mantarsote1

Tadına Doyulmaz Lezzet: Mantar Sote Tarifi

Mantar sote, sağlıklı ve lezzetli alternatifler arasında yer alıyor! Bu leziz yemeğin ana malzemesi olan mantar, yoğun lezzeti ve hafif dokusuyla öne çıkıyor. Zeytinyağında kavrulan mantarlar, üzerine eklenen baharatlar ve çeşitli sebzelerle mükemmel bir uyum yakalıyor. Soğan, sarımsak, biber gibi malzemelerle zenginleştirilen mantar sote tarifi, hem göz zevkine hitap ediyor hem de besleyici bir öğün geçirmeyi mümkün hale getiriyor!

Mantar sotenin çeşitlendirilebilir bir tarif olması da ayrı bir avantaj sağlıyor. İsteğe bağlı eklenen sebzeler ve baharatlarla kişiselleştirilebilen bu tarif oldukça kolay bir şekilde hazırlanıyor! Özenle oluşturduğumuz bu tariften yararlanarak tadına doyum olmayan mantar sote nasıl yapılırın püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Tarifte kullanacağınız tek tava, çatal, kaşık ve diğer mutfak gereçlerini ise Karaca’dan satın alabilirsiniz!

mantarsote3

Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Davet sofralarından günlük yemeklere kadar pek çok menünün vazgeçilmezi olan sebzeli mantar sote, damak çatlatan bir tada sahip! Son derece pratik bir şekilde hazırlanabilen bu ana yemek, mantar sevmeyenlerin dahi bayılacağı bir lezzetin garantisini veriyor. Kaliteli baharatlar ve eşlikçi mezelerle servis edebileceğiniz mantar sote kalori bakımından da oldukça avantajlı!
Düşük kalorili yemek arasında bulunan fırında mantar sote, diyet yapanlar tarafından tüketilmeye de uygun. Mantarı servis edeceğiniz Fine Pearl yemek takımının yanına ekleyebileceğiniz çeşitli salatalarla diyetinize uygun bir öğün hazırlayabilirsiniz. Kilo almaya çalışanlardansanız tercihinizi kaşarlı mantar soteden yana kullanabilir yanında ise pilav servis edebilirsiniz! Mantar sote kaç dakikada pişer, yanında ne yenir gibi detaylara tarifin devamından ulaşabilirsiniz.

mantarsote2

Lezzetiyle Damak Çatlatan Mantar Sote Tarifi!

Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağı eklediğiniz tavaya ekleyin. Soğanlar kavrulduktan sonra salça ve mantarları ilave edin. Yemeği, tüm sebzeler ve baharatlar özdeşleşinceye kadar pişirin. Yanında birkaç dilim ekmek ya da pilavla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 35 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 188 kcal

Lezzetiyle Damak Çatlatan Mantar Sote Tarifi! Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Lezzetiyle Damak Çatlatan Mantar Sote Tarifi! Malzemeleri
  

  • 1 paket kültür mantarı (300-400 gram kadar, iri iri doğranmış)
  • 1 adet soğan (orta boy, doğranmış)
  • 3 çk sıvı yağ
  • 1/2 yk tereyağı
  • 1 adet domates (büyük boy)
  • 2 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (opsiyonel)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yk salça (domates ya da biber)
  • 1 çk tuz
  • 1 çk pul biber
  • 1/2 çk karabiber
  • 1 tutam maydanoz (kıyılmış)

Lezzetiyle Damak Çatlatan Mantar Sote Tarifi! Nasıl Yapılır
 

  • Geniş bir tavanın içine tereyağı ve sıvı yağı ilave edin. Üzerine soğanları ekleyin. Soğanları kavurduktan sonra biberleri de ilave ederek pişirmeye devam edin.
  • Tavanın içine mantarları da ekleyerek kavurun.
  • Mantarların suyunu salmaması için tavaya ekledikten sonra 2 dakika kadar hiç dokunmayın. 2 dakikanın ardından yavaş bir şekilde karıştırın.
  • Salça ve baharatları da tavanın içine ekledikten sonra tüm malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Salçanın kokusu çıktıktan sonra yarım su bardağı ılık suyu tavanın içine ekleyin.
  • Küçük küpler halinde kestiğiniz domatesleri de tavaya ekleyin ve altını kısın.
  • 10 dakikalık pişirme süresinin ardından üstüne maydanoz serperek servise hazır hale getirin.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 300gCalories: 188kcalCarbohydrates: 13.48gProtein: 5.63gFat: 12.77gSodium: 130.26mgPotassium: 953.9mgFiber: 3.98gVitamin A: 116.44IUVitamin C: 110.99mgCalcium: 55.53mgIron: 2.32mg
Etiket Mantar Sote Tarifi

Mantar Sote Yapımı Püf Noktaları

Alanında uzman şeflerin reçetelerinde yer alan mantar sote tarifinin bazı püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Mantarları Doğramak

Oldukça farklı bir yapıya sahip olan mantar, tıpkı ıspanak gibi piştikten sonra hacim olarak küçülüyor. Bu nedenle bıçak yardımıyla küçültülen mantarların orta büyüklükte kesilmesi öneriliyor. Kesme tahtası ve bir adet bıçak yardımıyla bu işlem oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Mantarları Karıştırmamak

Mantar sote malzemelerinin suyunu bırakmaması için tavaya alındıktan sonra 2 dakika kadar herhangi bir uygulama gerçekleştirmemek gerekiyor. 2 dakikanın ardından karıştırma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu işlem mantarların fazla suyunu bırakmamasını sağlıyor.

Mantar Sote Sunum Önerileri

Mantar sote yapımıyla her ne kadar pratik bir yemek olsa da sunumuyla gözleri doyuruyor. Mantar yemeği çeşitleri arasında sıkça tercih edilen bu yemek, yanında eşlik edecek birkaç lezzetli seçenekle servis edilebiliyor. Öncelikle, mantar sotenin yanına uygun bir garnitür seçmek gerekiyor. Taze yeşilliklerle hazırlanan bir salata, sotenin yoğun tadını dengeleyebiliyor ve sunumu görsel olarak zenginleştiriyor.

Pirinç veya bulgur pilavı gibi hafif ve doyurucu bir yan yemek de mantar soteyle harika bir ikili oluyor. Daha hafif bir alternatif arıyorsanız, ızgara sebzeler veya patates kızartması da tercih edebilirsiniz. Sofranızı daha zenginleştirmek istiyorsanız, mantar soteyi farklı bir şekilde sunmayı düşünebilirsiniz. Mantar sote yanına ne gider sorusuna cevap olarak bu çeşitli seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Hazırladığınız yemekleri Karaca 316 paslanmaz çelik çatal kaşık bıçak takımı ve tabaklarıyla oluşturduğunuz sofrada servis edebilirsiniz!

mantarsote4