mastermaid111 1

Yumurta Akı İle Ne Yapılır?

mastermaid111 1

Yumurta akı, tatlı ya da tuzlu birçok tarifte kıvam verici malzemelerden biridir. Yumurta akı ile ne yapılır sorusunun birçok farklı yanıtı bulunur.

Yumurta Akı ile Ne Yapılır? 

Her damak zevkine hitap eden birçok tarifte yer alan yumurta akının sıkça kullanıldığı alanlardan biri kurabiye tarifleridir. Kurabiyelerin yumuşak bir yapıda olmasına yardımcı olan yumurta akı, kar kıvamına getirildikten sonra kurabiye harcına eklenir. Yumurtanın yalnızca sarısının kullanıldığı tariflerde akı israf etmemek için yapabileceğiniz birçok uygulama bulunur. Yumurta akını steril ve kapaklı bir cam kavanoz içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Yumurta taze ise 4 gün, birkaç günlük ise maksimum 2 gün boyunca yumurta akını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

İleriye dönük tariflerde kullanmak için yumurta akını uygun şartlarda derin dondurucuya da atabilirsiniz. Derin dondurucuda yumurta akını saklamak için, hiçbir sıvı ya da katı gıda ile temas etmeyen bir kap kullanabilirsiniz. Bu kabın mutlaka vakumlu ya da hava almayacak şekilde tasarlanan bir kapağı bulunmalıdır. Kaba sahip değilseniz, yumurta akını kalın buzdolabı poşeti içerisine koyabilirsiniz. Yumurta akını buzdolabı poşetinin içerisinde kalan havayı boşluk kalmayacak şekilde çıkarabilir ve ağzını klips ya da mandal yardımıyla bağlayabilirsiniz. Dondurucudan ya da buzdolabından çıkarılan yumurta akı tekrardan soğutulmaya uygun değildir. Bu sebepten dolayı yumurta akını tek ya da çifter porsiyonlar halinde saklayabilirsiniz.

Yumurta Akı Hangi Tariflerde Kullanılır?

Yumurta akı, kurabiyeden omlete birçok tarifte yer alan bir malzemedir. Yumurta akı genellikle hızlı bir şekilde çırpıldıktan sonra kar adı verilen hafif köpüksü bir form ile tariflere eklenir. Formun kar kıvamında olması, hazırlanan tarifin yumuşak ve pofuduk bir dokuda olmasına büyük katkıda bulunur. Yumurta akı nasıl değerlendirilir sorusuna yanıt arıyorsanız, yumurta akı kullanılan tariflere göz atabilirsiniz.

Fındıklıdan reçel dolguluya birçok kurabiye tarifinde kullanabileceğiniz yumurta akını beze ya da macaron gibi farklı tariflerde de yer verebilirsiniz. Tatlıların yanı sıra farklı lezzetlerde kullanabileceğiniz yumurta akı ile dondurma külahı gibi tatlı eşlikçileri hazırlamak için de kullanabilirsiniz. Kar haline getirilmiş yumurta akı ile bulut pankek hazırlayabilir, malzemeyi pavlova yapımı için kullanarak sofranızda meyve şöleni bir lezzete yer verebilirsiniz. Yumuşacık çikolatalı sufleler için de yumurta akını kullanabilirsiniz. Sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak istiyorsanız, yumurta akı ve diğer ana kurabiye malzemeleri ile yulaflı ya da fıstık ezmeli kurabiyeler pişirebilirsiniz.

mastermaid15 2

Yumurta Akını Kar Haline Getirmek İçin Kullanılan Yöntemler

Birçok kişi, yumurta akı nasıl kar haline getirilir sorusunun yanıtını merak eder. Yumurta akını kar haline getirmek için genellikle çatal, çırpıcı ya da el mikserleri yaygın olarak kullanılır. Kar haline getirilen yumurta akının sönmeden tarife eklenmesi için oldukça hızlı davranmanız gerekir. Yumurta akının kar kıvamında olması, uyguladığınız tarif her ne olursa olsun kıvamına doğrudan etki eden bir kriterdir. Bu sebepten dolayı yumurta akının olabildiğince pofuduk bir dokuya sahip olması gerekir.

Yumurta akını kar kıvamına getirmek zaman ve enerji gerektirir. Bu kıvam, yalnızca hızlı bir şekilde çırpma işlemi yapıldığında elde edilebilir. Yumurta akını saniyeler içerisinde kar hale getirmek için Mastermaid Chef Stand Mikseri tercih edebilirsiniz. Mastermaid sabit mikser, adedi ne olursa olsun yumurta akını 1.5 saniye içerisinde ideal kıvama getirerek zamandan ve iş gücünden tasarruf etmenize yardımcı olur. Yumurta akına ihtiyaç duyduğunuz her tarifte Mastermaid stand mikser ile en ideal kıvamda yumurta akı elde edebilir, tariflerinizin lezzetini pratik bir şekilde ikiye katlayabilirsiniz.