terasdekorasyon1

Teras Dekorasyonu: Şehrin Karmaşasından Kaçın

Teraslar, bulunduğunuz mekandan ayrılıp derin bir nefes alabileceğiniz, keyifle sohbet edebileceğiniz ve çeşitli manzaralara bakarak hayallere dalabileceğiniz, eşsiz deneyimler yaşamanızı mümkün kılan alanlar olarak öne çıkıyor. Mekanların en sevilen kısımları arasında yer alan teras dekorasyonu fikirleri de bu nedenle büyük önem taşıyor.

Alanı çok daha estetik ve ilgi çekici hale getirmek için uygulanabilecek teras dekorasyon modellerine rastlanıyor. Bu yazıda, sizler için en etkileyici ve fonksiyonel teras dekorasyon fikirlerini paylaşacağız. Siz de okumaya devam ederek terasınızı en şık şekilde dekore etme imkanı elde edin!

terasdekorasyon2

Teras Dekorasyon Fikirleri

Evlerin en güzel köşelerinden olan teraslar farklı renklerde, desenlerde ve tarzlarda düzenlenebiliyor. Birbirinden şık mobilyalar, parkeler, aksesuarlar ve desenler kullanarak bu ortamı hem daha şık hem de daha fonksiyonel hâle getirmek de mümkün oluyor. Kişisel zevklere ve beğenilere göre döşenebilecek bu alan hem evden bağımsız hem de evi bütünleştirici bir mekan oluşuyla da dekoratif anlamda dikkat çekiyor.

Teras dekorasyonu gerçekleştirirken öncelikle alan genişliğine, tasarımda öne çıkması istenen noktalara ve eldeki imkanlara bakmak gerekiyor. Farklı pek çok şekilde dekore edilen teraslarda hem şık hem de özgün görünümler elde etmek mümkün oluyor. Her zevke ve beğeniye uygun teras dekorasyonu fikirleri bulunuyor. Doğrudan tasarımları uygulayabilmenin yanı sıra özelleştirilmiş dekorasyonlarla da teraslar daha şık bir hale getirebiliyor. 

Teraslar genellikle balkon gibi değerlendirilen, açık havanın tadını çıkarabileceğiniz alanları oluşturuyor. Renk seçimleri ve mobilyaların materyalleri de beğenilere göre farklılık ve çeşitlilik gösteriyor. Örneğin, daha otantik ve sade bir görünüm elde etmek için tahta ve ahşap mobilyalardan, kilimlerden ve hasırdan faydalanılabiliyor. Açık renklerle döşenen bu teraslarda oturma alanı, yemek masası, sandalye, barbekü köşesi gibi özelleştirilmiş alanlar yaratılabiliyor.

Genel tasarımı yaparken teras dekor modelleri ve alan genişliği büyük önem taşıyor. Küçük teraslarda daha çok duvar, köşe süslemeleri ve fonksiyonel masalardan faydalanılabiliyor. Büyük teraslar ise kış bahçesi oturma grupları gibi geniş ölçekli mobilyalar ve çok daha fazlasını tercih ederek dizayn edilebiliyor. Karaca’da bulunan her ihtiyaca ve beğeniye uygun teras dekorasyon ürünleri sayesinde de şık, estetik ve kullanışlı alanlar yaratılabiliyor. Siz de ürünlerinizde uzun ömürlü kullanım hedefliyor ve terasınızı çok daha göz alıcı hâle getirmek istiyorsanız Karaca’yı ziyaret edebilirsiniz. 

Kapalı Teras Dekorasyonu

Kapalı teraslar, açık teraslara nispeten bir oda gibi değerlendirmeye çok daha müsait oluyor. Hava akışının kesilmesi, korunaklı olması bu teras tipinin hem daha avantajlı bir şekilde dekore edilebilmesini hem de güvenle mobilyaların kullanılabilmesini mümkün kılıyor. Hava koşulları gibi olumsuzluk yaratabilecek çeşitli etkenlere karşı avantajlı olması bu teras tipinin dekorasyonunda farklılaşmaya gitmeyi mümkün kılıyor. Özellikle teras kış bahçesi dekorasyonu gibi ağır, incelikli dekorasyonları bu teras tipinde gönül rahatlığı ile uygulamak mümkün oluyor.

Kapalı teras dekorasyonu gerçekleştirirken tıpkı bir odada olduğu gibi dilediğiniz mobilyayı kullanmanız, fonksiyonellikten ve pratiklikten çok estetiği düşünme imkanınız bulunuyor. Oturma grupları, bahçe masa ve sandalyeleri, salıncaklar, halılar, puf koltuklar ve çok daha fazlası kişisel beğenilere göre bu alanlarda kullanılabiliyor. 

Kapalı terasları çok daha sıcak ve samimi hale getirmek için duvar dekorlarından da faydalanılabiliyor. Sarmaşıklar, aydınlatmalar, tablolar özellikle duvarları süslemek için en sık kullanılan ürünler oluyor. Teras balkon dekorasyonu sırasında ortama sıcaklık katan ve çok daha şık bir görünüm elde etmeye yardımcı olan temel faktörlerden biri de mum ve mumluklar oluyor. 

Kapalı teraslarda soğuk hava akışından, yağmur ve kar gibi yağışlardan korunmak mümkün olduğu için mum gibi temel aksesuarlar da rahatlıkla kullanılabiliyor. Terasın genişliğine bağlı olarak aralıklarla yerleştirilen mumları yakarak unutulmaz anlar yaşamak ve eşsiz bir ambiyans yaratmak mümkün oluyor. Bu ambiyansı oda parfümü veya yağları gibi ürünler kullanıp tamamlayarak da bütünlük oluşturulabiliyor. 

Açık Teras Dekorasyonu

Açık teras dekorasyonu sırasında genelde estetikten de önce fonksiyonelliği gözetmek gerekebiliyor. Hızlı katlanabilen sandalye ve masalar, kolay kaldırılabilen kilimler ve çok daha fazlası bu teras tipinde kurtarıcı oluyor. Alanı ahşap sandalye, masa ve kolay taşınabilir koltuklarla şık bir görünüme kavuşturarak da keyifli bir sohbet alanı oluşturulabiliyor. İşte açık teras dekorasyonunda kullanılabilecek bazı ürünler:

  • Rahat Oturma Grupları: Şık ve konforlu oturma grupları, terasınıza davetkar bir hava katarak daha estetik hale getirebiliyor.
  • Salıncaklar ve Hamaklar: Rahatlamak için salıncaklar veya hamaklar tercih ederek keyifli bir mekan yaratmanız mümkün.
  • Saksı Çiçekleri ve Bitkiler: Renkli saksılarda çiçekler veya yeşil bitkiler, teraslara doğal bir güzellik katarak taze görünüm sağlıyor. 
  • Şemsiyeler: Büyük ve renkli şemsiyeler kullanarak güneşten koruma sağlarken terasa görsel bir çekicilik katabilirsiniz.

Genellikle çatı teras dekorasyonu olarak da bilinen bu tür alanlarda, yazları gölgelikli bir alan yaratmak için hasır güneş şemsiyeleri kullanmak gibi estetik ve eğlenceli fikirleri uygulamak da yaratıcı bir bakış örneği olarak öne çıkıyor. Çatı teras dekorasyonu sırasında en önemli nokta dış etkenlere aşırı bağlılık ve görülebilir olma ihtimalini gözeterek hamlelerde bulunmak oluyor. Bu kapsamda şemsiyeler, katlanabilir pratik tenteler gibi çözüm yollarını tercih ederek dış etkiyi azaltmak mümkün. Özellikle açık küçük teras dekorasyonu yaparken tıpkı balkonlarda olduğu gibi katlanabilir camlar da tercih edilebiliyor. Böylece daha özgür bir alan oluşturulabiliyor.

Genellikle üstü açık olan, dışarı ile etkileşim hâlinde olabileceğiniz apartman teras dekorasyonu sırasında pratikliğin göz önünde bulundurulduğu görülebiliyor. 

Bitki ve Yeşilliklerle Renk Katma Yolları

Teraslara renk katan ve çok daha şık bir görünüm elde etmeye yardımcı olan yegane dekorasyon ürünleri bitkiler oluyor. Çeşitli bitkiler sayesinde yaz-kış her mevsim terası rengarenk tutarak renkli ve canlı bir görünüm elde edilebiliyor. Teras dekor fikirleri denince ilk akla gelenler arasında yer alan bitkiler, özellikle köşelere ve terasın uç kısımlarına koyulabiliyor. Bu şekilde derin, doğal ve sade bir görünüm elde ederken terası daha şık hale getirmek de mümkün oluyor. 

Sepet gibi ürünlerden veya özel tasarlanmış saksılardan faydalanarak bitkilerin görünümü de farklı şekillerde yorumlanabiliyor. Renkli, desenli, farklı boyutlardaki saksılar ve sepetler sayesinde atmosferde büyük değişiklikler yaratılabiliyor. Tercih edilen bitkilerin çiçek renklerine, boyutlarına göre tercih edilebilecek olan ürünler de farklılık gösteriyor. Karaca tarafından sunulan seçenekler arasından tercihte bulunarak teras kat dekorasyonuna farklı bir soluk katabilirsin.

Özellikle teras kış bahçesi dekorasyonu gibi özelleştirilmiş fikirlerde ya da yağmur ormanı-sera temalarında bitkilerden sıklıkla faydalanıldığı görülüyor. İster çiçekli ister tek gövdeli ve yapraklı bitkiler olsun sevdiğiniz yeşillikleri seçerek terasınızı daha şık bir hale getirmeniz mümkün. Terasa renk katan tek şey elbette ki bitkiler olmuyor. Kullanılan aksesuarlar, mumlar, tablolar ve çok daha fazlası da genel tasarımda bütünleştirici bir etkiye sahip oluyor. Bitkilerin yanında küçük biblolar kullanmak, özel saksılar ve bitki süsleri seçmek de ortamı bambaşka bir havaya büründürmekte etki sağlıyor. Yine teras duvar dekorasyonu sırasında kullanmak üzere çeşitli sanatsal tablolardan veya aile fotoğraflarının yer aldığı çerçevelerden de faydalanılabiliyor.