blog 2 li balik 1 1024x576 1

Türkiye’nin İncili Balık Lokantalarını Keşfedin

Balık, başlı başına bir yemek kültürünü oluşturur. Çeşit çeşit balıklardan, farklı pişirme yöntemlerine, en az balıkların hazırlanması kadar özenle hazırlanan mezelerin lezzeti, tercih edeceğiniz mekanlara göre değişiklik gösterebilir. Alışık olduğunuz balıklar kadar değişik balık yemekleri de tatmak isterseniz, biraz daha lüks balık lokantaları tercih etmek isteyebilirsiniz. 

Yiyeceğiniz balığın pişirme derecesinin iyi olması, balığın taze olması, yanında eşlik eden salata ve mezelerin özenle hazırlanmış olması, gideceğiniz mekanın atmosferinin güzel olması, restorana ve yemeklere karşı bakış açınızı değiştirebilir. 

Deniz ürünleri yemekleri tadımı yapılırken, bulunduğunuz mekan, en az yemekler kadar önemli olan bir diğer detaydır. Mevsime uygun hazırlanan balık çeşitleri ve yanında sunulan mezelerin bollu mekanların stiline göre değişiklik gösterebilir. Alalalade bir balık yeme tercihiniz yoksa, gideceğiniz mekan hakkında önceden detaylı bir araştırma yapmak isteyebilirsiniz. 

Üstelik Hürriyet ve Karaca işbirliğiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi sayesinde bu detaylı araştırmayı yapmak oldukça kolay. Bu rehberde bağımsız yemek severler tarafından fiyat, lezzet, sunum, dekorasyon gibi birçok farklı açıdan değerlendirilen mekanlar incili olma ünvanı kazanıyor.

Değerlendirilen restoranlar arasında 5 incili olanlar sıradışı deneyim kazandıran mekan olarak adlandırılır. Mükemmel restoranlar 4 incili, çok iyi restoranlar 3 incili, iyi restoranlar 2 ve gidilmeye değer restoranlar 1 incili olarak sınıflandırılır. Ayrıca yıl sonunda o yıl inci alan restoranların tamamı bir kitap haline getirilir ve satışa sunulur.

İncili Gastronomi Rehberi’nde bu yıl 5 İncili 8, 4 İncili 74, 3 incili 156, 2 incili 187 ve 1 incili 166 olmak üzere toplam 591 restoran ve 486 lezzet noktası bulunuyor.

İncili Gastronomi Rehberi sunulabilecek balık sunumları ve mezeler hakkında bir fikir oluşturmanızı sağlayabilir. Özellikle deniz kenarlarında bulunan Türkiye’nin en iyi balık restoranları menüleri ve sunduğu lezzetli ürünlerle bu unvanı hak ediyor.

blog karises 1 1024x576 1

Balık lokantasına gidince ne yiyebilirsiniz?

Deniz ürünleri çeşitleri zevkinize göre değişiklik gösterebilir. Alışık olduğunuz hamsi, palamut, levrek, istavrit, çinekop gibi balık çeşitlerinin yanı sıra ahtapot çeşitleri, kalamar, karides, dil gibi farklı lezzetleri de tadabilirsiniz. 

Balığınızın yanında tüketebileceğiniz salata çeşitleri bir yandan deniz börülcesi, lakerda, humus, pilaki, turşu gibi mezelerle de masanız donatılabilir. Bu ürünlerin çeşitleri gideceğiniz mekanın sunduğu deniz ürünleri ve alternatiflerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle gitmeden önce menüyü önceden incelemek, mekanın teması hakkında bir bilgi edinmek olası sürprizlerin yaşanmasını engelleyebilir. 

İstanbul içerisinde bulunan, balık yemekleri sunan restoranların tarzı ortalama aynı sayılabilir. Fakat pişirme tarzları ve ürün zenginliği konusunda size hitap etmesi araştırmalarınız sonucu daha kolay olabilir. Balık, birçok kişi tarafından kızartma, ızgara ve buğulama tarzında sevilir. 

Balığın çeşidine ve mevsimine göre tüketebileceğiniz taze balıkların pişirme yöntemleri de değişiklik gösterebilir. Gittiğiniz restoranlarda deniz ürünlerinin nasıl olması gerektiği ile alakalı aşçıyla uyum içerisinde olabilirsiniz. Tamamen şefin uzmanlığına bırakarak deneyimleyeceğiniz balıklar favoriniz haline gelebilir.

blog istavrit 1024x576 1

 Deniz Ürünleri Nerede Yenir?

Hamsi, palamut, istavrit, levrek gibi balıkların dışında, sıklıkla tercih edilen kabuklu deniz ürünleri balık restoranlarının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alabilir. Bu lezzetleri, yerinde yemek ise damak zevkinizde bir şölen oluşturabilir. Mekanı ve anı ölümsüz bir hale getirebilir. 

Canınız balık yemek istediğinde tercih edebileceğiniz en iyi balık restoranları arasında yer alan, balık denildiğinde akla gelen spesifik semtlerden biri olan Sarıyer’de bulunan Rumelihisarı hem bulunduğu konum hem de lezzetleriyle aradığınız mekan olabilir. 

Yine İstanbul içerisinde, balık pazarıyla ünlü Beşiktaş’ta bulunan Ringa salaş ortamı ve taze balıklarıyla beklentilerinizi karşılayabilir. 

Beykoz tarafında balıkların ve mezelerinin tazeliği ile meşhur olan Uskumru aynı zamanda çok güzel bir manzara eşliğinde yemeğinizin keyfini çıkarmanıza olan sağlar. 

blog hamsi 1 1024x576 1

İstanbul’dan uzaklaşarak balık restoranlarını incelediğinizde Ankara’da karşınıza çıkan üstün kaliteli Trilye günlük olarak Karadeniz’den ellerine ulaşan balıkları tam kıvamında pişirerek siz müşterilerine sunuyor. 

Ülkenin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de balık yemeden dönmek olmaz. Gerek yaz gerek kış sezonunda sunduğu çeşitli mezeler ve deniz ürünleriyle Deniz Restoran damak zevkinizi farklı bir boyuta taşıyabilir. 

İzmir’in Germiyan köyünde, taze balıklarıyla meşhur olan Cura uğrayabileceğiniz bir başka balık restoranıdır. 

Mevsiminde sunulan taze meze ve deniz ürünleri, makul fiyatları sayesinde çok ilgi gören Balık Pişiricisi Antalya’da uğramanız gereken bir başka mekandır.