borschtcorbasi3

Borscht Çorbası: Damakları Fetheden Tarif

Rus mutfağında öne çıkan bir lezzet olan borsch çorbası, damakları fetheden tarifiyle sizlerle buluşuyor. Sebze ağırlıklı bir çorba olması sayesinde şifa deposu olarak öne çıkıyor. Polonya, Ukrayna, Romanya ve Litvanya gibi ülkelerde de sıklıkla tüketilen borscht çorbası, tarifinde yapılan küçük değişikliklere rağmen özünü korumayı başarıyor. Rengi, kokusu ve eşsiz lezzetiyle size yeni kapılar açan borsch çorbası nasıl yapılır diye merak ediyorsanız tarifin detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz!

Borscht Çorbası Nasıl Yapılır?

İçerisinde yer alan pancar sayesinde kırmızı renge sahip olan borscht çorbası, yüksek besin değerine sahip. İçerisindeki et ve sebze çeşitliliğiyle besin değeri oldukça yüksek olan borş çorbası faydaları ile de öne çıkıyor. Düşük kalori değeriyle kilo vermenize yardımcı oluyor. Yüksek magnezyum içeriğiyle kan basıncını dengelemeye yardımcı olduğu söylenen bu çorba, adeta bir şifa deposu. Soğan, sarımsak ve diğer sebzeler sayesinde bağışıklığınızı destekliyor.
Uzun süre tok tutan bu çorbanın nasıl yapıldığı da oldukça merak konusu. Borş çorbası tarifi için ilk adım eti defne yaprağı eşliğinde bol suda haşlamak. Et kemikten ayrılana kadar haşlanırken sebzeleri ince ince ve patates hariç diğer sebzeleri ince uzun doğramak da çorbanın farkını ortaya koyan diğer adımlardan. Geniş bir tava içerisinde birleştireceğiniz yağ, soğan, sarımsak, havuç, pancar, biber, salça, domates ve lahana ise bu lezzete farklı bir boyut kazandırıyor. Her malzemenin doğru sıralamayla eklenmesi ve baharatlarının tam oranında atılması da bu yemeğin en önemli sırrı!

borschtcorbasi2

Borscht Çorbası: Damakları Fetheden Tarif

Borsch çorbası içindekiler listesinde yer alan pancar, lahana ve havuç gibi ürünlerin birleşimiyle ortaya enfes bir lezzet çıkıyor. Tek yapmanız gereken verilen malzemeleri doğru oranda kullanmak. Sonrasında bu lezzetli çorbanın tadını çıkarabilirsiniz!
Hazırlama Süresi 30 dakika
Pişirme Süresi 30 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Çorba
Mutfak Rus Mutfağı
Porsiyon 5 kişi
Kalori 69.5 kcal

Borscht Çorbası: Damakları Fetheden Tarif Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Borscht Çorbası: Damakları Fetheden Tarif Malzemeleri
  

  • 1 kase kıyılmış beyaz lahana
  • 1 kase küp küp doğranmış patates
  • 1 kase küp küp doğranmış pancar
  • 1 adet halka şeklinde doğranmış pancar
  • 1 kase küp küp doğranmış kereviz
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1 adet kıyılmış kuru soğan
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 çk tereyağ
  • 1 sb kemik suyu
  • Yeteri kadar tuz

Borscht Çorbası: Damakları Fetheden Tarif Nasıl Yapılır
 

  • Lahana, soğan, sarımsak ve tereyağını derin bir tencereye alın. Ürünler solana kadar soteleyin. Ardından havuçları da ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
  • Sıcak suyu, malzemelerin üzerini geçecek miktarda ayarlayarak ekleyin.
  • Daha sonra pancarları da tencereye ekleyerek sebzeler yumuşayan kadar pişirin. Bu işlemin ardından tuzu atın.
  • İşlem görmüş diğer sebzeleri de ilave ederek pişirmeye devam edin. Bu noktada sebzelerin dağılmamasına ve suyun doğru miktarda olmasına özen gösterin.
  • Eğer çorbanıza kemik suyu ilave etmek istiyorsanız son kaynama noktasında ekleyin.
  • Pişme işlemi sona erdiğinde servis tabağına alın. Dilerseniz krema ve kıyılmış taze soğan ile sunum yapabilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 100gCalories: 69.5kcalCarbohydrates: 9.1gProtein: 1.6gFat: 3.57gCholesterol: 7.6mgSodium: 160.32mgPotassium: 320.02mgFiber: 1.8gVitamin A: 199.6IUVitamin C: 9.96mgCalcium: 49.2mgIron: 0.39mg
Etiket Borscht Çorbası

Borscht Çorbası Yapımı Püf Noktaları

Borsch çorbası tarifini hazırlarken doğru püf noktalarıyla damak çatlatan bir lezzeti sofranızda sergileyebilirsiniz. İşte bunlardan bazıları;

Et Suyunu Süzmek

Bu tarifin öne çıkan ilk püf noktası, et suyu ile ilgili. Haşlanmış et suyunu eklemeden önce süzmeniz, içerisindeki kemik parçalarının çorbanıza karışmasını engelliyor. Böylece tadım sırasında istenmeyen durumlar yaşamazsınız. Karaca servis gereçleri içerisinde bulabileceğiniz bir süzgeç yardımıyla bu işlemi saniyeler içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Doğru Malzeme Seçimi

Borscht çorbası tarifi püf noktalarından bir diğeri malzeme içeriğiyle alakalı. Bu çorbayı et ile yapmak istemeyenlerdenseniz tarifi et kullanmadan da yapabileceğinizi bilmelisiniz. 

Pancarın Renginin Suya Vermesini Engellemek

Önemli bir diğer püf nokta ise pancarların rengini haşlama suyuna bırakmaması için alabileceğiniz bir önlemi içerir. Parçaları bir çatala takıp kabuklu bir şekilde 20 dakika kadar haşlarsanız rengini suya vermesini önleyebilirsiniz. Ellerinizi de pancarın renginden korumak için tarif sürecinde mutfak eldiveni kullanabilirsiniz. Bu püf noktalardan yardım alarak eşsiz bir lezzeti ortaya çıkarabilirsiniz. 

Borscht Çorbası Sunum Önerileri

Faydalarıyla herkesin favorisi olmayı başaran bu çorbanın lezzeti kadar sunumu da önemli. Borş çorbası nasıl yapılır sorusu kadar nasıl sunulacağı da merak konusu. İşte, bu lezzetli yemeği sunmak için deneyebileceğiniz bazı öneriler;

  • Karaca çelik tencere ile istenen kıvamda pişirebileceğiniz bu çorbanın sunumunda farklı tatlardan yararlanabilirsiniz. Ekşi krema eşliğinde servis edebileceğiniz borş çorbasının renginin de ortaya çıkması için Karaca Fine Bone yemek takımı kurtarıcınız oluyor. Kırmızı rengi öne çıkaracak beyaz arka plan ve sunumunuzu zenginleştirecek şık detaylar, bu modelde sizleri bekliyor. 
  • En çok tercih edilen bir diğer sunum önerisi ise bol miktarda kıyılmış dere otu serpiştirmek. İster ekşi krema üzerine isterseniz de ekşi kremasız ekleyebileceğiniz kıyılmış dere otu, çorbanızın hem sunumunu hem de lezzetini bir üst seviyeye taşıyor. 
  • Borş çorbasının ertesi gün daha lezzetli olduğu da sıklıkla paylaşılan bilgiler arasında. Siz de çorbanızı pişirdikten bir gün sonra sunarak bu lezzeti deneyebilirsiniz.
  • Damak çatlatma iddiası olan bu özel çorbayı, iyi pişmiş taze bir ekmek eşliğinde de sunabilirsiniz. 
  • Borsch çorbası içindekiler listesinde yer alan bazı malzemeleri tüketim tercihinize göre değiştirerek de sunabilirsiniz.
  • İçerisinde yer alan et parçalarını düzgün bir şekilde doğrayarak servis etmek istiyorsanız Karaca şef bıçakları modellerine göz atabilirsiniz. Pişirme, servis ve sunumda size eşlik edecek ürünleri incelemek için hemen şimdi ilk adımı atabilirsiniz.

Siz de borsch çorbası ile sofranızda Doğu Avrupa esintileri sergileyebilir, farklı ve lezzetli bir tarif ile misafirlerinizi etkileyebilirsiniz!

borschtcorbasi4