium: 74.84mgIron: 2.82mg
Etiket Kandil Simidi Tarifi

Kandil Simidi Yapımı Püf Noktaları

Kandil simidi yapılışının birden çok püf noktası bulunuyor. Uzman şeflerin belirttiği püf noktalar, eşsiz bir lezzet elde etmeyi sağlıyor. Sizler de kandil simidi malzemelerini kullanarak damak şenlendiren bir lezzet elde etmek istiyorsanız şu püf noktalarına dikkat edebilirsiniz;

Malzeme Seçimi:

Kandil simidi mahlepsiz, mahlepli, susamlı ya da çörek otlu olmak üzere pek çok çeşide sahip. Susamlı, mahlepli veya çörek otlu olanlardan hangisi tercih edilecekse ilk olarak malzeme seçimi yapmanız öneriliyor. Bu sayede istenen lezzeti elde etmek daha kolay oluyor.

Hamurun Kıvamı:

Simit için hazırlanan hamurun ne çok sert ne de çok yumuşak olması gerekiyor. Hamuru yoğururken kıvamını kontrol ederek ilerleyebilirsiniz. Böylece ağızda dağılan bir simit elde edebilirsiniz.

Pişirmeden Önce ve Pişirme Sırasında:

Ürünü fırına vermeden önce bir müddet bekletmek gerekiyor. Bu süreçte üzerini nemli bir bezle kapatmanız da önemli bir püf nokta olarak kabul ediliyor. Pişirme sırasında ise tepsinin altına küçük bir kase ile su koyabilirsiniz.

Bu püf noktaları dikkate alarak hazırladığınız kandil simitlerini kayık tabaklar kullanarak servise hazır hale getirebilir, dilerseniz yanında bir bardak sıcak çay tüketebilirsiniz.

Kandil Simidi ile En İyi Neler Gider?

Sıvı yağlı kandil simidi, çay ya da kahve eşliğinde enfes bir ikili oluştururken süt ya da ayran gibi içeceklerle de harika bir uyum sağlıyor. Kandil simidinin hafif tatlı aroması, kahvenin veya çayın yoğun tadıyla buluşarak lezzetli bir denge oluşturuyor. Süt ve ayran gibi içecekler simidin yumuşak dokusunu tamamlıyor ve hafifletiyor. Kandil simidi kalori değeri yüksek olduğu için yanında yiyeceklerden çok içeceklerin tüketilmesi öneriliyor. 1 kandil simidi kaç kalori sorusunun cevabını da dikkate alarak tüketebilirsiniz. Kandil simidi ile en iyi ne gider sorusunun yanıtı ise şu şekilde verilebiliyor:
Ayran
Süt
Çay
Kahve
Kefir
Her diliminde geleneksel lezzetlerin izlerini taşıyan kandil simidini yaptıktan sonra Karaca sunum tabağı ile servis edebilirsiniz. Yanına ekleyeceğiniz bir bardak sıcak ya da soğuk meşrubatla bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz.

kandilsimidi4