patlicanyemegi2

Afiyet Dolu Sofralara Davet: Pratik Patlıcan Yemeği Tarifi

Pratik patlıcan yemeği tarifi, mutfakta lezzet arayanların vazgeçilmezi! Bu lezzetli sebze, kendine özgü dokusu ve besleyici özellikleriyle sofralara zenginlik katarken birbirinden farklı gıdalarla uyumlu olması ise pek çok tarifte yer almasını sağlıyor. Patlıcan yemeği tarifleri, çeşitli malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor ve birbirinden farklı damak tatlarına hitap ediyor! Özellikle yoğun iş temposuna sahip olanlara zaman tasarrufu sağladığı için lezzetli ve doyurucu bir seçenek halini alıyor. 

Patlıcan yemeği çeşitlerinde kullanılan malzemelerin uyumu ve pişirme yöntemleriyle elde edilen lezzet, sofraları şenlendirirken ev halkının mutlu olmasını da sağlıyor. Antioksidan özellikleriyle vücudu koruyan ve lif içeriğiyle sindirimi destekleyen bu mucizevi yemeği sofralarınıza kolayca taşıyabilirsiniz. Özenle hazırladığımız tariften patlıcan yemeği nasıl yapılır sorusunun yanıtına ve tüm püf noktalara ulaşabilirsiniz! Bu tarifleri granit tencere ve birkaç temel mutfak gereci kullanarak hazırlayabilirsiniz.

patlicanyemegi3

Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

Kolay patlıcan yemeği, ani misafirlere sunulabilecek doyurucu lezzetler arasında yer alıyor. Geçmişten günümüze kadar pek çok kişinin severek tükettiği bu tarif, hem tencere hem de fırında kolaylıkla hazırlanabiliyor. Mutfakta zaman geçirmeyi sevmeyenlerin dahi kolaylıkla yapabileceği patlıcan yemeği kalori açısından da oldukça düşük! Diyet yapıyor ya da sağlıklı besleniyorsanız sizler için özel olarak hazırladığımız bu tariften yararlanarak hem düşük kalorili hem de besleyici bir öğüne imza atabilirsiniz. Tarifin detaylarından patlıcan yemeği kaç dakikada pişer sorusunun yanıtına ve diğer tüm püf noktalara ulaşabilirsiniz!

patlicanyemegi1

Sofralara Renk Katan Patlıcan Yemeği Tarifi…

Nefis bir patlıcan yemeği için tüm malzemeleri yıkayın ve patlıcanları suda bekletin. Derin bir tencerenin içinde pişirme işlemini gerçekleştirin. Lezzetiyle damak çatlatan patlıcan yemeği piştikten sonra yoğurtla servis edin! Afiyet olsun…
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 50 dakika
Toplam Süre 1 saat 20 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 130 kcal

Sofralara Renk Katan Patlıcan Yemeği Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Sofralara Renk Katan Patlıcan Yemeği Tarifi… Malzemeleri
  

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çk tuz
  • 1 çk karabiber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 yk domates salçası
  • 1/2 çb zeytinyağı

Sofralara Renk Katan Patlıcan Yemeği Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyduktan sonra küp küp doğrayın. Acı tadının kaybolması için tuzlu su dolu bir kabın içinde bir süre bekletin.
  • Alacalı bir şekilde hazırladığınız patlıcanlar tuzlu suda beklerken kuru soğanı ve sarımsakları doğrayın ve zeytinyağı eklediğiniz tencerede pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar kavrulurken biberleri doğrayın ve onları da tencereye ilave edip 4 dakika kadar kavurmaya devam edin.
  • Salçayı da ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun ve ardından küp doğranan domatesleri ilave edin.
  • Süzüp duruladığınız patlıcanları da tencereye ekleyin ve baharat ilavesinden sonra domatesler suyunu bırakmadıysa 1 su bardağı kadar kaynar su ekleyin. Suyu ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Su kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve patlıcanlar pişene kadar kısık ateşe alın. Yaklaşık 15 dakikanın sonunda tencerenin altını kapatın.
  • Yemek biraz dinlendikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz!

Besin Değeri

Serving: 370gCalories: 130kcalCarbohydrates: 12.03gProtein: 3.97gFat: 7.13gSodium: 403.93mgPotassium: 746.9mgFiber: 7.66gVitamin A: 119.14IUVitamin C: 138.55mgCalcium: 57.48mgIron: 1.66mg
Etiket Patlıcan Yemeği Tarifi

Patlıcan Yemeği Yapımı Püf Noktaları

Patlıcan yemeği yapımının birbirinden farklı pek çok püf noktası bulunuyor. Bu püf noktalar lezzetli bir yemek hazırlamak için son derece önemli bir yere sahip! Sizler de hem lezzetli hem de pratik bir öğün hazırlamak istiyorsanız şu püf noktalara dikkat edebilirsiniz:

Patlıcanları Suda Beklettikten Sonra Doğramak

Acı bir tada sahip olan patlıcanların pişirilmeden önce tuzlu suda beklemesi bu tarifin en önemli püf noktası! Yemeği hazırlamadan önce bıçak yardımıyla alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcanları tuzlu su içinde yarım saat kadar bekleterek acı tadının kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Acısı çıkan patlıcanları kesme tahtasına alarak ne çok büyük ne de çok küçük doğrayın. Orta kalınlıkta doğrama işlemi gerçekleştirerek yemeğinizin eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.

Baharat Ayarı Yapmak

Sulu yemeklerin lezzetiyle damak çatlatan bir hal alması için baharat ayarının oldukça fazla önemi bulunuyor. Tuz, karabiber ve damak tadınıza göre diğer baharatları da kullanarak yemeğe ekstra lezzet katabilirsiniz.

Patlıcan Yemeği Sunum Önerileri

Fırında patlıcan yemeği sunumunda görsel bir şölen yaratmak için bazı sunum önerileri bulunuyor. Eşsiz bir sunuma imza atmak için ilk olarak Karaca’dan temin edebileceğiniz 12 kişilik çatal kaşık bıçak takımını kullanabilirsiniz. Peçete halkaları, gösterişli bir yemek takımı ve son derece özenli bir örtü, masanın düzenli ve şık görünmesini sağlayabilir. Yemeği sunarken 12 kişilik yemek takımını kullanarak sofranıza zarafeti taşıyabilirsiniz. 

Sulu patlıcan yemeğinin yanında servis edilecek garnitürler ve ekstralarla sunumu zenginleştirebilirsiniz. Taze yeşilliklerle süslenmiş bir tabak veya yanında ekstra soslarla sunum gerçekleştirebilirsiniz. Tencerede patlıcan yemeğinin aromasını ve lezzetini ön plana çıkarmak için uygun baharatlar ve mezeler tercih edebilirsiniz. Masanın genel görünümünü tamamlamak için de şık bir masa örtüsü veya masa altlığı kullanabilirsiniz.

patlicanyemegi4