havuclukek1

Tam Ölçülü Havuçlu Tarçınlı Kek

Çay ya da kahve yanında atıştırmalık olarak tercih edilen havuçlu tarçınlı kek, en pratik ve lezzetli tarifler arasında yer alıyor. Hemen herkesin bayılarak yediği, filmlere dahi konu olmuş bu lezzetin tarifi de merak ediliyor. Havuçlu tarçınlı kek nasıl yapılır sorusuna verilecek en iyi cevap ise ürünlerin muhteşem uyumunda yatıyor. Bu yazımızda sizler için tam ölçülü havuçlu tarçınlı kek tarifini ele aldık! Siz de bu tarif sayesinde kolaylıkla havuçlu tarçınlı kekinizi yapabilir, çay ve sohbet eşliğinde bu hafif ama unutulmaz atıştırmalığın tadını çıkarabilirsiniz! Tam ölçüsüyle tarifi incelemek için okumaya devam edin!

havuclukek3

Havuçlu Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Cevizli havuçlu tarçınlı kek, en sevilen kek çeşitleri arasında yer alıyor. Bu lezzeti yapmak için rendelenmiş havuç, tarçın, ceviz, un, yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozuna ihtiyaç duyuluyor. İsteğe bağlı olarak havuçlu tarçınlı kek yoğurtlu olarak da hazırlanabiliyor. Akışkan bir hamura rendelenmiş havuçlar ve taptaze cevizlerin eklenmesiyle de lezzet artırılıyor. Son adımda ise fırın kabına bu eşsiz karışımı dökmek yer alıyor. Kek, soğuduktan sonra dilimlenerek servis tabağı içerisinde sunuma hazır hâle getiriliyor. Bu eşsiz lezzeti, en şık şekillerde sunmak için Karaca’nın özel tabak ve sunum serileri de tercih edilebiliyor.

havuclukek2

Tam Ölçülü Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

En sevilen lezzetler arasında şüphesiz ki havuçlu tarçınlı kek yer alıyor. Çocukların ve yetişkinlerin severek tükettiği bu atıştırmalık, çay yanı sohbetlerinin vazgeçilmezi oluyor. Siz de bu leziz tarifi deneyin hem sağlıklı hem de iştah açıcı kekinizle çay sohbetlerinize renk katın!
Hazırlama Süresi 20 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 40 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 8 kişi
Kalori 426 kcal

Tam Ölçülü Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Tam Ölçülü Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Malzemeleri
  

  • 3 adet orta büyüklükte yumurta
  • 1 sb şeker
  • ½ sb sıvı yağ
  • 1 sb süt
  • 2,5 sb un
  • 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilin özütü
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 1 sb kırılmış ceviz
  • 1 yk tarçın

Tam Ölçülü Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Havuçlu tarçınlı kekinizi yapmak için ilk olarak şeker ve yumurtaları derin bir kapta iyice çırpın.
  • Köpüren ve üstü beyaz renk alan karışımın üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da dökerek iyice çırpın.
  • Hamur homojen hâle geldikten sonra suyunu sıkmış olduğunuz rendelenmiş havuçlarınızı ekleyin.
  • Karışıma ceviz ve tarçını da ekledikten sonra karışımı spatula yardımıyla iyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz hamuru yağladığınız kek kalıbına dökün. (Tercihe göre ister kek kalıbında ister tepside havuçlu tarçınlı kek yapabilirsiniz.)
  • 20 dakika 180 derecelik fırında pişirdikten sonra kekinizi alıp dinlenmeye bırakın.
  • Son olarak dinlenen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin.

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 426kcalCarbohydrates: 46.14gProtein: 6.58gFat: 22.9gCholesterol: 57.55mgSodium: 157.23mgPotassium: 178.49mgVitamin A: 570.11IUVitamin C: 2mgCalcium: 57.4mgIron: 1.1mg
Etiket Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu Tarçınlı Kek Yapımı Püf Noktaları

İşte tarçınlı havuçlu kek tarifini yaparken dikkat edilmesi gerekenler!

Şeker ve Yumurtayı İyice Köpürtmek

Kek yapımında en önemli noktalardan biri olan yumurta-şeker karışımı, köpüklenene kadar çırpılması gereken bir bileşik olarak öne çıkıyor. Kekin iyice kabarması, hamurun akışkan ve kıvamlı olması için bu aşamaya ekstra özen gösterilmesi gerekiyor.

Cevizi Unlayarak Karışıma Eklemek

Hamur içerisine katılacak olan cevizlerin pişme sırasında dibe çöktüğü ve yapıştığı görülebiliyor. Bu durumun önüne geçmek için cevizi hafifçe unlayarak karışım içerisine atmak etkili oluyor. Unlanan ceviz, hamur içerisine tutunarak dibe çökmüyor. Bu sayede yanma ya da yapışma gibi risklerin önüne geçilebiliyor. Unlama işleminin uygulanmadığı durumlarda ise hamura katılan cevizlerin çok büyük olmadığından emin olmak gerekiyor. Küçük parçalar, hamur içerisine daha rahat tutunduğu için çökme riski bu yöntem sayesinde de ortadan kaldırılabiliyor.

Fırın Kabının/Kek Kalıbının Her Noktasını Yağlamak

Kek hamuru, içerisindeki şeker kristalleri ve hamurun yapısı itibarıyla yapışmaya elverişli oluyor. Bu nedenle kekin dağılmaması, yapışmaması için kek kalıbını iyice yağlamak gerekiyor. Yeterli yağlama gerçekleştirilmediğinde kekin dış kabuğunun kalıba yapıştığı görülebiliyor. Kek formunu korumak için bu adıma özen gösterilmesi önem taşıyor.

Keki Soğuduktan Sonra Dilimleyerek Servis Etmek

Tepside havuçlu tarçınlı kek, sıcakken dağılmaya daha müsait bir yapıya sahip oluyor. Bu nedenle hem estetik görünümlü hem de dağılmamış havuçlu tarçınlı kek dilimleri elde etmek için öncelikle kekin soğumasını beklemek gerekiyor. Kek soğudukça içerisindeki bileşenler, birbirine daha sıkı tutunuyor. Böylece dilimleri hem daha rahat kesmek mümkün oluyor hem de daha eşit ve düzgün dilimler elde edilebiliyor. Bayatlamaması adına kekin kalan kısımlarını da iyice soğuduktan sonra saklama kabı içerisine alarak daha sonra tüketmek mümkün oluyor.

Havuçlu Tarçınlı Kek ile En İyi Neler Gider?

Havuçlu kekin yanında iyi gidebilecek pek çok alternatife rastlanıyor. Özellikle çay sohbetlerine eşlik etmek üzere hazırlanan sofralarda havuçlu tarçınlı kek ile birlikte güzel giden yiyecekler arasında;
Kısır,
Sigara böreği,
Zeytinyağlı yaprak sarma,
Mercimekli köfte,
Bulgur köftesi,
Mercimek salatası,
Kakaolu ıslak kurabiye yer alıyor. 
Havuçlu tarçınlı kek kalori bakımından zengin bir besin olduğu için bu atıştırmalığı tüketirken daha sağlıklı alternatiflere de yönelinebiliyor. Havuç tarator, közlenmiş patlıcan salatası gibi sağlıklı aperatiflerle birlikte de bu kek ikram edilebiliyor. Havuçlu tarçınlı kekin tadı kadar sunumu da önem taşıyor. İnsanın hem gözünü hem midesini doyuracak bir görünüm elde etmek için siz de farklı renk, model ve desenlerdeki Karaca pasta tabağı seçenekleri arasından bir tercihte bulunabilirsiniz. Böylece hem şık bir sunum hazırlayabilir hem de kekinizin yanına yardımcı lezzetlerini de ekleyerek bütün bir görünüm elde edebilirsiniz.

havuclukek4