sulukofte2

Sulu Köfte Şöleni: Ev Yapımı Tarifle Lezzet Dolu Anlar

Sulu köfte, evde kolay bir şekilde hazırlayacağınız sıcacık tariflerin başında yer alıyor. Sevdikleriyle birlikte keyifli anlar yaşamak isteyenler için mükemmel bir seçenek olan bu yemek; köftelerin nefis sosuyla buluştuğu, doyurucu ve enfes bir lezzet deneyimi sunuyor. Evde kolaylıkla hazırlanan fırında sulu köfte, mis gibi kokusuyla mutfakları şenlendirirken sofralarda da büyük bir beğeni topluyor. 

Taze malzemelerle hazırlanan köftelerin sulu sosu, her bir lokmada damaklarda eşsiz bir şölen yaşatıyor. Baharatların muazzam uyumuyla zenginleştirilen bu tarif, aile ve sevdiklerinizle bir araya gelerek paylaşılacak keyifli anların başlangıcı oluyor. Hazırlık sürecinin kolay olması kadar lezzetiyle de kendine hayran bırakan patatesli sulu köfte, sofralarınızı şölene çevirmek için tek başına dahi yeterli. Sizler de evde sulu köfte tarifini yapmak istiyorsanız birkaç temel mutfak ekipmanına ihtiyacınız olacak! Mutfak şefi ve diğer küçük ev aletlerini hazırladıktan sonra tarifi uygulamak için yazımızı okumaya devam edin!

sulukofte3

Sulu Köfte Nasıl Yapılır?

Sulu köfte çeşitleri, Türk mutfağının demirbaşı lezzetleri arasında kendine sarsılmaz bir yer ediniyor. Anne usulü sulu köfte ise alternatif tariflerin sadece birtanesi! Özenle hazırlanan köftelerin yumuşak dokusu ve baharatlı sosunun birleşimiyle gerçek bir lezzet şöleni sunuyor. İçerisine katılan doğal baharatlar, köftelere derin bir aroma ve karakter kazandırırken sulu sosunun kıvamıyla da ekmek banmak için adeta bir davet niteliği taşıyor. Sulu köfte nasıl yapılır sorusunun cevabı olan tarifi uygulayarak sofralarınıza muhteşem bir lezzet sunabilirsiniz. Sulu köfte kalori bakımından da ideal olduğu için sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Tarifin yapımında kullanacağınız derin tencere ve daha pek çok malzemeyi Karaca’dan satın alabilirsiniz.

sulukofte1

Ağızda Dağılan Nefis Sulu Köfte Tarifi!

Bu muhteşem yemeği yapmak için öncelikle köfte harcı hazırlayın ve yuvarlayarak şekil verin. Sulu sosu için kullanılan malzemelerle harika bir sos hazırlayın ve köftelerin üzerine dökerek pişirin. Yemek hazır olduktan sonra servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 45 dakika
Toplam Süre 1 saat 15 dakika
Kategori Ana Yemek
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 268 kcal

Ağızda Dağılan Nefis Sulu Köfte Tarifi! Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Ağızda Dağılan Nefis Sulu Köfte Tarifi! Malzemeleri
  

Köfte İçin:

  • 300 gram kıyma (orta yağlı)
  • 1 yk un
  • 2 yk ince bulgur
  • 1 çk tuz
  • 1 çk karabiber
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 4 adet patates

Pişirmek İçin:

  • 3 yk sıvı yağ
  • 1 yk biber salçası

Ağızda Dağılan Nefis Sulu Köfte Tarifi! Nasıl Yapılır
 

  • Köfteyi hazırlamak için kıyma, soğan, bulgur ve damak tadınıza uygun olan baharatları karıştırarak yoğurun.
  • Hazırladığınız harçtan ufak parçalar alarak ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayın.
  • Ceviz büyüklüğündeki köftelerin üzerine un serpiştirerek yapışmalarını engelleyin.
  • Derin bir tencerenin içine yağ ve salça ilave ederek kavurun.
  • Tencereye küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin ve kavurun.
  • Patateslerin üstüne kaynar su ekleyin. Su tekrar kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin.
  • Orta ateşte köfteler pişene kadar pişmeye bırakın.
  • Sulu köfteler piştikten sonra servise hazır hale getirin.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 375gCalories: 268kcalCarbohydrates: 32.06gProtein: 13.48gFat: 9.08gCholesterol: 29.05mgSodium: 54.13mgPotassium: 574.63mgFiber: 2.9gVitamin A: 2831.57IUVitamin C: 21.18mgCalcium: 43.64mgIron: 1.93mg
Etiket Sulu Köfte Tarifi

Sulu Köfte Yapımı Püf Noktaları

Sulu köfte yapımını tercih eden kişiler, pratik ve doyurucu bir öğün noktasında büyük bir avantaja sahip oluyor. İçerisindeki malzemelerin besin değerinin yüksek olması, yemeğin sık sık yapılmasını sağlıyor. Bu noktada ise patatesli sulu köfte nasıl yapılır sorusu kadar püf noktalar da oldukça merak konusu. Sulu köfte malzemelerinden eşsiz bir lezzet yaratmak için dikkate alabileceğiniz püf noktalar şu şekilde sıralanıyor:

Köfte Harcı Kullanmak:

Köfte harcını hazırlarken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Kullanılan malzemelerin kalitesi, bu noktada öne çıkıyor. Parça et alarak kıyma makinesinde çekebilir ve harç ile birleştirerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Pişirme Süresini Doğru Ayarlamak:

Sulu köfte kaç dakikada pişer sorusunun yanıtını bilmek, elde edilen yemeğin dağılmaması için son derece önemli. Tüm adımlara uyum sağlanması halinde 45 dakikalık bir pişirme süresi leziz bir yemek elde etmek için yeterli oluyor.

Baharat Kullanımı:

Kullanılan baharatlar, yemekten maksimum tat almayı sağlıyor. Karabiber, tuz, pul biber ve nane başta olmak üzere damak tadınıza uygun olan baharatları tercih ederek dağılmayan sulu köfte tarifini başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Sulu Köfte ile En İyi Neler Gider?

Salçalı sulu köfte, çeşitli yan yemeklerle ve ekmekle harika bir uyum yakalıyor. Özellikle pirinç ya da bulgur pilavı gibi kuru bir yan yemek tercih edildiğinde lezzeti daha da belirginleşiyor. Közlenmiş veya ızgara sebzeler de sulu köfteyle mükemmel bir ikili oluşturabiliyor. Eğer daha hafif bir yan yemek arayışındaysanız yoğurtlu semizotu salatası veya marul salatası gibi taze ve hafif sebzelerle hazırlanan salatalar da sulu köftenin yanına yakışabilir. Bu lezzetli yemeği şu yancılarla da sunabilirsiniz:
Bulgur pilavı
Semizotu
Közlenmiş biber
Mevsim salata
Pancar salatası
Tarator
Sulu köfte yanına ne gider sorusuna cevap olarak verilebilecek sayısız seçenek bulunuyor. Fakat bu lezzetleri hazırlamak kadar sunmak da önem kazanıyor. Desenli, renkli ya da sade 6 kişilik yemek takımını tercih ederek sunumunuzu en iyi şekilde yapabilirsiniz. Aynı zamanda 316 paslanmaz çelik çatal kaşık bıçak takımıyla son derece şık sofralara imza atabilirsiniz.

sulukofte4