gorsell2 1

İdeal Tencere Seçimi: Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilmeli?

İdeal Tencere Seçimi: Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilmeli?

Lezzetli yemek yapmanın en önemli püf noktası elbette kullanılan malzemelerin tazeliği ve kalitesi, ancak doğru tencere seçiminin de lezzeti doğrudan etkilediği yadsınamaz bir gerçek! Üstelik sadece lezzet de değil, sağlık için de doğru tencere kullanımına ayrıca dikkat edilmesi gerektiği unutulmamalı. Mutfaktaki en büyük yardımcınız olan tencereler, aslında her yemek için uygun olmayabiliyor. Gelin “ideal tencere seçimi nasıl olmalı?” konusuna değinelim ve yemeklerinize daha fazla lezzet katalım. İşte yemek çeşitlerinin pişirilmesinde tercih edilmesi gereken tencere türleri…

Tencere Çeşitleri Nelerdir ve Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilir?

Çelik Tencerede Neler Yapılır, Çelik Tencere Özellikleri Nelerdir?

Mutfakların olmazsa olmazı çelik tencereler, alaşımı ve yapısı itibariyle her yemeği pişirebileceğiniz, sağlıklı tencere modelleridir. Ek taban kaplaması, buharı içerisine ideal şekilde hapsedebilen kapakları ve çelik kalitesiyle yemeklerinizi ısı kaybı olmadan lezzetle pişirebilirsiniz. Çorbadan, tencere yemeklerine ve soslara kadar tüm yemek çeşitleri çelik tencere ve tavalarla emrinize amade!

İdeal Tencere Seçimi: Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilmeli?

Granit Tencerede Neler Yapılır, Granit Tencere Özellikleri Nelerdir?

Çizilmelere karşı oldukça güçlü bir yapıya sahip olan granit tencere ve tavalar, yanmaz ve yapışmazlığı sayesinde özellikle et yemeklerinde ideal bir pişirme fonksiyonu sağlar. Çabuk temizlenebilmesi, pişirme esnasında fazla yağa ihtiyaç duymaması, yüksek ısıya karşı olan dayanıklılığı ile kavurma ve et yemekleri için mükemmel lezzeti yakalamanıza imkan verir. Üstelik sağlık açısından da son derece kullanışlı bir ürün özelliği sunar. Uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz granit tencereler, yüksek ısıda pişirmeniz gereken yemekler için kullanabileceğiniz ideal tencere modelleri arasında ilk sıralardadır.

İdeal Tencere Seçimi: Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilmeli?

BioDiamond Tencerede Neler Yapılır, Özellikleri Nelerdir?

Karaca’nın gerçek elmas kristallerinden üretilen BioDiamond tencere ve tavaları, antibakteriyel özelliği ile mutfakların en güçlüsü ve en sağlıklısı. Mükemmel kulp tasarımı, indüksiyon tabanı, ekstra çizilmez dayanıklılığı, elmas ışıltısındaki şıklığı, ısıyı uzun süre muhafaza edebilmesi, maksimum zaman ve tasarruf sağlaması, eşit gövde kalınlığı ve ekstra yanmaz yapışmazlık sunmasıyla biodiamond tencere ve tavalar,  tüm yemek çeşitleri için ideal bir kullanım sağlar. Üstelik Pro serisiyle fırında da gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Yağa ihtiyaç duymadan pişirme özelliği hafif ve sağlıklı yiyecekler hazırlayabilmenize imkan tanır.

İdeal Tencere Seçimi: Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilmeli?

Döküm Tencerede Neler Yapılır, Özellikleri Nelerdir?

Döküm tencereler tüm pişirme yöntemleri için uygun olan tencere çeşitleridir. Ocakta ya da fırında gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Isıyı eşit yayması ve uzun süre muhafaza etmesi, yüksek ısıya karşı ekstra dayanıklı olması özellikleriyle et yemekleri için lezzetli ve ideal bir kullanım sağlar. Elbette diğer yemek çeşitlerinde de döküm tencere ya da tavanızı kullanabilirsiniz, ancak çok lezzetli ve tam kıvamında pişmiş, suyunu kaybetmemiş etler için tavsiyemiz kesinlikle döküm tencereler.

İdeal Tencere Seçimi: Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilmeli?

Bakır Tencerede Neler Yapılır, Bakır Tencere Özellikleri Nelerdir?

Mutfakların nostaljik tencere ve tavaları olan bakırların ısıyı iletim gücü oldukça yüksektir. Harlı ateşte yemeklerinizin çiğ kalma ihtimali yüksek olabileceği için pişirme işlemini kısık ateşte yapmalısınız. Bu nedenle bakırlar özellikle zeytinyağlı gibi yemekler için ideal pişirme lezzeti sunar. Aynı zamanda kahvaltılar için hazırlanan sıcaklar konusunda da bakır tencere ve tavaları değerlendirebilirsiniz.

gorsell4 1024x576 1

Not: Mutfakta bakırı sağlıklı şekilde kullanabilmek için kalaylı olması gerekir. Bu nedenle eskiyen bakır tencere ve tavalarınızı belli sürelerde kalaylamanız önemlidir. Aksi halde bakır alaşımı yiyeceklerinize karışarak sağlığınızı tehdit edebilir.

Toprak-Güveç Tencerede Neler Yapılır, Güveç Tencere Özellikleri Nelerdir?

Toprak tencereler ya da diğer adıyla güveçler, yemeklere kendine has bir lezzet katar. Özellikle kuru fasulye, nohut ve diğer etli sulu yemeklere kattığı lezzet için ayrıca bir parantez açabiliriz. Bunların yanı sıra pilav, dolma, yaprak sarma gibi lezzetler de güveç içerisinde ekstra lezzetlenir. Ancak, bu kadar lezzetli bir pişirme sunan toprak kaplar için dikkat etmeniz gereken önemli bir kriter var; kullanım talimatları!

Toprak tencerelere pişirme işlemi sırasında özellikle dikkat edilmelidir. Örneğin; direkt yüksek ısıya maruz bırakılmamalı ya da aniden ısı kaybına uğratılmalı. Aksi halde güveç tencereniz zarar görerek kırılabilir.

İdeal Tencere Seçimi: Hangi Yemek Hangi Tencerede Pişirilmeli?

Pişirme işlemini fırında uygulayacaksanız, fırını önceden ısıtılmamalı. Soğuk fırında ağır ağır pişirilmesi en doğru kullanım şekli.

Toprak tencereniz üzerinde çatlak oluşmuşsa kullanmamanızı tavsiye ederiz. Aksi halde hijyenik bir kullanım mümkün olmayarak, sağlığınızı tehdit eden olumsuz durumlar ortaya çıkabilir.