tavuksuyucorba1

Şifa Deposu: Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez bir parçası olarak görülen tavuk suyu çorbası, doğal şifa kaynağı olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Bu enfes lokanta usulü tavuk suyu çorbası, sadece lezzetli bir aromaya sahip olmakla kalmıyor aynı zamanda bir şifa deposu olarak da biliniyor. Sebzeli tavuk suyu çorbasının içerdiği vitaminler, mineraller ve amino asitler, vücudu güçlendirmeye yönelik bir destek sağlıyor. Üstelik yalnızca bir adet derin tencere içinde hazırlanabiliyor. Bu yönüyle de oldukça pratik bir alternatif sunuyor!

Şifalı tavuk suyu çorbası, soğuk kış günlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıklardan korunmak veya iyileşme sürecini hızlandırmak isteyenler için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Kolay sindirilebilir olması ve hafif yapısıyla mide problemleri yaşayanların da rahatlıkla tüketebileceği bir çorba çeşidi olarak biliniyor. Hem farklı damak tatlarına hitap eden lezzetiyle hem de sağlığa kattığı değerlerle sofralarda ayrıcalıklı bir yer ediniyor. 

tavuksuyucorba3

Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk suyu çorbası, bir kase dolusu şifa ve lezzeti bir araya getiriyor. Bu besleyici çorba, özellikle soğuk kış günlerinde pek çok kişi tarafından severek tüketiliyor. Tavuk suyunun içeriğinde bulunan vitaminler bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor. Sizler de hem günlük hayatta hem de davet sofralarınızda son derece doyurucu ve lezzetli bir çorbaya yer vermek istiyorsanız tercihinizi kıvamıyla damaklarda iz bırakan tavuk suyu çorbasından yana kullanabilirsiniz. Tavuk suyu çorbası nasıl yapılırın yanıtını merak ediyorsanız ve lezzetli bir yemeğe imza atmak istiyorsanız tarifin detaylarından tüm püf noktalara ulaşabilirsiniz. Özenle hazırlayacağınız çorbayı Karaca’dan temin edebileceğiniz çelik tencerede pişirebilir ve servise hazır hale getirebilirsiniz!

tavuksuyucorba2

Şifa Kaynağı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi…

Şifa kaynağı bir çorba hazırlamak için tavuk ve soğanı haşlayın. Haşladığınız tavuğun suyunda unu kavurun. 10 dakikalık kaynama süresinin ardından tavuk parçalarını tencerenin içine ekleyin. Diğer malzemeleri de tencereye ilave edin. Yanına ekleyeceğiniz birkaç parça kızarmış ekmekle afiyetle tüketebilirsiniz…
Hazırlama Süresi 50 dakika
Pişirme Süresi 50 dakika
Toplam Süre 1 saat 40 dakika
Kategori Çorba
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 6 kişi
Kalori 132 kcal

Şifa Kaynağı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi… Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Şifa Kaynağı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi… Malzemeleri
  

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tk tuz
  • 6 sb su
  • 1 yk tereyağı
  • 1 yk un
  • 1 çb tel şehriye
  • 1/2 çk karabiber

Şifa Kaynağı Tavuk Suyu Çorbası Tarifi… Nasıl Yapılır
 

  • Lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakan çorbayı hazırlamak için tavuğu, iri iri doğranan soğanları ve tuzu derin bir tencerenin içine ekleyin.
  • Tencerenin içine eklediğiniz malzemelerin üstüne belirtilen miktarda su koyun ve orta ateşe alarak kaynatın.
  • Haşladığınız tavuk etlerini servis tabağının içine alın ve soğumasının ardından kemiklerinden ayırın.
  • Tavukları didikledikten sonra çorbayı hazırlayacağınız tencerenin içine tereyağı ekleyin ve eritin.
  • Tencereye un ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Kavrulan unun üzerine tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  • Tavuk suyu ve un kaynayana kadar bekledikten sonra üstüne 1 çay bardağı şehriyeyi, didiklediğiniz tavuk etini ve karabiberi ekleyin.
  • Çorbanın 10 dakika kadar kaynamasını bekledikten sonra servise hazır hale getirin.
  • Afiyet olsun!

Besin Değeri

Serving: 240gCalories: 132kcalCarbohydrates: 8.2gProtein: 9.53gFat: 4.71gCholesterol: 39.48mgFiber: 0.91gVitamin A: 46.87IUVitamin C: 2.38mgCalcium: 27.6mgIron: 0.78mg
Etiket Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Tavuk Suyu Çorbası Yapımı Püf Noktaları

Bu tarifi ilk kez deneyecek olanlar tavuk suyu çorbası nasıl olur sorusunun yanıtını araştırabiliyor. Pek çok kişinin düşündüğünün aksine bu lezzet ve şifa deposu tavuk suyu çorbası yapımı oldukça pratik olmasıyla öne çıkıyor. Evde tavuk suyundan çorba hazırlamak için birkaç temel malzeme, püf nokta bilgisi ve Karaca servis gereçlerine sahip olmanız yeterli. Çorbayı hazırlarken şu püf noktalardan yararlanarak beklentilerinizi karşılayan bir sonuç elde edebilirsiniz:

Kaliteli Malzemeler

Tavuk suyu çorbası tarifinin tam tutması için kaliteli ve doğru ölçüdeki malzemelerin kullanılması gerekiyor. Taze bir tavuk, lezzetli soğanlar ve tüm ölçülere uyum sağlamaya dikkat etmeniz öneriliyor.

Pişirme Süresi

Lezzetli bir çorba elde etmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri de pişirme süresi. Tarifte belirtilen 50 dakikalık pişirme süresine uyum sağlayarak son derece lezzetli bir çorba hazırlayabilirsiniz.

Tavuk Suyu Çorbası ile En İyi Neler Gider?

Kolay tavuk suyu çorbası, sıcacık lezzeti ve besleyici özellikleriyle sofralara inanılmaz bir hava katıyor. Bu hafif ve doyurucu çorba, kase içinde servis edilirken yanına konulan pek çok lezzetle de uyum sağlıyor. Üstüne eklenen taze dereotu, çorbanın ferahlatıcı özelliğini artırabiliyor. İsteyenler yanına dereotu ve domatesten oluşan ferah bir salatayı da tercih edebiliyor. Tavuk suyu çorbası yanına ne gider sorusunun diğer yanıtları ise şu şekilde sıralanıyor:
Kızartılmış tam buğday ekmeği
Turşu
Fırınlanmış patates
Erişte
Makarna
Pirinç pilavı
Fırında kaşarlı mantar
Peynirli börek
Tavuk suyu çorbası malzemeleri ile eşsiz bir uyum yakalıyor. Sizler de sofralarınızda bu şifa deposu çorbaya yer vermek istiyorsanız yanına bu yemekleri tercih edebilirsiniz. Hazırladığınız lezzetleri Karaca’dan temin edebileceğiniz 6 kişilik yemek takımını kullanarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Sofrada şıklığı yakalamak için tabaklarınızla uyum sağlayacak Karaca 316 paslanmaz çelik çatal kaşık bıçak takımını kullanabilirsiniz.

tavuksuyucorba4