kisaylari1

Yaz Öncesi Forma Girmenin Sırları – Kış Aylarını Boş Geçmeyin!

Yaz mevsimi yaklaşırken birçoğumuz ideal formumuza kavuşmak bazı yöntemler denemeye ya da diyete başlamaya karar veriyoruz. Oysa, doğru bir kış programıyla kısa süreli ve strese sokan hızlandırılmış yöntemlere başvurmaya hiç gerek yok. Yaz formuna kavuşmanın sırrı kış aylarında atılan sağlam adımlarda yatıyor. İşte kış aylarında uygulayabileceğiniz etkili stratejiler:

1- Düzenli Egzersiz Yapın, Kilo Verirken Zinde Kalın!

Kış aylarında yapılacak egzersizler için motivasyonunuzu koruyup, düzenli bir egzersiz programı uygularsanız yaza kadar forma gireceğinizden eminiz! Mesela, haftada en az üç gün, 30 dakika süren orta şiddetli egzersizler metabolizmanızı hızlandırarak, vücudunuzun daha etkin yağ yakmasına yardımcı olur.

2- Dengeli Beslenin, Hem Fit Hem De Sağlıklı Kalın!

Kış aylarında sağlıklı ve dengeli beslenmek, yazın daha fit bir vücuda sahip olmanızın temelini oluşturur. Sebze ve meyve ağırlıklı, protein bakımından zengin, düşük işlenmiş karbonhidrat içeren bir diyetle hem kilo kontrolü sağlarsınız hem de enerji seviyenizi maksimumda korursunuz.

Detoks smoothieler, taze sıkılmış meyve suları ya da yağsız hazırlanan yemekler dengeli beslenmede fit kalmak için yardımcılarınız olabilir.

Dengeli beslenmek kadar doğru porsiyon tüketmek de fit kalmak için önemli. Yiyeceklerinizi olduğundan daha bol gösteren illüzyonlu tabaklarla az porsiyonla tok hissetmeniz mümkün! Hemen Karaca Fit Serisi’ni keşfedin!

3- Su İçin, Metabolizmayı Hızlandırın!

Soğuk havalarda susuzluk hissi azaldığı için ne yazık ki pek çoğumuz için su tüketimi de azalıyor. Oysa sağlıklı bir vücudun ilk kuralı bolca su tüketmektir. Günde en az 2 litre su içmek, vücudunuzun toksinlerden arınmasına ve metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olur.

4- Yeterli ve Kaliteli Uyuyun, Sağlıklı Kilo Verin!

Yeterli ve kaliteli uyku uyumanın vücudumuz üzerindeki olumlu etkilerini bilseniz, kendinizi asla uykusuz bırakmazsınız. Sağlıklı bir kilo kontrolü içinde uyku olmazsa olmazımız. İyi bir metabolizmaya sahip olmak için düzenli ve yeterli uyku uyumaya özen gösterin.

Doğru yatak seçimi, Doğru kumaşa sahip nevresim takımları ya da konforlu uyku setleriyle uyku kalitenizi artırabilirsiniz.

5- Stresten Uzak Durun, Fit Bir Bedene Sahip Olun!

Stres, vücutta yağ birikimini ve kilo alımını tetikleyebilir. Yoga, meditasyon veya hoşlandığınız hobilere vakit ayırarak stresinizi azaltarak yaz aylarında daha fit bir bedene sahip olabilirsiniz.

Evinizin havasını yenileyip tazeleyecek bir hava temizleyici ve hava nemlendirici aslında tam olarak ihtiyacınız olan şey!

Kısacası, yaz mevsimi gelmeden önce kış aylarını verimli geçirmek, yazın hayal ettiğiniz forma girmenizin de anahtarı. Haydi, siz de sağlıklı yaşam tarzını benimseyerek kış aylarını boş geçirmeyin, yazın tadını çıkarın!

kisaylari2