muradiyecorbasi3

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi

Türk mutfağının lezzetli yemekleri arasında yer alan Muradiye çorbası, zengin tadı ve şifa deposu olması ile öne çıkıyor. Muradiye çorbası nasıl yapılır sorusu, bu lezzeti denemek isteyen birçok mutfak tutkunu tarafından ilgiyle araştırılıyor. Nefis Muradiye çorbası, uyumlu bir karışımın oluşturmak için bir araya gelen çeşitli malzemelerle hazırlanıyor. Tek tencerede hazırlanabilmesi de bu çorbanın öne çıkan avantajları arasında yer alıyor! 

Muradiye çorbası nerenin olduğu isminden dolayı sıklıkla merak ediliyor. Bu yöresel çorbanın hikayesi oldukça ilginç bir noktadan başlıyor. Bursa’da başlayan Muradiye çorbasının hikayesi, Osmanlı Devleti padişahlarından II. Murat’a dayanıyor. Siz de adıyla müsemma bu lezzeti denemek ve kış günlerine sıcak bir mola vermek istiyorsanız tarifimizi okumaya başlayın!

Muradiye Çorbası Nasıl Yapılır?

Muradiye çorbası nasıl olur sorusunun cevabı, oldukça uzun ve detaylı diyebiliriz. Çünkü bu şifa deposu yemeğin hazırlanmasında birbirinden farklı ürünler kullanılıyor. Geleneksel bir Türk lezzeti olan Muradiye çorbası, hem lezzetli hem de sağlık açısından pek çok faydaya sahip. Taze sebzeler, baklagiller ve baharatların eşsiz birleşimiyle oluşan bu doyurucu çorba, sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. 
Muradiye çorbasının yapımında genel olarak havuç, patates, soğan, domates gibi sebzeler tercih ediliyor. Bu sebzeler; sağlığı korumak için hayati önem taşıyan temel vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengin içeriğe sahip. Çorbaya mercimek ya da nohut gibi baklagillerin dahil edilmesi; protein, lif ve karbonhidrat bakımından zengin olmasını sağlıyor. Muradiye çorbası malzemelerini ve tarifini öğrenerek yapılışı hakkında detaylı bilgi edinebilir, düzenli olarak tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve yaygın hastalıklara karşı korunabilirsiniz. Bu şifalı çorbayı servis etmek için Karaca’nın kase modellerini inceleyin! 

muradiyecorbasi1

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi

Birbirinden şifalı malzemeleri kullanarak bağışıklık ve sindirim sisteminizi güçlendiren lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz. Özellikle soğuk günlerde tercih edilen bu lezzeti afiyetle tüketebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 15 dakika
Toplam Süre 45 dakika
Kategori Çorba
Mutfak Akdeniz Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 167 kcal

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi Malzemeleri
  

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet havuç
  • 3 yk sıvı yağ
  • 5 sb su
  • 2 yk arpa şehriye
  • 1 tutam Tuz
  • 1 tutam Karabiber
  • 1 tutam Zerdeçal
  • 1 adet et bulyon isteğe bağlı
  • 3 adet patates isteğe bağlı

Terbiyesi İçin:

  • 1 sb yoğurt
  • 2 yk un
  • 1/2 çb su

Üzeri İçin:

  • 1 yk tereyağ
  • 1 tk nane

Nefis Muradiye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Çorbayı hazırlamak için ilk olarak kaselerin içerisine 1 parça tavuk etini, orta boy havuç ve kabağı küp şeklinde doğrayın.
  • Tencerenin içerisine sıvı yağ koyup önce etleri güzel bir şekilde pişirin ardından kabak ve havuçları içerisine koyarak yaklaşık 5 dakika kavurun.
  • Üzerine 5 su bardağı sıcak su ekleyin. Ardından kabak ve havuçlar biraz daha pişene kadar kaynatın.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekleyerek şehriyeler pişene kadar ocakta tutmaya devam edin.
  • Terbiyesi için yoğurt ve unu karıştırıp yarım su bardağı su ilave edin. Çorba suyundan 1 kepçe alarak terbiyenin içerisine ekleyebilirsiniz. Bu sayede yoğurt kesilmemiş olur.
  • Yoğurtlu terbiyeyi çorbaya ilave edip karıştırın ve 1-2 dakika daha kaynatıp baharatlarını ekleyin.
  • Kaynatma işlemini tamamladıktan sonra ocağın altını kapatın ve servis gereçlerini kullanarak çorbanızı kaselere ayırın.

Besin Değeri

Serving: 294gCalories: 167kcalCarbohydrates: 5.74gProtein: 9.33gFat: 11.85gCholesterol: 37.27mgSodium: 120.69mgPotassium: 296.99mgFiber: 0.66gVitamin A: 1196.46IUVitamin C: 4.54mgCalcium: 61.6mgIron: 1.02mg
Etiket Muradiye Çorbası

Muradiye Çorbası Yapımı Püf Noktaları

Uzun bir geçmişi olan Muradiye çorbası tarifini hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. İşte bunlardan bazıları;

Taze Malzemeler Kullanmak

Muradiye çorbası malzemelerinin taze olması, lezzetini oluşturan önemli etmenlerden biri. Havuç ya da kabak gibi malzemelerin tazeliği çorbanın lezzetini artırıyor. Çorbada kullanılan ana malzemeler arasında et çeşitleri de yer alıyor. 

Doğru Pişirme Tekniği Seçmek

Eti doğru şekilde seçmek ve iyice pişirerek çorbanın içerisine ilave etmek, hem lezzetini güzelleştiriyor hem de sağlık açısından güvenli hale getiriyor. Muradiye çorbasını yaparken doğru pişirme tekniklerini belirlemek önemli.

Tencere Seçimi ve Doğrama Yöntemi

Lezzetli bir şekilde çorba pişirmek için granit tencereler kullanılabiliyor. Sebzeleri uygun boyutlarda doğramak ve kavurmak gerekiyor. Çorbanın kıvamını ayarlamak için yoğurtlu terbiye karışımı uygun miktarda çorbanın içine eklenmesi gerekiyor. 

Muradiye Çorbası ile En İyi Neler Gider?

Muradiye çorbası nasıl yapılır tarifi gibi soruların yanı sıra bu lezzetin yanına yakışan diğer alternatifler de merak konusu. Muradiye çorbasının yanında servis edilen kızarmış ekmek dilimleri, çorbanın lezzetini tamamlıyor. Çıtır çıtır olan bu ekmek dilimleri, çorbanın kıvamı ile mükemmel bir uyum sağlıyor. Yemeği daha lezzetli bir hale getirmek için limon suyu ve pul biber kullanılabiliyor. Porselen yemek takımlarının içerisindeki kaselere dilimlenmiş bir adet limon ve pul biber koyabilirsiniz. Damak tadınıza göre farklı baharatlar ekleyebilir, lezzetli çorbayı afiyetle tüketebilirsiniz. Muradiye çorbasının yanına şu lezzetleri de tercih edebilirsiniz:
Köfte
Ezogelin pilavı
Semizotu salatası
Roka salatası
Siz de Muradiye çorbası yapılışını öğrenebilir, yanına yakışan diğer lezzetleri hazırlayabilir ve Karaca’dan alacağınız servis gereçleriyle eşsiz sunumlar hazırlayabilirsiniz.

muradiyecorbasi2