kerevizsalatasi1

Sağlıklı ve Hafif Lezzet : Kereviz Salatası

Kış mevsiminin sevilen sebzelerinden biri olan kerevizin zamanı geldi! Yoğurtludan zeytinyağlıya birçok şekilde evlere konuk olan kerevizi, salata olarak hazırlayıp sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Kereviz salatası tarifini, hafif ve sağlıklı bir seçenek olarak öğle ya da akşam yemeğinizin yanında servis edilebilirsiniz. Kereviz salatası faydaları saymakla bitmiyor! Vücuttaki iltihabı azaltmasından kan basıncına düşürmeye kadar sayısız avantajı bulunuyor. Kereviz salatası tarifi ile nefis bir sofra hazırlamak için Karaca Blog’u ziyaret edebilirsiniz. 

kerevizsalatasi3

Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Sofrasında sağlıklı aperitifler sunmayı seven kişiler için en doğru seçeneklerden biri olan kereviz salatası, lezzetiyle damaklarda yer ediniyor. Beklenmedik misafirlerinizi ağırladığınız masada ya da ailenizle birlikte keyifli bir vakit geçirirken sunabileceğiniz kereviz salatasını yapmaya rendeleme işlemi ile başlayabilirsiniz. Rendelenen kerevizin yoğurtla buluşması, beklenmediği kadar lezzetli bir ürünün ortaya çıkmasını sağlıyor. Servis sırasında kullanacağınız ceviz ya da nar gibi seçenekler ise bu tadı ikiye katlıyor! Lezzetli kereviz salatası nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenmek için tarifimizi okumaya devam edin.

kerevizsalatasi4

Sağlıklı ve Hafif Lezzet: Kereviz Salatası

Faydalarıyla adından sık sık söz ettiren kerevizi, mevsimi geçmeden tüketmek için tarif alternatiflerimizi artırıyoruz! Bağışıklığınızı destekleyecek şifa deposu kerevizi bir de salata olarak deneyebilirsiniz. Kereviz salatası, K vitamini bakımından çok iyi bir kaynak. Antioksidandan açısından zengin bir salata seçeneği. Kereviz, yüksek kolesterolün düşürülmesine de yardımcı olan besinler arasında yer alıyor. Kereviz salatası kalorisi dengelenebileceğinden dolayı öğünlerinizde rahatlıkla yer verebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 0 dakika
Toplam Süre 15 dakika
Kategori Salata
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 60 kcal

Sağlıklı ve Hafif Lezzet: Kereviz Salatası Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Sağlıklı ve Hafif Lezzet: Kereviz Salatası Malzemeleri
  

  • 2 adet kereviz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 sb süzme yoğurt
  • 2 yk mayonez
  • 1,5 çk tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çb dövülmüş ceviz içi

Sağlıklı ve Hafif Lezzet: Kereviz Salatası Nasıl Yapılır
 

  • Geniş bir kase içerisine limon suyu ve soğuk su koyun.
  • Kararmaması için kerevizleri bu suyun içine rendeleyin.
  • Ayrı bir kase içinde yoğurt, tuz, sarımsak ve mayonezi karıştırın.
  • Ardından sudan çıkarıp süzdüğünüz kerevizleri yoğurtlu karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Son olarak kırılmış cevizleri de ekleyin.
  • Yoğurtlu kereviz salatası hazır!
  • Afiyet olsun.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 60kcalCarbohydrates: 6.4gProtein: 2.43gFat: 2.79gSodium: 28.97mgPotassium: 145.19mgVitamin A: 188.9IUVitamin C: 5.58mgCalcium: 18.87mgIron: 0.27mg
Etiket Kereviz Salatası Tarifi

Kereviz Salatası Yapımı Püf Noktaları

Yoğurtlu kereviz salatası yaparken lezzetli ve sağlıklı bir sonuç almak için bazı önemli püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte bunlardan bazıları;

Kerevizin Kararmasını Önlemek:

Bembeyaz ve parlak bir salata için kerevizlerin kararmaması için özenmek gerekiyor. Bu yüzden kerevizlerinizi doğrudan limonlu suyun içine rendeleyebilirsiniz. Limon, hem kararmayı önlüyor hem de salataya ferah bir tat katıyor. Bu işlemin, ergonomik yapısı ve pratik kullanımıyla öne çıkan Karaca rendeleri sayesinde kısa sürede halledebilirsiniz.

Kerevizin Sertliği:

Kerevizin taze ve sert olmasına dikkat etmek gerekiyor. Taze kerevizin yaprakları, yeşil ve canlı oluyor. Kerevizi soyarken dışındaki sert kabukları iyice temizlemek önemli. Çünkü bu kısımlar, hem tadı bozuyor hem de sindirimi zorlaştırıyor.

Süzme Yoğurt Kullanmak:

Salatanın bir diğer önemli bileşeni olan yoğurdu seçerken de dikkat etmeniz gereken bir nokta mevcut. Bu noktada süzme yoğurdu tercih etmek, lezzet açısından fark yaratıyor. Yoğurdu salataya eklerken iyice çırpmak, salatanın daha pürüzsüz ve kremsi bir kıvam almasını sağlıyor. 

Sarımsak Kullanımı:

Sarımsağın salataya kattığı lezzet, püf noktalarından bir diğeri. Sarımsağı tuzla birlikte ezerek salataya eklemek, aromasını daha da artırıyor. Ceviz içi ya da fındık gibi kuru yemişler, hem lezzet hem de dokusal çeşitlilik açısından güzel bir katkı sağlıyor.

Tüm püf noktalara uyarak hazırladığınız kar beyazı kereviz salatanızı en şık gösterecek kayık tabakları tercih ederek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Kereviz Salatası ile En İyi Neler Gider?

Kereviz salatası yanına ne gider sorusunun cevabı, lezzetlerin birbiriyle uyumlu olduğu bir sofra kurmak isteyen kişilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Kereviz salatası, hem hafif hem de aromatik bir lezzete sahip olduğu için çeşitli yemeklerle iyi bir uyum sağlıyor. Bu alternatiflere şöyle örnek verilebilir;
Salata, Akdeniz ve Ege mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olup bu mutfakların temel özellikleri olan tazelik ve hafiflikle bütünleşiyor. Bu özelliğinden dolayı kereviz salatası, ızgara etlerle harika bir uyum içinde oluyor. Tavuk, kuzu veya balık ızgarası; kereviz salatasının ferahlığını ve hafifliğini tamamlayarak ağzınızda dengeli bir tat bırakıyor. Salatanıza ekşi yeşil elma ekleyerek elmalı kereviz salatası olarak da deneyebilir, uyumu ve lezzeti daha da zenginleştirebilirsiniz. 
Eğer bir akşam yemeği düzenliyorsanız ve menünüzde Akdeniz esintileri taşıyan yemekler varsa kereviz salatasını kesinlikle düşünmelisiniz. Özellikle zeytinyağlı dolma veya mezelerle birlikte servis edildiği zaman cevizli kereviz salatası, sofranıza zenginlik katıyor. Bir Akdeniz konseptli sofraya en çok yakışacak ürünlerden narenciyeleri de salatanıza dahil edebilir, portakallı kereviz salatası tarifini deneyebilirsiniz. 
Kereviz salatası, çeşitli peynirlerle birlikte de tüketilebiliyor. Özellikle beyaz peynir veya feta peyniri ile birlikte sunulduğu zaman hem görsel hem de damak zevki açısından hoş bir kontrast yaratıyor. 
Zeytinyağlı kereviz salatasının sunum aşamasında lezzet katacak olan en özel zeytinyağları, Karaca’dan temin ederek salatanızın tadını daha da güzelleştirebilirsiniz. Siz de değişik kereviz salatası tariflerini uygulayarak sofralarınıza renk katabilirsiniz. 

kerevizsalatasi2