yilbasikurabiyesi2

Yılın En Özel Lezzetlerinden Biri: Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Herkesin sevdiği tariflerin başında gelen kurabiyeleri, yılbaşı ruhuna büründürmeye ne dersiniz? En sevilen tatillerden birini damaklarda iz bırakılan atıştırmalıkla birleştirmek ve yılbaşını çok daha eğlenceli bir hâle getirmek mümkün. Siz de özel içeriğiyle yılbaşı kurabiyesi tarifimizi inceleyin, lezzetli atıştırmalıklar hazırlama fırsatı edinin!

yilbasikurabiyesi3

Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Yılbaşı kurabiyesi, tarifi kolay bir şekilde yapılabilen, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık. Mutfakta farklı lezzetleri hazırlamayı seven kişiler, yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. Yılbaşı kurabiyesini yapmak için öncelikle tarifte yer alan malzemeleri temin etmek gerekiyor. Sonrasında süsleme için önerileri bulup bu önerilere uygun hareket etmek önem taşıyor. Kurabiye hamurunu hazırladıktan sonra merdane ile hamuru açarak yılbaşı kurabiyesi kalıbı yardımıyla kurabiyelere form kazandırmak mümkün oluyor. 
Kurabiyeler, piştikten sonra ise süslenerek ve özel olarak paketlenerek çok daha şık bir hâle getirilebiliyor. Özel yılbaşı kurabiyesi kalıpları sayesinde şekillenen kurabiyeleri, yeni yıl ruhuna kolaylıkla sokmak mümkün oluyor. Özellikle Snowflake kurabiye kalıbı hem sevimli hem de şık bir görünüm sağlıyor oluşuyla dikkat çekiyor. Kurabiyeleri hazırladıktan sonra ister kişiye özel paketleyerek ister özel kutu veya servis tabakları içerisinde sunmak mümkün oluyor. Bu noktada Karaca yılbaşı konseptli ürünleri incelemek de fayda sağlıyor.

yilbasikurabiye1

Yılın En Özel Lezzetlerinden Biri: Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

En sevilen lezzetlerden biri olan kurabiyeyi, yılbaşı için özelleştirmek mümkün. Farklı pek çok tarifle hazırlanabilen kurabiyeler, üzerine farklı motifler yaparak ya da şekiller vererek de yılbaşı için özelleştirilebiliyor. Yılbaşı kurabiye tarifi sayesinde siz de bu özel günü çok daha anlamlı ve keyifli hale getirebilirsiniz. Durmayın ve tarife geçerek siz de konsept sofranızı hazırlayın!
Hazırlama Süresi 40 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 8 kişi
Kalori 292 kcal

Yılın En Özel Lezzetlerinden Biri: Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Yılın En Özel Lezzetlerinden Biri: Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Malzemeleri
  

  • ½ sb pudra şekeri
  • 1 tk vanilya özütü
  • 1 çk karbonat
  • 2 tk tarçın
  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 1.5 sb çikolata hurma veya kuru üzüm de kullanabilirsiniz
  • ½ çk tuz
  • Zencefil

Yılın En Özel Lezzetlerinden Biri: Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Yılbaşı kurabiyesi için bir kap içerisinde yumurta, şeker, yağ ve vanilya özütünü çırpın. Sonrasında bir kap içinde un, karbonat, tuz ve tarçını karıştırın. Bu iki karışımı bir araya getirin.
  • Yoğurma işlemi sonrası hamurunuzun çok yumuşak olması durumunda buzlukta bekletin. Duruma göre az miktarda un da ekleyebilirsiniz. Ancak hamurun aşırı katı olmamasına özen göstermelisiniz.
  • Fırın kabınıza yağlı kağıt serin ve şekillerini çıkarmış olduğunuz kurabiyelerinizi boşluklar bırakarak dizin.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırına kurabiyeleri sürün ve 15 dakika sonra kurabiyeleri fırından çıkarın.
  • Kurabiyeleri 15 dakika soğumaya bıraktıktan sonra kurabiyelerin üst kısmı için süslemelerinizi hazırlayın.
  • Hazırladığınız kremaları, grazülleri yılbaşı kurabiyesi üzerine dilediğiniz gibi sürün ve kurabiyelerinize çok daha özel bir hava kazandırın.
  • Kurabiyelerinizi dikkatli bir şekilde sunum tabağına alın ve misafirlerinize ikram edin!
  • (Paketli kurabiyeler yapacaksanız şeker hamurundan ya da kuruyan grazüllerden faydalanmanız olası bulaşma ve bozulmaları engelleyecektir.)

Video

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 292kcalCarbohydrates: 40.45gProtein: 1.98gFat: 22gCholesterol: 98.55mgSodium: 353.02mgPotassium: 56.72mgVitamin A: 195.8IUCalcium: 1.62mgIron: 0.79mg
Etiket Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Yılbaşı Kurabiyesi Yapımı Püf Noktaları

Yılbaşı kurabiyesi tarifi sırasında dikkat edilmesi gereken pek çok noktaya rastlanabiliyor. Bu noktaları şu şekilde sıralamak mümkün:

Hamurda Pürüz Kalmamasına Dikkat Etmek

Kurabiyelerin formunda bozulma olmaması ve piştikten sonra dağılmaması için hamurda herhangi bir pürüz kalmadığına dikkat etmek gerekiyor. Hamurun pürüzlü olması, hem görüntüyü hem lezzeti bozacağı için bu durumdan olabildiğince kaçınılıyor. 

Hamuru Doğru Kıvama Getirmek

Hamurun halk arasındaki tabiri ile kulak memesi kıvamına gelmesine dikkat etmek de önem taşıyor. Doğru kıvamda olmayan hamurun şekil alması veya piştikten sonra şeklini koruması mümkün olmadığı için hamurun kıvamını yakından takip etmek gerekiyor. 

Şekillendirdikten Sonra Hamurları Aralıklı Yerleştirmek 

Fırın kabı içerisine hamurları yerleştirirken sık yapılan hatalardan biri de boşluk bırakmadan yerleştirmek oluyor. Bu durum kurabiyelerin birbirine yapışmasına neden olacağı ve konsepti bozacağı için aralıklı yerleştirme aşamasına dikkat etmek gerekiyor. 

yilbasikurabiyesi4

Yılbaşı Kurabiyesi Sunum Önerileri

Tarçınlı yılbaşı kurabiyesi ve diğer alternatifleri farklı şekillerde sunmak mümkün oluyor. Özel ambalajlar içerisinde kurdele ve simlerle sunum yapılabileceği gibi grazül ve şeker hamurlarıyla kurabiye üstüne doğrudan süsleme de yapılabiliyor. Özel davetlerde kurabiyelik içerisine koyarak ve üstlerine çeşitli desenler çizerek de sunulabilen bu kurabiyeler, masalara hem şık hem de eğlenceli bir görüntü katıyor.

Farklı alternatiflerden biri olan zencefilli yılbaşı kurabiyesinin sunumu da oldukça önemli. Konsepte uyumlu kurabiyeler elde etmek için kar tanesi, çam ağacı, yıldız, noel baba, kardan adam gibi motiflerden faydalanılabiliyor. Sim, kurdeleler, şeker hamurları, granüller ve özel gıda boyaları bu süslemeler sırasında kullanılabiliyor. Tüm bu hazırlık sonrasında kurabiyeleri hem şık hem de konsepte uygun şekilde davetlilere sunmak mümkün oluyor. 

Siz de bu eşsiz tarifi hazırlamak için Karaca blender ve diğer yardımcı pratik mutfak gereçlerini kullanabilirsiniz. Şeker, grazül gibi rengarenk ürünlerle yılbaşı kurabiyesi süslemesi yapabilir, göz alıcı atıştırmalıkları misafirlerinize ikram edebilirsiniz!

yilbasikurabiyesi5