elmalikek2

Pratik ve Lezzetli Elmalı Kek Tarifi

Pratik bir şekilde hazırlanabilen ve lezzeti ile damaklarda kendine yer edinen elmalı kek, pek çok kişinin tercihleri arasında yer alıyor. Tam bir kış tarifi olan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi. Keyifli bir sohbetin tadını artırmak, en mutlu anınızı tatlı bir dilimle taçlandırmak istiyorsanız tercihinizi elmalı kekten yana kullanabilirsiniz. Kolay bulunabilen malzemeler ile pratik bir tatlı yapmak istiyorsanız ve “Elmalı kek nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını arıyorsanız bu tarifi uygulayabilirsiniz. Yazımızı okumaya devam edin ve muhteşem bir lezzetin adımlarını öğrenin!

elmalikek3

Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Soğuk kış günlerinde sıcacık bir his bırakacak tatlı tarifi mi arıyorsunuz? Bu noktada tercihinizi elmalı kekten yana kullanabilirsiniz. Elmalı kek tarifi kolay bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu tatlıyı yapmak için tek yapmanız gereken belirtilen adımları uygulamak. Ürünleri ölçüleriyle birlikte karıştırırken doğru yöntemleri kullanmanız gerekiyor. Yumurta ve şekeri çırparak başlayan hazırlık sürecinde püf noktaları da göz önünde bulundurabilirsiniz. Önerilen pişirme süresine de dikkat ederek süreci tamamlayabilir, hem kabarık hem de oldukça lezzetli bir kek elde edebilirsiniz! Yanına çay ya da kahve demleyerek lezzetli bir öğüne imza atabilirsiniz.

elmalikek1

Pratik ve Lezzetli Elmalı Kek Tarifi

Yumurta ve şekeri derin bir kabın içine alarak çırpın. Elde edeceğiniz karışımın üzerine sıvı malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Kuru malzemeleri ve rendelenmiş elmayı da karışıma ekledikten sonra yağladığınız fırın kabına alın. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirdikten sonra afiyetle tüketin…
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Toplam Süre 50 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 271 kcal

Pratik ve Lezzetli Elmalı Kek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Pratik ve Lezzetli Elmalı Kek Tarifi Malzemeleri
  

  • 3 adet yumurta
  • 2 çb toz şeker
  • 2 çb sıvı yağ 250 ml
  • 2 çb yoğurt 250 ml
  • 4 çb un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 adet elma
  • 2 yk limon suyu
  • 2 yk toz şeker
  • 1 tk tarçın
  • 1 yk hindistan cevizi
  • 1 çb ceviz içi

Pratik ve Lezzetli Elmalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Yumurta ve şekeri derin bir kabın içine alarak çırpın. Yumurta ve şeker tamamen homojen bir karışım haline geldiğinde yoğurdu ekleyin.
  • Elde ettiğiniz harcı, birkaç kez daha karıştırdıktan sonra üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Rendelenmiş elmaları ve limon suyunu bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • Fırın kabını yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı ekleyin.
  • Kek harcını, önceden ısıttığınız 170 derece fırına sürün.
  • Önerilen pişirme süresine uygun olacak şekilde pişirin ve fırından çıktıktan sonra 30 dakika dinlendirin.
  • 30 dakika dinlendikten ve soğuduktan sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin.

Besin Değeri

Serving: 90gCalories: 271kcalCarbohydrates: 38.1gProtein: 4.37gFat: 10.17gCholesterol: 49.82mgSodium: 128.42mgPotassium: 90.04mgFiber: 1.34gVitamin A: 37.98IUVitamin C: 3.05mgCalcium: 29.75mgIron: 1mg
Etiket Elmalı Kek Tarifi

Elmalı Kek Yapımı Püf Noktaları

Elmalı kek tarifi yaparken bazı noktalara dikkat etmek, elde edilecek kekin daha fazla kabarmasını sağlıyor. Şefler tarafından belirtilen bu püf noktalara uyum sağlayarak hem çok lezzetli hem de nefis bir şekilde kabaran elmalı kek yapımını öğrenebilirsiniz! İşte kolay elmalı kek tarifinde dikkat edilmesi gereken püf noktalar:

Malzemeleri Homojen Bir Kıvam Alana Kadar Karıştırın

Yumurta ve şekeri Karaca el mikseri ve blenderi kullanarak çırpın. Şeker ve yumurta köpük köpük bir kıvam alana kadar karıştırıldığında elde edilen kek, daha kabarık oluyor. Bu nedenle ilgili püf noktaya dikkat etmeniz son derece önemli. Elma rendesinin eklendiği aşamada bilek gücüyle karıştırmanız ve malzemeleri ezmemeniz gerekiyor. Bu aşamada Karaca’dan alabileceğiniz spatulaları kullanabilirsiniz.

Pişirme Süresine Dikkat Edin

Kek kalıbında elmalı kek tarifinde belirtilen pişirme süresi ideal süredir. Bu nedenle daha fazla ya da az ısıda, farklı bir dakika aralığında pişirmemeniz son derece önemli. Tarifte belirtilen süreye uyum sağlayarak maksimum tada ulaşabilir, kekinizin sorunsuz bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. 

Uygun Kalıbı Seçmek

Elmalı kek kalıpta yapıldığı için bu noktada da bazı detaylara dikkat etmek gerekiyor. Yapışmayan ve uygun boyuttaki kelepçeli kek kalıplarını kullanarak lezzetli bir kek yapabilirsiniz.

Malzeme Seçimi

Tarif her ne kadar elmalı kek olsa da dilerseniz ekstra malzeme eklemesi gerçekleştirebilirsiniz. Damak tadınıza uyuyorsa tarçın kullanabilirsiniz. Uygun gördüğünüz miktarda ekleme yaparak tarçınlı elmalı kek elde edebilirsiniz. 

Elmalı Kek ile En İyi Neler Gider?

Elmalı kekin yanında güzel bir çay olduka iyi gidiyor. Damak tadınıza göre çay ya da kahve demleyerek lezzetli bir öğüne imza atabilirsiniz. Davet sofralarınızda sunmak istiyorsanız dilerseniz yanına şu eşlikçileri tercih edebilirsiniz:
Poğaça
Zeytinyağlı sarma
Patates salatası
Havuç tarator
Hazırladıktan sonra Karaca pasta tabağını kullanarak birbirinden güzel sunumlar yapabilirsiniz!

elmalikek4