mozaikpasta1

Lezzetin Doruklarında: Pratik Mozaik Pasta Tarifi

Lezzetin doruklarında unutulmaz bir tat arayışındaysanız, pratik mozaik pasta tarifi tam olarak size göre. Evde kolayca hazırlanabilen bu enfes pasta, hem görünümüyle göz dolduruyor hem de damakları şenlendiriyor. Renkli çikolataların muazzam uyumu, her dilimde farklı bir lezzet deneyimi sunuyor. 

Kolay mozaik pasta tarifi, özellikle yoğun günlerde bile tatlı bir mola arayanların kurtarıcısı olacak bir nitelik taşıyor. Adeta bir sanat eseri gibi kesilen dilimler, misafirlerinizin beğenisini kolaylıkla kazanmanızı sağlıyor. Her bir ısırıkta farklı lezzetlerin dans ettiği bu mozaik pasta tarifi, özel günlerinizde veya sıradan bir günü özel kılmak istediğinizde vazgeçilmez bir seçenek olarak öne çıkıyor. Üstelik her mutfakta bulunan servis gereçlerinden yardım alarak kolaylıkla hazırlanabiliyor. Sizin için özel olarak hazırladığımız bu tarifin detaylarından mozaik pasta nasıl yapılır, hangi malzemelerin kullanılması gerekir ve daha fazlasına ulaşarak eşsiz bir tatlı yapma şansını elde edebilir, sofralarınıza renk katabilirsiniz.

mozaikpasta3

Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Mozaik pasta çeşitleri, her diliminde lezzet patlaması yaşatan ve damakları büyüleyen bir tatlı. İsmini renkli ve çeşitli malzemelerin bir araya gelerek oluşturduğu mozaik deseninden alan bu pasta, bisküvi, çikolata, kuru meyveler ve ceviz içeren pek çok malzeme kullanılarak yapılabiliyor. Her bir ısırıkta bisküvilerin hafif kıtır dokusu, çikolata ve kuru meyvelerin eşsiz uyumu, çikolata soslu mozaik pastayı unutulmaz kılıyor.
İçine eklenen cevizlerin kıtır kıtır dokusu, pastanın lezzetini tamamlıyor. Kek kalıplarında yapılabilen ve buzdolabında iyice soğutulduktan sonra servis edilen bu tatlı, görsel şölenin yanı sıra lezzeti de beraberinde getiriyor. Bisküvili mozaik pasta, kolay hazırlanabilir olması ve her diliminde farklı lezzetleri bir araya getirmesiyle sebebiyle pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. 

mozaikpasta2

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Mozaik Pasta Tarifi…

Oldukça pratik bir lezzet olan bu tatlıyı hazırlamak için ilk olarak tereyağını eritin. Tüm malzemeleri bir kabın içinde birleştirdikten ve bisküvi parçalarını da ekledikten sonra leziz bir karışım elde edin. Şekil vereceğiniz kabın içine alarak buzluğa koyun. Önerilen bekleme süresinin ardından afiyetle tüketebilirsiniz…
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 0 dakika
Toplam Süre 20 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 10 kişi
Kalori 132 kcal

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Mozaik Pasta Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Mozaik Pasta Tarifi… Malzemeleri
  

  • 80 g tereyağ (7 yemek kaşığı)
  • 1 sb süt (200 ml)
  • 3 yk kakao
  • 4 yk pudra şekeri (3 yemek kaşığı toz şeker kullanılabilir)
  • 2 paket petibör bisküvi

Üzeri İçin:

  • 1/2 sb Hindistan cevizi

Çay Saatlerinin Vazgeçilmezi Mozaik Pasta Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • Nefis bir tatlı hazırlamak için ilk olarak tereyağını eritin.
  • Derin bir kabın içine pudra şekerini, erimiş tereyağını ve sütü ekleyin.
  • Karışımın üstüne kakaoyu ilave edin.
  • Kabın içinde yer alan tüm malzemeleri çırpın.
  • Homojen bir karışım elde ettikten sonra üstüne bisküvileri kırarak ekleyin.
  • Bisküvileri ekledikten sonra elde ettiğiniz harcı spatula yardımıyla karıştırın.
  • Kek kalıbının içini streç film ile kaplayın.
  • Tüm harcı streç film ile kapladığınız kek kalıbının içine dökün.
  • Üstünü de streç filmle kapattıktan sonra buzdolabına koyun.
  • Buzdolabının dondurucu kısmında 4 saat beklettikten sonra dilerseniz üstüne Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 90gCalories: 132kcalCarbohydrates: 37.95gProtein: 4.74gFat: 17.58gCholesterol: 1.49mgFiber: 1.98gVitamin A: 88.52IUVitamin C: 0.28mgCalcium: 64.64mgIron: 3.06mg
Etiket Mozaik Pasta Tarifi

Mozaik Pasta Yapımı Püf Noktaları

Mozaik pasta yapımında bazı püf noktalara dikkat etmek elde edilen sonuçtan duyulan memnuniyetin artmasını sağlıyor. Hem daha lezzetli bir tatlı elde etmeniz hem de mozaik pasta malzemelerini etkili bir şekilde kullanmak için dikkat edebileceğiniz püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Bisküvileri Parçalamak

Mozaik pasta yapılışı ile ilgili pek çok püf nokta bulunsa da dikkat edilmesi gereken ilk konu bisküvilerin parçalanması oluyor. Bisküviyi bütün halinde kullanmak diğer malzemelerle bütünleşmesini engelliyor. Kullanacağınız bisküvileri Karaca’dan temin edebileceğiniz doğrayıcı ve rondoyu kullanarak istediğiniz boyuta getirebilirsiniz.

Dinlenme Süresine Dikkat Etmek

Soğuk servis edilen tatlıların buzdolabında bir süre bekletilmesi elde edilen lezzetin artmasının sağlıyor. Tarifin detaylarında da yer aldığı üzere mozaik pasta yaptıktan sonra 4 saat bekleterek tüketmeniz öneriliyor. Bu sayede tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşebiliyor.

Porsiyonlama

Mozaik pastanın yapımı kadar servisi de büyük önem taşıyor. Buzdolabında bekleyen ve sert bir yapıya sahip olan bu tatlının ne çok kalın ne de çok ince dilimlenmemesi gerekiyor. Bu sayede mozaik pasta kalori miktarı da kolaylıkla takip edilebiliyor.

Mozaik Pasta Sunum Önerileri

Mozaik pasta sunumlarında dikkat çekici detaylarla lezzet şölenini görsel bir şölene dönüştürmek için birkaç püf noktaya dikkat etmek gerekiyor. Orijinal mozaik pastayı dilimlerken keskin ve düzgün hatlara özen göstererek sunumu estetik açıdan daha çekici hale getirebilirsiniz. Dilimlenmiş pastaları servis tabağına yerleştirirken renkli meyve dilimleri veya taze nane yaprakları kullanarak pastanın üzerini süsleyebilir, bu şekilde görsel çekiciliği artırırken aynı zamanda farklı bir aroma elde edebilirsiniz.

Pudingli mozaik pasta yapmayı tercih ettiyseniz etrafına çikolata sosu veya meyve püresi gibi soslar damlatarak şık bir sunum yapabilirsiniz. Sunumu tamamlamak için dilimlenmiş pastaların yanında dondurma veya hafif bir krema ile eşleştirerek lezzet deneyimini zenginleştirebilirsiniz. Kelepçeli kalıpta mozaik pasta yaptıysanız kek servisinde kullanacağınız takımlarla farklı bir sunuma imza atabilirsiniz. Renkli ve zarif porselen tabaklar veya özel pasta sunum aparatları kullanarak masanın estetiğini artırabilirsiniz.

mozaikpasta4