somestr1 3

Mutlu Çocuklar Mutlu Aileler, Birlikte Yapılacak Aktiviteler

Mutlu aile, mutlu çocuk, mutlu çocuk ise mutlu ve umut dolu bir gelecek demektir! Bu mottodan yola çıkarak aileler çocuklarıyla geçirecekleri eğlenceli anlara daha fazla vakit ayırarak, birlikte aile zamanları planlayabilirler. Peki, mutlu çocuklar ve mutlu aileler yaratmak için neler yapılabilir? İşte aile ile birlikte eğlenceli anılar biriktirmenin 5 keyifli yolu:

Evde Aile Saati: Birlikte Eğlenceli Anılar Biriktirmenin 5 Yolu

1- Birlikte Pişir, Birlikte Ye, Mutluluğu Paylaş!

Hem yaratıcılığı teşvik etmek hem de iş birliği ruhunu güçlendirmek için ailece mutfağa girmek harika bir seçenek! Çocuklarınızla birlikte bir menü planlayın, alışveriş listesi hazırlayın ve harika yemekler pişirin.

Bu süreç, onlara sorumluluk almayı ve takım çalışmasının önemini öğretirken, aile bağlarının güçlenmesine de imkan sağlayacaktır. Tabii ki, bu aktivitenin en güzel kısmı hep birlikte yapılan yemeği tatmak olacak!

somestr2 2

2- Yaratıcılığını Konuştur: El İşi Etkinlikleri

Çocukların hayal gücünü genişletecek eğlenceli etkinlikler düzenlemek için evde bulunan el işi malzemelerini, kumaşları ya da boyaları kullanabilirsiniz. Tuval, kağıt veya taş üzerine yapılacak boyamalar ya da geri dönüşüme destek olabilecek eski dergi kolajları, tuvalet kağıdı rulolarının başrolde olduğu oyuncaklar ve plastik şişelerden rengarenk saksılar yapabilirsiniz.

3- Masaüstü Oyunları İle Hem Eğlen Hem Öğren!

Strateji ve müzakere becerilerini geliştiren “Catan”, coğrafya bilgisini artırırken stratejik düşünmeye teşvik eden “Ticket to Ride”, kelime haznesini ve dil becerilerini geliştiren “Scrabble”, finansal strateji becerilerini öğreten “Monopoly” ve yine başka bir strateji oyunu olan “Splendor” ile tüm aile üyelerinin keyif aldığı harika bir etkinlik organize edebilirsiniz.

4- Mısırlar Patlasın, Eğlence Başlasın: Film Saati!

Birlikte farklı aromalara sahip patlamış mısırlar, bol soslu wafflelar ya da lezzetli farklı atıştırmalıklar hazırlayarak keyifli bir film gecesi planlayabilirsiniz. Ailece izleyebileceğiniz tatlı animasyon filmler ya da komediler hem keyifli hem de bol kahkahalı bir akşam geçirmenizi sağlayabilir. Bu tür aktiviteler aile arasındaki duygusal bağların daha çok güçlenmesini sağlamak için oldukça ideal. O zaman mısırlar patlasın, eğlence başlasın!

5- Çarşafları Hazırlayın Evde Kamp Vakti!

Evde ailece kamp yapabilmek için ilk olarak yere battaniyeler serin ve yastıklarla da konforlu bir alan oluşturun. Ardından çarşaflarınızı güzel ve büyük bir çadıra dönüştürerek evde maceranın keyfini çıkarın.

Üstelik evde yıldızlı bir gökyüzü hayal etmek de hiç zor değil. Gece parlayan fosforlu ve yapışkanlı yıldızları oda tavanına yapıştırdıktan sonra bu sofistike kamp etkinliğine hazırsınız! Çadırın içini led ışıklarla aydınlatmayı da ihmal etmeyin.

somestr3 2