yogurtcorbasi2

Sağlıklı Başlangıç : Yoğurt Çorbası

Besleyiciliği ve lezzeti ile öne çıkan yoğurt çorbası, oldukça sağlıklı bir başlangıç. Güzel bir ziyafete adım atarken ana malzemesi yoğurt olan bu çorbayı misafirlerinize sunabilirsiniz. Yoğurdun besleyici ve sağlıklı olması, bu çorbayı iyi bir başlangıç seçeneği yapıyor. Yoğurt çorbası faydaları arasında bağışıklığı desteklemesi bulunuyor. Bu özelliğinin yanı sıra bağırsaklara iyi gelen bir çorba olup ishal gibi durumlarda da tüketilebiliyor. Sindirim sistemine iyi gelen ve vücut sağlığını destekleyen bu yemeğin tüketilmesinde enerji değeri açısından bir problem yok. Yoğurt çorbası kalori değeri ortalama olarak 120-150 kcal. Çorbanın içerisindeki malzemelere göre besin ve enerji değeri değişim gösteriyor. Örneğin; kıymalı yoğurt çorbası, protein açısından oldukça zengin. Besleyici terbiyeli yoğurt çorbası tariflerini inceleyerek hoşunuza gideni hazırlayabilirsiniz. Karaca mutfak grubu ürünlerini inceleyerek hem yapım hem de sunum sürecini kolay hale getirebilirsiniz.

yogurtcorbasi3

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası; yoğurt, pirinç ve nane ile yapılan bir yemek. Duruma göre pirinç yerine yarma buğday, yoğurt yerine süzme yoğurt kullanılabiliyor. Baharat çeşitliliğini de kendi damak zevkinize göre ayarlamanız mümkün. Bu noktada ise yoğurt çorbası nasıl yapılır sorusunun cevabı merak ediliyor. Çorbanın yapımı, oldukça pratik. Bunun için tek yapmanız gereken tarifte verilen malzemeleri doğru oranda birleştirmek ve tencerede pişirme işlemini uygulamak. 
Klasik tariflerin yanında farklı yoğurt çorbası tarifi çeşitleri de bulunuyor. Yumurtasız yoğurt çorbası, bu alternatiflere verilebilecek en iyi seçeneklerden biri. Yumurtanın olmadığı durumlarda da yoğurt çorbası yapmak için bu tarif kurtarıcı oluyor. Yoğurt çorbası çeşitlerinden dilediğinizi hazırlayarak keyifli bir mola verebilirsiniz. 

yogurtcorbasi1

Sağlıklı Başlangıç İçin Yoğurt Çorbası

Bu çorba, besleyiciliği ve yaygın tüketimi ile öne çıkıyor. Akşam yemeklerinde sağlıklı ve keyifli bir başlangıç için menüde yer alıyor. Yayla çorbası olarak da bilinen bu yemeği hazırladıktan sonra nane ile servis edebilirsiniz.
Hazırlama Süresi 10 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 30 dakika
Kategori Çorba
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 4 kişi
Kalori 100 kcal

Sağlıklı Başlangıç İçin Yoğurt Çorbası Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Sağlıklı Başlangıç İçin Yoğurt Çorbası Malzemeleri
  

  • 1 çk Tereyağı
  • 2 yk Un (silme)
  • 1 tane Yumurta
  • 3.5 çk Yoğurt (tepeleme)
  • 4 sb Su
  • 1 tutam İyotlu Tuz
  • 1 çb Beyaz Pirinç
  • 1 yk Kuru Nane

Sağlıklı Başlangıç İçin Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır
 

  • Öncelikle yıkanmış pirinçleri tencereye ekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika boyunca tencere içerisinde haşlayın.
  • Bir kasede hazırlanan yumurta sarısı, yoğurt ve una pirinç suyundan bir miktar ekleyin ve karıştırın.
  • Hazırlanan karışımı yavaş yavaş tencereye aktarın.
  • Karışıma tuz ve nane koyduktan sonra pişirme sürecine geçin.
  • Bütün adımları tamamladıktan sonra çorbanızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Besin Değeri

Serving: 200gCalories: 100kcalCarbohydrates: 13.5gProtein: 3gFat: 3.4gCholesterol: 34.5mgSodium: 96.1mgPotassium: 80.4mgFiber: 0.2gVitamin A: 40IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 56.9mgIron: 0.5mg
Etiket Yoğurt Çorbası Tarifi

Yoğurt Çorbası Yapımı Püf Noktaları

Yoğurt çorbası yapımı sırasında bazı püf noktalara dikkat etmek daha lezzetli bir sonuç ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunlardan bazıları;

Terbiyeyi Homojen Olacak Şekilde Karıştırmak:

Yoğurt çorbası malzemeleri olan yoğurt, un ve yumurtadan hazırlanan terbiyeyi iyice karıştırmak önemli. Bu noktada az su kullanmanız gerekiyor. Yoğurt çorbası terbiyesi, doğru şekilde yapıldığında iyi bir lezzet elde ediliyor. 

Yoğurdun Kesilmesini Engellemek:

Yoğurt çorbası yaparken önemli noktalardan biri de yoğurdun kesilmesini engellemek. Yoğurt çorbası neden kesilir sorusunun cevabı, merak ediliyor. Bu durumun sebebi, yoğurdun birden ani ısıya maruz kalması. Bu durumun meydana gelmemesi için yoğurt terbiyesine önceden biraz sıcak su eklemek ve yoğurt ekledikten sonra hızlı karıştırmak etkili oluyor. Yoğurt çorbası kesildiğini nasıl anlarız konusu oldukça irdeleniyor. Çorbanın dokusunda pütürleme varsa veya ekşi değişik bir tat geliyorsa kesildiğini anlayabilirsiniz. Lezzetli ve kolay yoğurt çorbası için püf noktaları dikkate alabilirsiniz.

Zeytinyağ ve Naneli Sos Hazırlamak:

Servis aşamasında zeytinyağı ve naneli bir sos kullanabilirsiniz. Bu noktada naneyi yakmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Servis yaparken Karaca servis araçları kullanarak daha kolay bir şekilde yemek sunumu yapabilirsiniz. 

Pratik yoğurt çorbası hazırlamak için bu püf noktalarını uygulayabilir ve damaklarda iz bırakacak bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Yoğurt Çorbası ile En İyi Neler Gider?

Oldukça sevilen naneli yoğurt çorbası, akşam yemekleri için ideal alternatiflerden biri. Fakat yapılışı kadar yoğurt çorbası yanına ne gider sorusunun cevabı da merak ediliyor.
Izgara köfte ve tavuk-et sote ile oldukça uyumlu olan bu çorba sebze yemekleri ile de tüketilebiliyor. 
Bu çorba, musakka ve oturtma yemekleri ile iyi bir kombinasyon oluşturuyor. 
Patlıcan kebabı, mantar salatası ve patatesli yemekleri de tercih etmeniz mümkün. 
Tavuk but, İzmir köfte, etli nohut gibi lezzetleri yoğurt çorbasının yer aldığı menüde ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. 
Çorba sunumu yaparken kalitesi ve tasarımı ile beğenilen Karaca kaseleri kullanabilirsiniz. Sunum sırasında yoğurt çorbasının yanındaki yemekleri Karaca yemek takımı ile servis edebilirsiniz. Bu sayede hem lezzet hem de görünüm açısından bir şölen hazırlayabilirsiniz.

yogurtcorbasi4