sadekek2

Lezzet Patlaması Yaşatan Sade Kek Tarifi

Çay ve kahvenin vazgeçilmez yancısı olan sade kek, birbirinden farklı sunumlarla sofralardaki yerini alıyor. İster ara öğünlerde isterseniz keyifli bir akşam sohbetinde tüketebileceğiniz sade keki, iş yerine ya da okula giderken de yanınıza alabilirsiniz. Kalabalık sofralarda yer verebilir, aniden gelen misafirleriniz için pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Sizler de mutfakta uzun zamanlar geçirmekten hoşlanmıyorsanız tepside sade kek tarifinden yardım alarak kısa süre içinde harikalar yaratabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken yazımızı okumaya devam etmek!

sadekek3

Sade Kek Nasıl Yapılır?

Sade kek tarifi tepside ya da fırın kabında yapılabiliyor. Bu noktada önemli olan verilen tarife adım adım uymak ve püf noktalarını kaçırmamak. Yumurtaları oda sıcaklığında bekletmekten çırpma işlemine, malzemeleri doğru adımda eklemekten fırını önceden ısıtmaya kadar her aşamayı gerçekleştirmeniz gerekiyor. En önemli nokta ise pişme işleminden sonra keki dinlendirmek. Damak çatlatan bu lezzeti hazırlayıp soğumasını bekledikten sonra Karaca çaycı çay makinesi ile hazırladığınız bir fincan çayı da yanına ekleyerek alacağınız tadı doruklara çıkarabilirsiniz. Sade kek nasıl yapılır sorusunun yanıtı işte bu kadar kolay!

sadekek1

Lezzet Patlaması Yaşatan Sade Kek Tarifi

İlk olarak yaş malzemeleri hazırlayın ve ardından kuruları üzerine ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı sıvı yağ ile yağladığınız fırın kabına dökün ve önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Piştikten sonra fırından çıkarın. Soğuyana kadar beklemenizin ardından dilimleyerek tüketebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Pişirme Süresi 40 dakika
Toplam Süre 55 dakika
Kategori Tatlı
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 12 kişi
Kalori 172 kcal

Lezzet Patlaması Yaşatan Sade Kek Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Lezzet Patlaması Yaşatan Sade Kek Tarifi Malzemeleri
  

  • 4 adet yumurta oda sıcaklığında
  • 1.5 sb toz şeker
  • 1 sb süt
  • 1 sb sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 sb un

Lezzet Patlaması Yaşatan Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Şeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın.
  • Hazırladığınız karışım krema kıvamı aldıktan sonra içine sıvı yağ ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Sıvı yağ, şeker ve yumurtalı karışımın içine süt ekleyin.
  • Tüm sıvıları bir kez daha karıştırdıktan sonra içine kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekledikten sonra spatula yardımıyla karıştırın. Bu aşamada mikser kullanmamaya dikkat edin.
  • Sıvı yağ ile yağladığınız fırın kabına karışımı ekleyin ve önceden ısıttığınız fırına sürün.
  • Pişirme süresi bittikten sonra fırından alın ve dinlenmeye bırakın.
  • Yarım saatlik dinlenme süresinin ardından afiyetle tüketebilirsiniz.

Video

Besin Değeri

Serving: 50gCalories: 172kcalCarbohydrates: 23.53gProtein: 3.18gFat: 6.54gCholesterol: 41.21mgSodium: 99.37mgPotassium: 48.7mgFiber: 0.61gVitamin A: 32.9IUVitamin C: 0.11mgCalcium: 29.06mgIron: 0.49mg
Etiket Sade Kek Tarifi

Sade Kek Yapımı Püf Noktaları

Sade kek yapımının birbirinden farklı püf noktaları bulunuyor. Bu püf noktalara dikkat etmek, ortaya çıkacak kekin yumuşak ve kabarık olmasına yardımcı oluyor. Usta şefler tarafından belirtilen püf noktalar şöyle sıralanıyor:

Malzemelere Dikkat Etmek

Sade kek tarifi yoğurtlu ya da sütlü olabiliyor. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken noktalardan ilki, sade kek malzemeleridir. Hangi malzemeleri kullanacağınıza karar verdikten sonra gerekli değişimleri yapabilir ya da tarifi birebir olacak şekilde uygulayabilirsiniz.

Pişirme Süresine Dikkat Etmek

Kek harcı ne kadar iyi hazırlanmış olursa olsun pişirme süresine dikkat edilmediğinde istenmeyen sonuçlar meydana gelebiliyor. Bu nedenle tarifte belirtilen pişirme süresine uyum sağlamanız gerekiyor.

Fırından Çıkan Keki Dinlendirmek

Kek fırından çıktıktan sonra sıcakken kesilmesi ve tüketilmesi önerilmiyor. Kekin sıcaklığını atması ve malzemelerin birbiriyle tamamen iç içe geçmesi için dinlendirme aşamasını atlamamak gerekiyor. Oda sıcaklığında yarım saat kadar dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz. Bu sayede hem dilimlerken dağılmasını engelleyebilir hem de alacağınız tadın artmasını sağlayabilirsiniz.

Doğru Ürünleri Kullanmak

Pratik ve kolay sade kek tarifini uygularken kullanacağınız araç ve gereçleri doğru seçmelisiniz. Bu tarifi hazırlarken herhangi bir zorluk ile karşılaşmamak ve kekinizin kabarma sorunu yaşamaması için Karaca fırın kabını kullanabilirsiniz. Yapışmaz tabana sahip olan bu kabı kullanarak pişirdiğiniz keki, Karaca servis gereçleri ile yemeye hazır hale getirebilirsiniz. 

Sade Kek ile En İyi Neler Gider?

Sade kek yapanların sıklıkla araştırdığı sorulardan bir tanesi de bu tatlının yanına ne gideceği. Şüphesiz ki sade kek ile en çok uyum sağlayan içecekler çay ve kahve! Bu lezzetli tatlının yanına güzel bir siyah çay yapabileceğiniz gibi çeşitli bitki çaylarını da tercih edebilirsiniz. Dilerseniz de sade bir Türk kahvesiyle alacağınız tadın doruklara çıkmasını sağlayabilirsiniz. Yanında yiyecek bir alternatif lezzet arıyorsanız şu tatları tercih edebilirsiniz:
Zeytinyağlı sarma
Makarna salatası
Patates salatası
Havuç tarator
Tuzlu kurabiye
Birbirinden farklı sunum tabağı modelleri arasından zevkinize uygun olanı tercih ettikten ve sunuma hazır hale getirdikten sonra özenle hazırladığınız kekin tadını çıkarabilirsiniz.

sadekek4