hurmatoplari1

Ev Yapımı Hurma Topları: Sağlıklı Atıştırmalıklar

Glutensiz hurma topları, sağlıklı atıştırmalık seçenekleri arayanların ilgisini çeken lezzetli ve besleyici bir alternatif sunuyor. Bu enerji dolu atıştırmalıklar, özellikle sağlıklı bir diyetle uyumlu olan içeriğiyle dikkat çekiyor. Hurma, badem, ceviz gibi sağlıklı yağ kaynakları ve yulaf gibi lif açısından zengin malzemeler, bu atıştırmalığı lezzetli kılıyor!

Fındık ezmeli hurma topları, rafine şeker içermeyerek sağlıklı bir tarif arayışındakiler için ideal seçenek oluyor. Çeşitli meyve, kakao veya Hindistan ceviziyle yapılan çeşitleri, her damak zevkine hitap ediyor. Sağlıklı beslenme ve atıştırmalık alışkanlıklarıyla uyumlu olan  muzlu hurma topları, pratik bir şekilde hazırlanabiliyor ve gün içindeki enerji ihtiyacını karşılamak adına ideal bir tercih oluyor. Hem lezzet hem de besin değeri açısından zengin olan sağlıklı hurma topları, atıştırmalık seçeneklerini yeniden oluşturuyor. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi buzdolabında saklama kabı içinde uzun süre muhafaza edebilirsiniz! Tarifi hazırlarken kullanabileceğiniz doğrayıcı ve rondo başta olmak üzere tüm küçük ev aletlerine Karaca’dan ulaşabilirsiniz. Tarifin detaylarından hurma topları nasıl yapılırın tüm püf noktalarını öğrenebilirsiniz!

hurmatoplari3

Hurma Topları Nasıl Yapılır?

Fıstık ezmeli hurma topları, sağlıklı ve enerji dolu bir atıştırmalık olarak öne çıkıyor. Sağlıklı yağlar ve protein bakımından zengin bir kaynak olun bu tarif, hem enerji sağlıyor hem de kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Tarifin bazını oluşturan hurma, doğal şeker içeriğiyle tatlı bir lezzet sunarken içerdiği liflerle sindirimi destekliyor. Tahinli hurma toplarında kullanılan malzemeler de birbiriyle mükemmel bir uyum oluşturuyor. Fıstık ezmesiyle kaplanabilen hurma topları, sağlıklı yağlar, protein, doğal şekerler ve lif açısından zengin bir içeriği bir araya getiriyor. Bu atıştırmalıklar, enerji ihtiyacını karşılarken aynı zamanda uzun süreli tokluk hissi sağlayarak ani açlık krizlerini de önlüyor. Tüm bunların yanı sıra pratik bir şekilde hazırlanabilen hurma topu kalori bakımından da oldukça düşük. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bir atıştırmalık arayışındaysanız tercihinizi özel olarak hazırladığımız hurma topları tarifinden yana kullanabilirsiniz!

hurmatoplari2

Sağlıklı ve Hafif Hurma Topları Tarifi…

Sağlıklı ve lezzetli bir tarif için ilk olarak hurmaları suyun içinde bekletin. Suda bekleyen ve yumuşayan hurmaları diğer malzemelerle karıştırın. Blenderdan geçirdiğiniz hurmalar hamur halini aldıktan sonra şekillendirin. Leziz dış harca buladığınız topları afiyetle tüketebilirsiniz!
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 0 dakika
Toplam Süre 10 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 20 kişi
Kalori 241 kcal

Sağlıklı ve Hafif Hurma Topları Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Sağlıklı ve Hafif Hurma Topları Tarifi… Malzemeleri
  

  • 10-15 adet hurma
  • 2 yk fındık (ceviz ya da badem de kullanılabilir)
  • 1 yk kakao

Üzerini Süslemek İçin:

  • 2 yk hindistan cevizi
  • 2 yk toz fıstık
  • 1 yk kakao

Sağlıklı ve Hafif Hurma Topları Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • Hurmaları 10 dakika kaynatın ve su içine koyarak yumuşamasını bekleyin.
  • Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarın ve mutfak robotunun içine koyun. Hurmaların üstüne kakao ekleyin ve robottan geçirin.
  • Robottan geçirdiğiniz hurmaların üstüne fındık parçalarını ilave edin.
  • Harcı hazırlayın ve küçük parçalar kopararak elinizle şekillendirin.
  • İsteğe bağlı fıstık, fındık ya da daha fazla kakao ile dış harç hazırlayın.
  • Şekillendirdiğiniz topları kakao, fındık ya da fıstığa bulayın.
  • 10 dakika buzdolabında beklettikten sonra afiyetle tüketin!

Besin Değeri

Serving: 104gCalories: 241kcalCarbohydrates: 23.94gProtein: 6.03gFat: 14.86gFiber: 5.61gVitamin A: 59.68IUVitamin C: 4.37mgCalcium: 104.55mgIron: 1.47mg
Etiket Hurma Topları Tarifi

Hurma Topları Yapımı Püf Noktaları

Cevizli, yulaflı ya da kakaolu hurma toplarını birkaç püf noktaya dikkat ederek kolaylıkla yapabilirsiniz. Su ısıtıcısı kettle, derin bir kap ve birkaç temel malzeme ile yapabileceğiniz bu tarifin püf noktaları şu şekilde sıralanıyor:

Hurmaları Suda Bekletmek

Sağlıklı ve leziz bir tarif hazırlamak için ilk olarak hurmaları sıcak suda bekletmek gerekiyor. Hurmalar yumuşayana kadar beklemek, hem daha lezzetli bir tarif elde etmeyi sağlıyor hem de hamur hazırlama işini kolaylaştırıyor.

Ana Malzemeyi Seçmek

Çikolata, kakao, yulaf, bisküvi başta olmak üzere pek çok ana malzemeyle hazırlanabilen bu tarifte dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise tüm bunlar arasından seçim yapmak oluyor. Tarifi hazırlarken yulaf, muz, kakao, çikolata ya da bisküviden hangisin kullanmak isteyeceğinize karar vermeniz gerekiyor. 

Buzdolabında Dinlendirmek

Hazırlanan hurma toplarını yaptıktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletmek tüm malzemelerin birbiriyle iç içe geçmesini sağlıyor. Böylece maksimum lezzet elde edilebiliyor.

Hurma Topları Sunum Önerileri

Bisküvili hurma topları, sağlıklı atıştırmalık seçenekleri arasında öne çıkan lezzetli ve besleyici bir alternatif olarak biliniyor. Hem özel günlerde hem de sıradan çay saatlerinde tercih edilebilecek olan çikolatalı hurma topları, birbirinden farklı şekillerde sunulabiliyor. Sizler de kakaolu hurma toplarını yaptıktan sonra damak tadınıza ve göz zevkinize uygun olan sunumu tercih edebilirsiniz.  Yulaflı hurma toplarının pratik ve hızlı bir atıştırmalık olmalarını vurgulayarak günlük yoğun tempoda yaşayan kişilere hitap edebilirsiniz. Sunumunuzu görsel açıdan zenginleştirmek için yanına çeşitli meyveler ekleyebilirsiniz. Fındıklı hurma toplarının yanına çikolata sosu hazırlayarak servis tabağına ilave edebilirsiniz. Sunumda kullanmak için kullanacağınız tüm kayık tabak modellerine Karaca’dan ulaşabilirsiniz.

hurmatoplari4 1