tarcinlikurabiye1

Enfes Aromasıyla Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Tarçınlı kurabiye, lezzeti ve nefis kokusuyla pek çok kişinin favori atıştırmalığı olmaya aday. Tarçınlı kurabiye ağızda dağılan kıvamıyla deneyenlere lezzet şöleni yaşatıyor. Farklı damak zevklerine hitap eden çeşitli tarifler bulunuyor. Bu tarifler arasından dilediğinizi deneyebilirsiniz. Değişik tatlar denemeyi sevenler için zencefilli tarçınlı kurabiye tarifi öne çıkıyor. Kurabiyenin pürüzsüz dokusu, her lokmada ağızları tatlandırıyor. Zencefilin zengin aroması tarçınla birleşerek hoş bir kombinasyon oluşturuyor. Zencefilli tarçınlı kurabiyeler genellikle yılbaşı süslemelerinde tercih ediliyor. Karaca’da bulunan sunum tabağı modelleri, şık davet sofraları hazırlamanıza yardımcı oluyor. Tarçınlı kurabiye hazırlarken ihtiyaç duyabileceğiniz püf noktalarını öğrenmek için bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz!

Tarçınlı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tarçınlı kurabiye tarifi kendine has aroması ile her damak zevkine uyum sağlıyor. Davet sofralarına renk katmak için bu tariften faydalanabilirsiniz. Kurabiyenin koyu kahve renk tonları görenlerin iştahını kabartıyor. Kurabiye hamuruna eklenen malzemelere göre tarif isimleri değişiklik gösterebiliyor. Cevizli tarçınlı kurabiye, besleyici tadı ve enfes kokusuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Ceviz parçacıklarıyla süslenen hamur, görselliğiyle ilgi görüyor. Ev yapımı kurabiyeler sıcak servis edildiğinde lezzet daha da artıyor. Üzeri kızaran kurabiyeler her lokmada deneyenleri hayran bırakıyor. Hazırladığınız atıştırmalıkları saklamanızı kolaylaştıran kurabiyelik seçeneklerini Karaca’dan inceleyebilirsiniz. Bayatlamayan minik tarçınlı kurabiye tarifleri, uzun süre taze kalan atıştırmalıklar hazırlamanıza imkan sağlıyor. Ufak boyutlarda şekillendirilen kurabiyeler tek lokmada kolaylıkla tüketilebiliyor. Deneyenlerin favorisi haline gelecek bu tarif, pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor. Yumuşaklığını uzun süre koruyan kurabiyeler hazırlamak için bu tariften yararlanabilirsiniz.

tarcinlikurabiye2

Enfes Aromasıyla Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Her lokmada ağızda dağılan tarçınlı kurabiyeyi hazırlamak oldukça pratik! Dilerseniz aileniz dilerseniz de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu lezzet farklı tadıyla sunumlara renk katıyor.
Hazırlama Süresi 40 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
Toplam Süre 1 saat
Kategori Atıştırmalık
Mutfak Türk Mutfağı
Porsiyon 10 kişi
Kalori 421 kcal

Enfes Aromasıyla Tarçınlı Kurabiye Tarifi Yaparken Kullanabileceğiniz Ev Aletleri

Enfes Aromasıyla Tarçınlı Kurabiye Tarifi Malzemeleri
  

Hamuru İçin:

  • 250 gr tereyağı
  • 5 sb un
  • 1/2 çb sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 sb pudra şekeri
  • 1 tk tarçın
  • 1/2 sb dövülmüş fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin:

  • 2 yk pudra şekeri
  • 1 tk tarçın

Enfes Aromasıyla Tarçınlı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır
 

  • Bir kabın içerisine oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve tarçın ekleyin.
  • Karışımın üzerine unu eleyerek azar azar ekleyin ve karıştırın.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
  • İstediğiniz kıvama gelen hamurun içerisine fındık parçalarını da ekleyin ve son kez yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle veya kurabiye kalıpları kullanarak şekillendirin.
  • Hazırladığınız kurabiyeleri tepsiye dizin ve hamur bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayıp servis tabağına alın.

Besin Değeri

Serving: 90gCalories: 421kcalCarbohydrates: 35gProtein: 6gFat: 28gCholesterol: 5mgSodium: 132mgPotassium: 176mgVitamin A: 129IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 39mgIron: 2mg
Etiket Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Tarçınlı Kurabiye Yapımı Püf Noktaları

Ağızda-dağılan tarçınlı kurabiye hazırlarken püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Tarife dair ipuçlarını kullanarak lezzetli atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Tarçınlı kurabiye tarifi kolaylığı ile öne çıkarken önerilen püf noktaları ile lezzet şölenine dönüşüyor. İşte, o öneriler:

Malzeme Kalitesi

Hazırlık aşamasında kaliteli malzemeler kullanmak, kurabiyelerin lezzetini artırıyor. Kullanılan unun kalitesi, hamurun kıvamını büyük ölçüde etkiliyor. Elmalı tarçınlı kurabiye tarifinde vanilya, elma ve tarçın gibi aroma verici malzemelerin taze olması gerekiyor. Başarılı sonuçlar elde etmek için malzeme kalitesini kontrol edebilirsiniz.

Un Ölçüsü

Sıvı yağlı tarçınlı kurabiye hazırlarken un ölçüsüne dikkat etmeniz öneriliyor. Gereğinden fazla un kullanmak kurabiyenin sertleşmesine neden oluyor. Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını kontrol edebilirsiniz.

Hamur Kıvamı

Çok fazla yoğrulan hamurlarda gluten bağları güçleniyor. Bu durum kurabiyelerin istenilen kıvama ulaşmasını zorlaştırıyor. Bütün malzemelerin karıştığına emin olduktan sonra yoğurma işlemini sonlandırabilirsiniz. Bu noktada işinizi kolaştırması için Karaca’nın mutfak şefi ürünlerinden faydalanabilirsiniz.

Fırını Önceden Isıtmak

Lokmalık tarçınlı kurabiye bezelerinin pişerken aşırı yayılmasını engellemek için fırının önceden ısıtılmış olması gerekiyor. Kurabiyelerin dengeli bir şekilde pişmesini sağlamak için hamur yoğurma aşamasını bitirdikten sonra fırını çalıştırabilirsiniz.

Tarçınlı Kurabiye  Sunum Önerileri

Davet sofralarını renklendirmek için kullanabileceğiniz farklı tarçınlı kurabiye sunumları bulunuyor. Sıcak kurabiyeler dondurmayla güzel bir uyum yakalıyor. Bu nedenle fındıklı tarçınlı kurabiye sunumunda genellikle vanilyalı dondurma tercih ediliyor. Havuçlu tarçınlı kurabiye yanında genellikle çay, sıcak süt, kahve ve sıcak çikolata gibi içecekler talep görüyor. Kış aylarında içinizi ısıtacak sunumları, Karaca’da bulabileceğiniz muglar ve kupalar ile yapabilir ve misafirlerinizin beğenisini kazanabilirsiniz. Dilerseniz sıcak içeceklerin yanında tarçınlı kurabiye minik bezeler halinde servis edebilirsiniz. Kurabiye sunumunda daha düzenli bir görünüm oluşturmak istiyorsanız Karaca’nın pasta tabağı modelleri inceleyebilir, sunuma özel dokunuşlar ekleyebilirsiniz!