kedidilipasta1

Tatlı Bir Kaçış: Pratik Kedi Dili Pastası Tarifi

Yoğun tempolu günlerin stresinden uzaklaşmak ve tatlı bir kaçışa yönelmek isteyenlerin tercih edebileceği pek çok lezzet bulunuyor. Bu lezzetlerden bahsedildiğinde akla ilk gelen tatlı pratik kedi dili pastası oluyor. Adını ince ve uzun dilimleri andıran kedi dili bisküvilerinden alan bu nefis tatlı, hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor olmasıyla dikkat çekiyor. Kedi dili pastası tarifi, basit malzemelerin muhteşem bir uyumunu sunarak tatlı krizlerinizi anında çözüme kavuşturuyor. İnce bisküvi tabakalarının arasında vanilinli kremasıyla bambaşka bir lezzet dünyası sunuyor.

Hafif ve lezzetli yapısıyla her öğünde tercih edilebilecek bir tatlı alternatifi sağlayan çilekli kedi dili pastası, kendinizi ödüllendirmenin en tatlı yolu. Hazırlık süreci boyunca yayılan muhteşem vanilya kokusu, yiyenleri sıcak bir nostalji yolculuğuna çıkarıyor ve günün tüm yorgunluğunu unutturuyor!

kedidilipasta2

Kedi Dili Pastası Nasıl Yapılır?

Kedi dili pastası, adını ince ve uzun dilimleri andıran bisküvilerden alan, pratik ve lezzetli bir tatlı alternatifi. Bu hafif ve nefis tatlı, hazırlanışındaki kolaylıkla dikkat çekiyor. Tarife başlamadan önce mutfağınıza yayılan vanilya kokusu, sizi lezzet dolu bir deneyime davet ediyor. 
Kedi dili bisküvileri üstüne dökülen krema, pastanın her diliminde bir tatlı kaçamak vaat ediyor. Kısa sürede hazırlanabilen bu tarif, özellikle yoğun tempolu günlerde tatlı bir mola arayanların kurtarıcısı oluyor. Hafif ve rahatlatıcı yapısıyla öne çıkan kedi dili ile yapılan pasta, özel günlerde misafirlerinizi etkilemek için de harika bir seçenek oluyor. Hem lezzet hem de pratiklik arayanların favorisi haline gelen bu tarif, muhallebi kokusunu sevenleri kendine hayran bırakıyor. Sizler de birkaç temel malzeme ve mutfak gereçleri kullanarak bu eşsiz tatlıya imza atabilir, sevdikleriniz için eşsiz sunumlar yapabilirsiniz.

kedidilipasta4

Eşsiz Kıvamıyla Öne Çıkan Kedi Dili Pastası Tarifi…

Nefis bir kedi dili pasta hazırlamak için ilk olarak kremasını pişirin. Borcama dizdiğiniz kedi dillerinin üstüne muhallebiyi dökün. Üzerine çikolata sosu hazırladıktan sonra sunuma hazır hale getirin. Afiyet olsun!
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 25 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 385 kcal

Eşsiz Kıvamıyla Öne Çıkan Kedi Dili Pastası Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Eşsiz Kıvamıyla Öne Çıkan Kedi Dili Pastası Tarifi… Malzemeleri
  

  • 1 paket Kedi dili bisküvi
  • 2 sb Süt (bisküvileri ıslatmak için)

Muhallebisi İçin:

  • 1 L Süt
  • 1 sb Toz şeker
  • 1 sb Un
  • 1 yk Mısır nişastası
  • 1 yk Tereyağı
  • 1 paket Vanilya

Üstü İçin:

  • 1,5 sb Süt
  • 1 paket Hazır çikolata sosu

Süslemesi İçin:

  • 2 yk Nar tanesi
  • 1 yk Antep fıstığı (toz)

Eşsiz Kıvamıyla Öne Çıkan Kedi Dili Pastası Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • Nefis bir muhallebi hazırlamak için tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri derin bir tencerenin içine alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Kısık ateşte pişirdiğiniz karışım göz göz olana kadar kaynatın. Karışımın kaynadığını gördükten sonra tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Tereyağı eridikten sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Kedi dili bisküvilerini borcamın içine alın düzgün bir şekilde dizin. Yerleştirdiğiniz bisküvilerin şekerli kısmının üstte kalmasına dikkat edin.
  • Borcamın içindeki bisküvilerin üstüne muhallebiyi dökün ve her tarafına eşit olacak şekilde yayın.
  • Derin bir sos tenceresine çikolata sosu ve sütü ilave edin.
  • Orta ateşte karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
  • Ilıyan muhallebinin üstüne çikolata sosunu dökün. Hazırladığınız tatlı oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. En az 3 saat beklettikten sonra dilimleyin.
  • Yanına bir bardak çay da kahve demleyerek bu eşsiz tatlının tadını çıkarın!

Besin Değeri

Serving: 172gCalories: 385kcalCarbohydrates: 56.79gProtein: 9.25gFat: 11.2gCholesterol: 64.37mgFiber: 1.37gVitamin A: 129.83IUVitamin C: 0.92mgCalcium: 132.35mgIron: 0.93mg
Etiket Kedi Dili Pastası Tarifi

Kedi Dili Pastası Yapımı Püf Noktaları

Kedi dili pastası nasıl yapılır sorusu pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Sizler de ilk kez tatlı yapacaksanız ve tercihinizi kedi dilinden yana kullandıysanız endişelenmenize gerek yok. Kedi dili pasta yapımı püf noktalarına dikkat ederek son derece başarılı bir tatlıya imza atabilirsiniz.

Malzeme Seçimi

Kedi dili pasta malzemeleri son derece kolay bir şekilde temin edilebilse de kullanılan ürünlerin taze olduğundan emin olmanız gerekiyor. Özellikle çikolata ve kremayı hazırlarken tercih edeceğiniz sütün lezzetli olması tarifi bambaşka bir noktaya taşımanızı sağlıyor.

Muhallebinin Hazırlanması

Kedi dili ile pasta yapımında mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de muhallebinin kıvamı. Özellikle pişirme sırasında topaklanmalarla karşılaşmamak için sürekli karıştırma işlemi gerçekleştirilmesi önem taşıyor. Bu aşamada kenarları sıyırmak ve muhallebiyi havalandırmak için çeşitli spatulalardan yardım alabilirsiniz. 

Dinlenme Süresi

Kedi dili pasta yapılışında göz önünde bulundurulması gereken son püf nokta ise hazırlanan tatlının bir süre dinlendirilmesi oluyor. Buzdolabında bir süre bekletilen tatlının malzemeleri birbiriyle bütünleşiyor ve daha lezzetli bir sonuç elde edilebiliyor.

Hem göz hem de karın doyuran bir tatlı hazırlamak istiyorsanız bu püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Tatlının yapımı sırasında kullanacağınız tüm küçük ev aletlerine ise Karaca’dan ulaşabilirsiniz.

Kedi Dili Pastası Sunum Önerileri

Kedi dili pasta muhallebisinin enfes lezzetini sunarken görsel bir şölen yaratmanın birkaç ipucu bulunuyor. Pastayı dilimlerken keskin ve düzgün hatlara özen göstererek sunumu estetik açıdan çekici kılabilirsiniz. Dilimlenmiş pastaları servis tabağına yerleştirirken aralarına taze çilek dilimleri veya nane yaprakları ekleyerek üzerini renklendirebilir ve taze bir hava katabilirsiniz. Özenle hazırladığınız kolay kedi dili pastanın etrafına rendelenmiş çikolata veya toz antep fıstığı serperek sunumu zenginleştirebilirsiniz. Dilimlenmiş pastaların yanında vanilyalı dondurma veya hafif bir krema ile servis yaparak farklı bir lezzet deneyimi elde edebilirsiniz. Misafirlerinizi ve sevdiklerinizi cezbetmek için hazırlayabileceğiniz kedi dili pastayı yaparken ihtiyacınız olan sos tenceresi ve sütlük başta olmak üzere tüm malzemelere Karaca’dan ulaşabilirsiniz.

kedidilipasta3