kisaylari1 1

Kış Aylarında Enerjinizi ve Vücut Direncinizi Artıracak Sıcacık Tarifler

Kış ayları, soğuk havanın da etkisiyle biraz enerji düşüklüğüne sebep olabiliyor. Buna izin vermemek ve kışı zinde geçirmek için doğru beslenme alışkanlıkları kazanmak önemli. İşte tam da bu sebeple kaleme aldığımız, içinizi ısıtırken sizi zinde tutacak sıcacık kış tariflerimize bayılacaksınız! İçerikte neler mi var, buyurun görelim;

Kışa Meydan Okuyan Zencefilli Havuç Çorbası

Kış aylarının vazgeçilmezi sıcacık çorbalar sağlıklı ve zinde bir vücut için ilk tercihimiz. Zencefilin ısıtıcı etkisinin havucun vitamin deposu içeriğiyle birleştiği Zencefilli Havuç Çorbası da bu nedenle ilk önerimiz arasında yer alıyor.

Bu enfes lezzet için yapmanız gereken, haşlanmış havuçları, biraz zencefil, soğan ve sarımsak ile blenderdan geçirmek, ardından üzerine limon suyu ve bir tutam karabiber ekleyerek servis etmek. Afiyet olsun.

kisaylari2 1

Taptaze Kış Meyvelerini Aldık, Harika Bir Salata Yaptık!

Taptaze sebzeleri yaz kış fark etmeksizin dengeli şekilde tüketmek çok önemli! Tabii, en çok da kış aylarında… Kırmızı lahana, roka, turp, havuç, pancar ve daha pek çoğu, hem kışın en sevilenleri hem de tam vitamin deposu lezzetleri. Hazırlayacağımız salatanın içerisine biz neler mi ekledik? Kırmızı lahana, roka, ceviz ve biraz da nar! Malzemelere eklemeler ya da çıkarmalar yapmaksa tamamen size kalmış.

Tüm malzemeleri derin bir kasede karıştırıp, üzerine zeytinyağı, tuz, limon ekleyin ve afiyetle tüketin. Zenginleştirmek isterseniz, damak zevkinize uygun farklı salata sosları da deneyebilirsiniz.

Sağlıklı Bir Sıcak Kakaoya Kim Hayır Diyebilir Ki?

Dışarıda buz gibi bir rüzgar, hatta biraz da yağmur ya da kar! Evde sıcacık battaniyenizin altındasınız ve elinizde sıcacık bir kakaolu içecek var. İtiraf edin, bunu hayal etmek bile sizi çok mutlu etti değil mi? Üstelik kakaoyu doğru malzemelerle kullandığınızda lezzetine sağlık, sağlığınıza enerji katmanız da mümkün.
Yapmanız gereken şey; kakao tozunu, badem sütü veya başka bir bitki bazlı süt ile karıştırarak hazırlamak. İşte hepsi bu kadar. Eğer biraz daha doğal bir şeylerle tatlandırmak isterseniz de bal veya akçaağaç şurubunu tercih edebilirsiniz.

Sebzelerle Taçlandırılmış Airfryerde Sebzeli Tavuk

Protein açısından zengin ve düşük karbonhidrat içeren bir akşam yemeği için airfryerde sebzeli tavuk harika bir seçenek. Brokoli, brüksel lahanası ve havuç gibi kış sebzeleri ile zenginleştirilmiş, sarımsak ve zeytinyağı ile marine edilmiş tavuk göğsü, hem besleyici hem de doyurucu olmasının yanı sıra, kış aylarında zinde kalmanıza yardımcı olacak mükemmel bir içeriğe sahip!

Tarife dilediğiniz farklı kış sebzelerini ekleyerek hem çeşitliliğini hem de besin değerini daha fazla artırabilirsiniz.