hurma tarifi v2

Kajulu Hurma Bar Tarifi

hurma tarifi 1

Şekeri hayatından çıkarmak isteyen insanların kesinlikle kullanması gereken besinlerin başında hurmalı bar gelir. İsterseniz sağlık sebebiyle isterseniz isterseniz kendi tercihinize göre bu besinleri kullanarak sağlıklı yaşam için başlangıç yapabilirsiniz. 

Şekeri hayatımızdan çıkarmak ve şekersiz yaşamak insanlar için düşünüldüğü kadar kolay olmayabilir. Özellikle bu kararı aldığınız andan itibaren ilk günler oldukça zor geçer.

Bu zor süreçte tam da size destek olacak mükemmel bir yemek tarifi vereceğiz. Züber tarifi az malzemeli, kolay ve pratik bir şekilde pişirebileceğiniz yemeklerin başında gelir. Kajulu hurma bar tarifi sayesinde tatlı krizlerinin önüne tamamen geçebilirsiniz. Bu ara öğün yiyeceğini tatlı niyetine çok sağlıklı bir şekilde yiyebilirsiniz. Kajulu hurma barın tarifini yazıda bahsedeceğimiz adımları uygulayarak çok pratik bir şekilde yapabilirsiniz.

hurma tarifi v2

Kajulu Hurma Bar Tarifi

Kajulu hurma bar sayesinde öğünleriniz arasını lezzetli atıştırmalıklar ile geçiştirebilirsiniz. Ara öğünlerinde tam da ağzınıza layık olan hurma barları güzel bir kahve eşliğinde tadımlayabilirsiniz.
Hazırlama Süresi 15 dakika
Toplam Süre 15 dakika
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 6
Kalori 124 kcal

Kajulu Hurma Bar Tarifi Malzemeleri
  

  • 100 gram hurma
  • 100 gram kaju
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kajulu Hurma Bar Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle hurmanın çekirdeklerini güzel bir şekilde çıkarmanız gerekir. Daha sonra sıcak bir suyun içinde yumuşayana kadar bekletmeniz gerekir.
  • Mutfak robotunu kullanarak yulafı un haline gelinceye kadar çekmeniz gerekir.
  • Bunun üzerine yumuşamış hurma ve tahin eklemeniz gerekir. Daha sonra rondodan geçirmeniz gerekir.
  • Fırın kağıdının üzerine yaymanız ve daha sonra kara halinde şekil vermeniz gerekir.
  • Fırın kağıdıyla kaplanır ve bir merdane yardımıyla üzerinden geçerek işlemlere devam edin.
  • Hazırlamış olduğunuz kajulu hurma barı buzdolabına koyarak dinlendirin.
  • Çikolata benmari üzerinde eritin ve barın üstüne eşit bir şekilde yapıştırın.
  • Daha sonra üzerine fındık kırıkları serpiştirin.
  • Çikolata kıvamına gelene kadar yani sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Kajulu hurma barı dilim halinde keserek servise hazır hale getirin.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 124kcalCarbohydrates: 27.07gProtein: 11.42gSaturated Fat: 22.54gSodium: 7.69mgPotassium: 484.16mgVitamin A: 60.67IUVitamin C: 6.69mgCalcium: 85.37mgIron: 4.24mg
Etiket hurma bar nasıl yapılır, Kajulu Hurma Bar Tarifi

Kajulu Hurma Bar Tarifinin Püf Noktası

hurma tarifi 2

Kajulu hurma yapımında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri hurmaların taze olmasıdır. Kullanacağınız hurmaların kabukları eğer çok sert ise sıcak suda belirli bir süre bekletip kabuklarını soymanız önerilir. 

Streç film yardımıyla şekil verdiğiniz karışımı buzdolabının buzluk bölümünde bekletmeniz gerekir. Kajulu hurma barın şeklinin bozulmaması ve sağlam kalabilmesi için muntazam bir şekilde dilimlenmesi sağlanır.

Kajulu hurma barı çay ve kahve eşliğinde çok lezzetli bir şekilde yiyebilirsiniz. Evde züber yapımı oldukça pratik ve kolay olduğunu ilk yaptığınızda anlamış olacaksınız. Kajulu hurma barı yaptıktan sonra şık bir şekilde servis ederek göze hoş gelen bir görüntü elde edebilirsiniz. 

Barları dilerseniz kare kare keserek ufak lokmalıklar halinde servis edebilirsiniz. Üstüne de toz haline getirdiğiniz kuruyemişler ya da Hindistan cevizlerine bulayarak servise hazır hale getirebilirsiniz.

Kajulu Hurma Bar Tarifinin Servis Önerisi

Ara öğün yiyeceğini çay yada kahve eşliğinde ağız tadınıza uygun şekilde tadabilirsiniz. Birçok servis şekli olan kajulu hurma bar tarifi için pratik ve kolay bir öneride bulunacağız. 

Kajulu hurma barı kara kara keserek Hindistan cevizine bulayıp servise hazır hale getirebilirsiniz. Bu sayede hurma bar lezzeti kadar görüntüsü ile de mükemmel bir besin haline gelir.