magnolia2

Magnolia Tatlısı: Meyve ve Kremanın Eşsiz Uyumu

Son zamanların en sevilen pratik lezzeti: magnolia! Pek çok kişinin severek tükettiği, hafif ama lezzetli bu tatlı hemen her yörede kendine yer ediniyor. New York pastanelerinden dünyaya yayılmış olan bu lezzeti dünyanın her yanından insanın tercih ettiğini görmek mümkün oluyor. Bu yazımızda sizler için sevilen ve sık merak edilen kolay magnolia tarifini ele aldık! Siz de bu tarifi yaparak hızlıca tatlınızı hazırlayabilir, sevdiklerinizi unutamayacakları bir lezzet yolculuğuna çıkarabilirsiniz! Orijinal magnolia tarifini keşfetmek için yazımızı okumaya devam edin!

magnolia5

Magnolia Nasıl Yapılır?

Sevilen tatlılar arasında yer alan magnolia nasıl yapılır sorgusuna sıklıkla rastlanıyor. Özel davet sofralarının ve çay yanı sohbetlerinin sevilen eşlikçilerinden olan magnolia, pratik ve kolay yapımı ile de dikkat çekiyor. Magnolia, yapımı son derece kolay olan tatlılar arasında yer alıyor. Hızlı ve zahmetsiz şekilde hazırlanan magnolia tarifini yapmak için önce kremayı hazırlamak gerekiyor. Sonrasında tatlı tabanına yerleştirilecek olan bisküviyi hazırlayarak küçük parçalar hâlinde ufalamak yeterli oluyor. 

Tatlıyı hazırlarken estetik bir görünüm yakalamak için çeşitli soslardan ve taze meyvelerden faydalanılabiliyor. Özellikle çikolatalı, çilekli, muzlu magnolia seçenekleri sayesinde farklı estetiklere ve lezzetlere sahip tatlılar hazırlanabiliyor. Bu sayede hem göze hem de mideye hitap ederek etkileyici davet sofralarını kurmanız da mümkün oluyor.

magnolia1

Magnolia Tarifi

New York’tan dünyaya açılmış olan bu lezzet en sevilen ve en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. Magnoliayı farklı pek çok tarifle hazırlamak, süslemeler ve sunum şekilleriyle çok daha estetik ve lezzetli hale getirmek de mümkün oluyor. Kolay uyarlanabilir olması, her damak zevkine hitap edebilecek şekilde hazırlama imkanı sunması tatlının öne çıkmasını sağlayan ana detayları oluşturuyor. Siz de magnolia tarifi sayesinde her sofraya ve çay sohbetine eşlik edecek pratik ve lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. En mutlu anların leziz eşlikçisi magnolia, bu yazımızda tüm incelikleri ile sizlerle!
Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 45 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Amerikan Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 746 kcal

Magnolia Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Magnolia Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 L süt
  • 1 sb toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1.5 çb krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 yk nişasta
  • 2 yk un

Tabanı İçin:

  • 1 paket bebe bisküvisi (opsiyonel olarak petibör de kullanılabilir)

Süsleme İçin:

  • Çilek ve Çikolata sosu
  • Taze meyveler (muz, çilek, yaban mersini vb.)

Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Tencere içerisine magnolia malzemeleri içerisinde yer alan süt, un, mısır nişastası, şeker ve yumurta sarısını ekleyin. Kıvam alana kadar ara vermeden muhallebiyi karıştırın. Sonrasında kremayı ekleyin. (Magnolia tarifi kremasız olarak da yapılabilir, krema opsiyoneldir.)
  • Muhallebi piştikten sonra bir çırpıcı yardımıyla köpürtün ve kıvamının çok daha akışkan olmasını sağlayın.
  • Rondo içerisine aldığınız bebe bisküvilerini ufalayın. Bu aşamada büyük herhangi bir parça kalmamasına dikkat edin.
  • Magnolia üzerinde kullanmak üzere isteğe bağlı olarak özel sos veya süsleme malzemelerini hazırlayın. Çilekli magnolia için çilekleri ince ince dilimleyin.
  • Tatlıyı koyacağınız servis kabını seçerek önce tabana ufalanmış bisküvi tozlarını serpin. Sonrasında taban üstüne muhallebinin bir kısmını yavaşça boşaltın.
  • Ara kata dilediğiniz süslemeleri ve taze meyveleri ekledikten sonra bir kat daha bisküvi tozu dökün.
  • Muhallebi ile son katı da attıktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
  • Hazırladığınız magnoliaları dolaba atarak birkaç saat dinlenmeye bırakın. Sonrasında servis ederek afiyetle tüketebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 746kcalCarbohydrates: 89.16gProtein: 13.95gFat: 39.24gCholesterol: 125.89mgSodium: 347.13mgPotassium: 639.87mgVitamin A: 648.92IUVitamin C: 28.34mgCalcium: 356.41mgIron: 1.51mg
Etiket Magnolia Tarifi

Magnolia Yapımı Püf Noktaları

Magnolia yapımı sırasında takip edilmesi gereken belli, başlı püf noktalara rastlanıyor. Bu püf noktalar ile birlikte tarifi hem daha kolay bir şekilde hem de daha lezzetli yapmak mümkün oluyor. İşte magnolia yapımında dikkat edilmesi gerekenler!

Muhallebiyi Pürüzsüz Hale Getirmek

Magnolianın en dikkat çeken yanı şüphesiz ki muhallebisi oluyor. Bu muhallebiyi yerken bir topaklanma ile karşılaşmamak ve muhallebinin kesilmesini önlemek için iyice çırpmaya özen göstermek gerekiyor. Özellikle pişirme sırasında dibe sarma, yanma ve topaklanma sorunlarının önüne geçmek için devamlı karıştırmak, ocaktan aldıktan sonra ise bir çırpıcı kullanarak muhallebiyi köpürtmek bu noktada avantaj sağlıyor. Pişirme sırasında dibe sarmayı önlemek için Karaca çelik tencere seçeneklerinden faydalanılabiliyor.

Kıvam Artırmak için Nişasta Eklemek

Magnolia kreması (muhallebisi) hafif kıvamlı ve koyu bir şekilde hazırlanması gereken bir ürün. Bu ürünü hazırlarken doğru oranda nişasta kullanmaya dikkat etmek önem taşıyor. Normal nişastanın yanı sıra un veya pirinç nişastası kullanarak da istenen kıvam elde edilebiliyor. Aşırı koyulaşmanın önüne geçmek için ise tarifte verilen miktara uygun kullanıma özen göstermek gerekiyor. Muhallebinin çok katı olması durumunda süt veya sıvı krema ekleyerek tarifi seyreltmek ve daha akışkan hâle getirmek mümkün oluyor. 

Bisküviyi İyice Ufalamak

Bisküvi, tatlının tabanını ve ara katını oluşturan yardımcı bir element olduğu için iyice ufalanması, mümkünse un hâline getirilmesi de önemli. Kaşıkla muhallebiyi alırken bütünlük oluşturmak ve kolay bir tüketimi desteklemek için doğrayıcı ve rondo kullanarak bisküviler ufalanabiliyor. Ufalanan bisküvilerin fazlasını sonrasında tatlıyı süslemek üzere üst kısımda kullanmak da mümkün oluyor.

magnolia3

Magnolia Sunum Önerileri

Magnolia tatlısını farklı pek çok şekilde sunmak mümkün oluyor. Renkli görünümü ve akışkan yapısı ile bu tatlı farklı kuplarda, kaselerde ya da servis tabaklarında sunulabiliyor. Magnolia sunumu sırasında kullanılan servis gereçlerinin yanı sıra tatlı üzerine farklı jöleler, süslemeler hazırlayarak da sunumda çeşitlilik sağlanabiliyor. Özellikle çilekli yahut çikolatalı magnolia seçeneklerini hazırlayarak renkli bir görünüm elde edilebiliyor. 

Tatlı sunumu sırasında kullanılan, Karaca tarafından özel hazırlanmış magnolia bardağı seçenekleri de görüntüyü daha estetik hâle getirmeye yardımcı oluyor. Üstelik bu bardaklar sayesinde kişiye özel porsiyonlama da hızlı ve pratik şekilde yapıldığı için avantaj sağlıyor. Uzun süreli saklama için ise magnolia kavanozu seçeneklerinden faydalanılabiliyor. Daha farklı ve eğlenceli bir görünüm için ise Karaca muglar-kupaları kullanarak da tatlıları porsiyonlamak mümkün oluyor. 

Magnolia ile Ne İyi Gider?

En sevilen tatlılar arasında yer alan magnolianın yanında güzel gidecek pek çok aperatife rastlanıyor. Bu eşsiz lezzetle birlikte sunulduğunda akıllara kazınan bir deneyim sunacak olan tarifler arasında;
Mercimekli köfte,
Kısır,
Tatlı-tuzlu kurabiye,
Taze meyveler ve dondurma seçenekleri,
Çay, kahve ve meyve suları yer alıyor. 

Magnolia tatlısı ile birlikte tüketilebilecek olan yiyecekler tercihe bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor. Magnolia kalori bakımından yüksek değere sahip olduğu için dengeli tüketim de önem taşıyan noktalar arasında yer alıyor. Siz de tatlınızın yanında yukarıda yer alan seçenekleri ekleyebilir, eşsiz tariflerinizle misafirlerinizi keyifli bir şekilde ağırlayabilirsiniz. 

magnolia4