limonlukek2

Ev Yapımı Nefis Limonlu Kek Tarifi

Piştiği an ortamı nefis bir kokunun sarmasını sağlayan limonlu kek, damaklarda eşi benzeri olmayan bir tat bırakıyor! Limonun ferah tadının kekin yumuşaklığıyla birleşmesini sevenler ise bu lezzetten vazgeçemiyor. Özel günlerde, davetlerde ve çay saatlerinde tercih edilen limonlu kek, pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Hafif tatları sevenler sade, daha akışkan bir kıvam arayanlar ise özenle hazırladıkları limonlu kek sosuyla sunuyor. Çeşitli soslar hazırlamak için Karaca katı meyve sıkacağından yararlanabilirsiniz. Narenciye sıkacağı kullanarak da limonun yanı sıra pek çok meyvenin suyunu elde edebilir ve ortaya farklı tatlar çıkarabilirsiniz. Sizler de evde harika bir tatlı yapmak istiyor ve limonlu kek nasıl yapılır sorusunun yanıtını arıyorsanız özel olarak hazırladığımız bu tariften faydalanabilirsiniz. Puf puf kabaran limonlu kek yapmak için tarifin detaylarını okumaya devam edebilirsiniz!

limonlukek3

Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Soslu limonlu kek hazırlamak için birkaç noktaya dikkat etmek ve bazı malzemeleri temin etmek gerekiyor. Sıvı ve kuru malzemelerin ayrı ayrı karıştırılması, dikkat edilmesi gereken ilk nokta oluyor. Limonlu kek tarifi soslu olarak hazırlayacaksanız limonların kabuklarının rendeleyerek ve suyunu sıkarak tarife başlayabilirsiniz. Karaca rendeyi kullanarak bu işlemi kısa süre içerisinde tamamlayabilirsiniz. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra un, vanilya ve limon kabuğunu da ekleyerek karışımın son halini almasını sağlayabilirsiniz. Karaca’dan alabileceğiniz kek kalıplarını ya da fırın tepsisini yağladıktan sonra karışımı dökerek pişirmeye hazır hale getirebilirsiniz. Önceden ısıttığınız fırında pişirdiğinizi muhteşem limonlu keki afiyetle tüketebilirsiniz!

limonlukek1

Ev Yapımı Nefis Limonlu Kek Tarifi

Yumurta ve şekeri bir kabın içinde çırpın. Üstüne diğer sıvı malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Kuru malzemeleri de ekledikten sonra yağladığınız fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış fırında pişirdikten sonra yanına bir de çay demleyerek keyfini çıkarabilirsiniz…
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Toplam Süre 55 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 10 kişi
Kalori 150 kcal

Ev Yapımı Nefis Limonlu Kek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Ev Yapımı Nefis Limonlu Kek Tarifi Malzemeleri
  

  • 4 adet yumurta
  • 1 sb toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 yk limon suyu
  • 1/2 sb ayçiçek yağı
  • 1 sb süt
  • 3 sb un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kalıbı Yağlamak İçin:

  • 1 yk tereyağı İsteğe bağlı margarin de kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Nefis Limonlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Derin bir kap içine aldığınız yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın.
  • Yumurta ve şeker birbirine karıştıktan sonra süt, yağ ve limonu ekleyin.
  • Harcı birkaç kez karıştırdıktan sonra üzerine un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Dilerseniz bu aşamada limon kabuğu eklemesi de gerçekleştirebilirsiniz.
  • Fırın kabını yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı ekleyin.
  • Harcı önceden ısıttığınız 170 derece fırına sürün.
  • Önerilen pişirme sürecine uyum sağladıktan sonra fırından alın ve dinlenmesi için oda sıcaklığında bırakın.

Besin Değeri

Serving: 55gCalories: 150kcalCarbohydrates: 14.57gProtein: 1.74gFat: 8.64gCholesterol: 34.6mgSodium: 131.11mgPotassium: 48.43mgFiber: 0.01gVitamin A: 27.84IUVitamin C: 4.88mgCalcium: 39.77mgIron: 0.27mg
Etiket Limonlu Kek Tarifi

Limonlu Kek Yapımı Püf Noktaları

Puf puf kabaran limonlu kek yaparken bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken bu püf noktalar, kekin daha kabarık ve lezzetli olmasını sağlıyor. Sizler de tarifi yaparken şu noktalara dikkat edebilirsiniz:

Karıştırma 

Limonlu kek yaparken dikkat edilmesi gereken ilk nokta, malzemelerin karıştırma aşamasıdır! Kuru ve ıslak malzemeler, ayrı ayrı hazırlanmalı ve ardından birleştirilmelidir. İlk olarak sıvı malzemelerin birbiriyle karışmasını sağlamalı, ardından kuru malzemeleri eklemelisiniz.

Pişirme

Pişirme süreci de kekin istenen kabarıklığa ulaşması için son derece önemlidir. Tarifte belirtilen süreye uyum sağlayarak istene sonucu alabilirsiniz.

Dinlendirme

Bir kekin maksimum tada ulaşması için mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de dinlendirme süreci oluyor. Fırından çıkar çıkmaz dilimlenen kek dağılabiliyor. Bu nedenle fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirmek gerekiyor. Dinlendirme işlemini gerçekleştirdikten sonra dilimleyebilir ve afiyetle tüketebilirsiniz. 

Limonlu Kek Sunum Önerileri

Limonlu kek, birbirinden farklı şekillerde sunulabiliyor. Hem şık hem de lezzetli olması sebebiyle çay saatlerinin, davetlerin ve özel günlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Sizler de herhangi bir özel anınız için tercihinizi limonlu kekten yana kullandıysanız yanına güzel bir çay demleyebilirsiniz. Eğer ben çay sevmem, kahve severim diyorsanız sert bir Türk kahvesiyle muhteşem uyumu yakalayabilirsiniz. Daha da şık bir görünüm istiyorum diyorsanız servis sırasında pudra şekerini de tercih edebilirsiniz. Dilerseniz tarifte kullanacağınız limon kabuklarının bir kısmını ayırarak kekin üzerine de ekleyebilirsiniz. Bu şekilde hem gözü hem de mideyi doyuran bir sunum gerçekleştirmeniz mümkün. Türk kahvesi ve çayın yanında harika giden bu lezzetli keki dilerseniz soğuk meşrubatlarla da tüketebilirsiniz. Her bir ısırıkta maksimum lezzet deneyimini yaşayabilirsiniz.

limonlukek4