hashaslicorek1

Ev Yapımı Haşhaşlı Çörek Tarifi

Geleneksel lezzetlerden biri olan ev yapımı haşhaşlı çörek tarifi, hem pratik yapımı hem de enfes tadıyla sofralara neşe katıyor. Anadolu’nun unutulmaz lezzetleri arasında yer alan haşhaşlı çörek, özellikle kahvaltı sofralarını zenginleştiren bir alternatif sunuyor. Hamurunun yumuşacık dokusu ve haşhaşın uyumu, bu tarifi eşsiz kılıyor. Evde yapılan sağlıklı atıştırmalıklar arayanların favorisi olmaya aday bu çörek, aynı zamanda misafir sofralarına da hoş bir davet niteliği taşıyor. Evdeki malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz nefis cevizli haşhaşlı çörek tarifi için içeriğin devamını okuyabilirsiniz!

Sizin için özel olarak hazırladığımız tahinli haşhaşlı çörek tarifimizin detaylarından pek çok püf noktaya ulaşabilirsiniz. Tarifin yapımında kullanacağınız fırın kabı ve diğer malzemeleri Karaca’dan temin edebilirsiniz. Böylece hem lezzetli hem de pratik bir yemeğe imza atabilirsiniz!

hashaslicorek3

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?

Çay saatleri ve kahve yanlarının vazgeçilmezi olan haşhaşlı çörek pek çok kişinin beğenerek tükettiği lezzetlerden bir tanesi. İçi yumuşacık, dışı ise son derece estetik duran bu lezzet, bir kez tadanların evde hazırlamak isteyeceği tarifler arasında yer alıyor. Haşhaşlı çörek kalori bakımından ideal olması sebebiyle porsiyon kontrolü şartıyla diyetteyken dahi tüketilebiliyor. Diyetteyken tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi verdiği için gün içinde sürekli atıştırmanın da önüne geçilmesini sağlıyor.

Hem pratik hem de az malzeme ile hazırlanabiliyor olması ise bu tarifi diğerlerinden ayıran özelliği oluyor. Sizler de evinizde birkaç temel malzemeyle haşhaşlı çörek hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi dilerseniz şekerli dilerseniz de tuzlu yaparak sofranıza renk katabilirsiniz.

hashaslicorek2

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi

Eşsiz bir lezzete ulaşmak için ilk önce hamuru ardından iç harcı hazırlayın. Tarifte belirtilen püf noktalara dikkat ederek iç harç ve hamuru birleştirin. Önerilen pişirme süresine uyum sağlayarak yumuşacık haşhaşlı çörekler hazırlayabilir, bu enfes tarifin tadını çıkarabilirsiniz…
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 10 kişi
Kalori 318 kcal

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi Malzemeleri
  

Hamuru İçin:

  • 1 sb ılık su
  • 1 sb ılık süt
  • 1 çb sıvı yağ
  • 2 çk şeker
  • 1 adet yumurta akı (Sarısı üstüne sürmek için ayrılacak)
  • 1 tk tuz
  • 5 sb un
  • 1 paket instant maya

İç Harcı İçin:

  • 250 gr haşhaş
  • 1 sb sıvı yağ
  • 1 sb ceviz içi

Yumuşacık Haşhaşlı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Süt, su, yumurta akı, yağ, şeker ve tuzu karıştırın.
  • Kontrollü bir şekilde un ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur ele yapışmayacak bir kıvam aldığında üstünü hava almayacak şekilde örtün. Yaklaşık 45 dakika kadar dinlenmesi ve kabarması için bekletin.
  • Haşhaş, yağ ve cevizi karıştırın. Bu aşamada isteğe bağlı 1 su bardağı şeker ekleyebilirsiniz.
  • Dinlenen hamuru dört parçaya ayırın.
  • Bezeleri tek tek açın ve her birinin üstüne haşhaşlı iç harcı ekleyin.
  • Harcı ekledikten sonra hepsini üst üste koyun ve merdane yardımıyla birbirine yapıştırın.
  • Birbiriyle bütünleşen hamurları ince uzun şeritler halinde kesin.
  • İnce uzun şeritlere kıvrım kıvrım şekil verin ve 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında yarım saat pişirin.
  • Yanına demlediğiniz bir fincan çay ile afiyetle tüketin.

Besin Değeri

Serving: 126gCalories: 318kcalCarbohydrates: 43.27gProtein: 9.77gFat: 11.92gCholesterol: 14.14mgSodium: 207.9mgPotassium: 204.5mgFiber: 1.96gVitamin A: 19.71IUVitamin C: 0.06mgCalcium: 21.17mgIron: 1.85mg
Etiket Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Yapımı Püf Noktaları

Her çay yanı atıştırmalığında olduğu gibi haşhaşlı çörek yapımında da bazı püf noktalar bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat edilmesi halinde pratik ve lezzetli sonuçlar elde etmek mümkün. Sizler de evde kek kalıbında haşhaşlı çörek yapmak istiyor ancak mutfakta fazla zaman harcamaktan kaçınıyorsanız şu püf noktalara dikkat edebilirsiniz:

Hamuru Dinlendirmek

Tüm hamur işi tariflerinde dikkat edilmesi gereken ilk püf nokta, dinlendirme aşaması oluyor. Hazırlanan hamur ne kadar çok dinlendirilir ve mayalanmasına izin verilirse o kadar iyi bir sonuç elde etmek mümkün. Sizler de orijinal haşhaşlı çörek yaparken hamuru dinlendirerek istediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

Kullanılan Malzemelerin Kalitesi ve Miktarı

Haşhaşlı çörek nasıl yapılır sorusuna yanıt olan püf noktalardan bir diğer ise kullanılan malzemelerin kalitesi ve miktarı oluyor. Çöreğin yapımında tercih edeceğiniz malzemelerin eksik olmaması ve doğru miktarda kullanılmaları son derece önemli. Kaliteli yağlar, tuz ve şeker sayesinde lezzetli bir çörek elde etmeniz mümkün. Şekerli bir tat elde etmek istemiyorsanız farkı tuzlar kullanarak hazırlayacağınız çöreğe aromatik bir lezzet katabilirsiniz.

Haşhaşlı Çörek Sunum Önerileri

Puf puf haşhaşlı çörek hazırlandıktan sonra sofrada görsel bir şölen oluşturmak için birkaç basit ama etkileyici sunum yöntemini tercih edebilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde davet sofranızı daha çekici hale getirebilirsiniz. Haşhaşlı çöreği şık bir servis tabağına yerleştirerek görselliğin artmasını sağlayabilirsiniz. Renkli ve zarif bir tabak seçerek dikkat çekici bir görsel oluşturabilirsiniz. İsteğe ve damak tadına bağlı olarak çöreklerin üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz. Böylece tadına tat katarken estetik açıdan da daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.  Tüm bunların yanı sıra yanında taze meyve dilimleri, reçineli ceviz veya vanilyalı dondurma gibi ek lezzetlerle çeşitlendirebilir, tatlı bir denge sağlayabilirsiniz. Tüm bu detaylara dikkat ederek haşhaşlı çörek şekillerinizi eşsiz bir çay yanı atıştırmalığına dönüştürebilirsiniz. 

hashaslicorek4 1